-
Mana antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 5 maanden, 3 weken geleden
@psycat in dit geval heb ik de bramen vergist met de appels. Het resulteerde in een lekkere Eau de vie. In de geur en smaak komt (nog) geen duidelijke braam tevoorschijn, maar ook de appel is niet zo duidelijk aanwezig. Ik… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 5 maanden, 4 weken geleden
@psycat hop , gentiaan en gember zijn heel lastig te doseren. En daarna ook moeilijk te corrigeren of blenden. Wat ik zelf met Hop zou ik doen is van zo vers mogelijk inderdaad een extract maken . En Om zoveel… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 5 maanden, 4 weken geleden
@psycat vorig jaar heb ik topic mispels gestart hier ik had weer paar kisten vol gekregen . Ik heb paar liter mispel likeur en mispel brandewijn gemaakt. Is ook nu bijna op . Mensen met mispel bomen vinden de likeur… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Witte aanslag in hals en condensator" – 6 maanden geleden
@psycat calcium en magnesium zouten zitten in het kraanwater!.
-
Dutchie antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 6 maanden, 3 weken geleden
@psycat al geel, en ze ruiken al flink aan de boom
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 6 maanden, 3 weken geleden
@psycat ik vind zelf zonde om extra suiker toe te voegen het doet afbreuk aan de smaak. Het nadeel is dat als je geen suiker toevoegt je met veel volume moet werken om opbrengst te hebben. Alleen als likeur in… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 6 maanden, 3 weken geleden
@psycat kweeperen zijn ook als ze rijp zijn vrij hard . Verwijder klokhuis maak er pulp van en kook dit gaar . Je kunt nu het kookvocht mengen met sterk alcohol en wat suiker siroop voor een likeur. Of je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste Kruidenlikeur" – 7 maanden geleden
@psycat het vreemde is dat van de filmpjes die ik heb gemaakt bourbon en whiskey achtige de meeste bekijk heeft en de kruiden bitters juist de minste . Anders had ik wel meer met kruidenbitters gedaan. Oranje en rood bitter… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste Kruidenlikeur" – 7 maanden geleden
@psycat dat is nu juist ook de reden dat dranken zoals absint zowel Maceraat deel en gedestilleerd deel hebben om breed smaak palet te krijgen en ook waarom gin juist niet een Maceraat maar fusie door destillatie via kruiden mand… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste Kruidenlikeur" – 7 maanden geleden
@psycat inderdaad versheid is altijd van belang en ook de manier van extractie. Anijszaad en citrus schil zijn 2 sterke voorbeelden waarbij verschillende van extractie duidelijk merkbaar zijn in eindproduct en dus ook leuk te mee te experimenteren met: Koud… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Eerste maalk in een decennium+" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@psycat kruiden of vruchten in alcohol laten macereren doe ik al heel lang maar wat je beschrijft is toch sinaasappel zest toegevoegd aan je suikerwash, dus om te laten meevergisten?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste maalk in een decennium+" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@psycat zijn ook prima voor het maken van giststarter of gist .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste maalk in een decennium+" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@psycat bramen struikje in tuin zetten en die gebruiken . . Werkt prima
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste maalk in een decennium+" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@psycat kan een infectie zijn geweest op de sinaasappel zest . Een soort schimmel /gist die de saccharomyces ceraviciae om zeep helpt .
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@psycat Ik geloof je op je woord. Ik heb helaas geen tuin dus daarbij ook geen ruimte voor een Angelica plant. Ik vind overigens wel de kwaliteit van Pit&Pit altijd erg fijn en consistent om mee te werken. Er zal… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@psycat Ik lees verder nog dat de zaden zachter en geuriger zijn en de wortel was scherper en vooral bitter. Ik gebruik angelica in gin meer op de achtergrond. Wellicht kun jij de zaden oogsten en daar een mooiere smaak… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@psycat Mijn ervaring met engelwortel is dat je er niet veel van nodig hebt, net als met gember. Mijn eerste gins waren al snel te aards door de hoeveelheid engelwortel. Scherp heb ik nooit ervaren. Ik gebruik gedroogde engelwortel en… Meer lezen»
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@psycat uiteraard. Jeneverbes, Korianderzaad, Sinasappelschil, Engelwortel en Paradijszaad. Allemaal over de basket gestookt.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@psycat misschien vieren dathij het zolang heeft doorstaan.
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@psycat voor mij dit jaar werken aam een high ester rum, Jamaica style. Die mag vervolgens een paar jaartjes staan. Een goede (denk verse appel) brandy staat ook nog genoteerd als daar tijd voor is. En verder ben ik bezig… Meer lezen»
- Meer laden