-
Robbert replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@mullie mooi zo .
Was ook nodig om warmer te zetten .
Nu zal het ook mooier verlopen. -
Robbert replied to the topic "Hoi allemaal…!!" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@tantetil , bloezem van olijfwilg is vrij simpel een essance van te trekken . Lavender , clematis , kamperfoelie , kersen bloesem ,roos , hybiscus zijn allen zeer bruikbaar Komkommer is erg zwak maar is niet onmogelijk . Waarvoor zou… Read more»
-
Robbert replied to the topic "etherische olie en hydrolaten" – 4 jaren, 6 maanden geleden
Er zijn diverse mogelijkheden Stoom extractie met secondair vat of met alcohol , een kolom zoals Stookforum aangeeft . , Extractie via maceraat en destilatie , Extractie in olieen .
-
Robbert replied to the topic "Hoogte kolom buis ?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@grutte-pier leuk stukjes theorie .betreft de likeur en vrijkomende stoffen waarmee we te maken hebben beginnen we al lager namelijk aceetaldehyde 20,2 graden. Deze stoffen komen voor in o.a koffie bonen , de waterstof cyanide bij 25,6 graden . Dan is… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Beerenburger kruidenbitter recept" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@patrickt ik heb paar duizend recepten en ik ben nu omdat er naar gevraagd werd bezig met een recepten boekje .Ook met diverse bitters en elixers . Absinth is een drank die variaties heeft in diverse streken .. Als het… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Beerenburger kruidenbitter recept" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@patrickt blind slaan betekent dat een heldere drank troebel wordt . Vaak een witte waas . Zijn het oliën dan kun je iets alcohol toevoegen en lossen de oliën op . Zijn het mineralen of mineraalzouten kun je het klaren… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Dilemma maar toch maar recept voor Suikerbrood likeur" – 4 jaren, 6 maanden geleden
beste axel , per app had ik al eens verteld dat je niet 1 soort gist voor alles kunt gebruiken . en zeker niet die alcotec turbo . Al eerder had je het over nare smaakjes ook bij jou stookwijn… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Dilemma maar toch maar recept voor Suikerbrood likeur" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@catnip. Tja als het al in dergelijke bladen staat zegt toch genoeg over de doelgroep .
Tut hola met Krulspelden , bloemetjes jurk en steun kousen En verwijfde kerels .
Nog trek in een glas beste kerel ? 🤭😂😂😂
-
Robbert replied to the topic "Hulp; Geen klaringsmiddel maar wel turbo carbon toegevoegd." – 4 jaren, 6 maanden geleden
@kerkhofj simpel gezegd door suiker op te lossen in water met wat citroen zuur en dit langere tijd door laat pruttelen kun je suikers omzetten naar makkelijker vergistbare suikers waardoor gist het makkelijker verwerkt met minder uitstoot van vervuilende bijproducten… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Dilemma maar toch maar recept voor Suikerbrood likeur" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@catnip een citroenbrandewijn. , Citroen Jenever , schilletje , of.eau de vie is iets wat elke hobbyist moet kunnen dromen . jij ook .,?😂😂 Betreft jou voorliefde van limonchello sorry . Recepten voor Flikker drankjes vind je wel in viva… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Spaanse ketel, Alquitara" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@evds inderdaad erik . NIet eens bij stilgestaan maar alquitara neemt inderdaad minder ruimte omdat koeler boven zit en niet nog een ernaast . ,,👍
-
Robbert replied to the topic "Hulp; Geen klaringsmiddel maar wel turbo carbon toegevoegd." – 4 jaren, 6 maanden geleden
@kerkhofj kooksteentjes kun je bij kookwinkel kopen . Of bij tuincentrum stuk lava steen . Die sla je stul en heb je gelijk voorraad . Als gisting redelijk is is het nooit verstandig om er aan te rommelen . Voeg… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Hulp; Geen klaringsmiddel maar wel turbo carbon toegevoegd." – 4 jaren, 6 maanden geleden
@kerkhofj Als je een stook wijn maakt uit suiker zijn 5 dingen nodig Water , citroen zuur , suiker , gist en gistvoeding . Meer is niet nodig . Klaren van deze simpele stookwijn is niet noodzakelijk .( Een beetje… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Hulp; Geen klaringsmiddel maar wel turbo carbon toegevoegd." – 4 jaren, 6 maanden geleden
@kerkhofj er staat niet echt waar jou stookwijn uit bestaat maar als het een gewone suiker vergisting is zou je het zonder klaren kunnen stoken . TENZIJ de ketel niet goed is ingericht of niet geschikt is voor niet heldere… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Even voorstellen, en gelijk vragen stellen natuurlijk :-)!" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@driesv beste is de glycerine toevoegen voor het Destileren .
Mooiste is een uurtje tevoren .
-
Robbert replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@mullie je kunt beter de temperatuur omhoogbrengen .
15 gr is voor veel gisten te koud en het zal traag werken of stilvallen .
-
Robbert replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@mullie opgewarmd ? Je gistton staat toch niet te koud he ?
-
Robbert replied to the topic "Volgende whisky stookwijn maken" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@munckerik En daarom sta jij in mijn aftiteling !
Ik weet dat jij mooie producten hebt Erik .
Goed om te weten betreft jou producten .
-
Robbert replied to the topic "Spaanse ketel, Alquitara" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@wik calcium carbonaat en neerslag kalk zal stookwinkel o.a. wel hebben . Je kunt gewone van kruidvat en geconcentreerde glycerine hebben . De gewone is 10 – 15 mil per liter . Calcium 4 gr per liter
-
Robbert replied to the topic "Volgende whisky stookwijn maken" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@johnny het zilte zit maar heel beperkt in de lucht . Zoals ik zei je kunt het turf zuren en mout en iets toe te voegen waardoor het meer smaak invloed heeft.. Zelf krijg ik een vrij goede islay… Read more»
- Meer laden