-
Robbert replied to the topic "Volgende whisky stookwijn maken" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@catnip o.a. alchemist , Munckerik en Jan hebben mijn laatste Whiskey geproefd en volgens een aantal van hen was duidelijk het zilte te vinden . Ik mijn filmpje kun je zien hoe ik de mout rookte op turf . Het… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Even voorstellen, en gelijk vragen stellen natuurlijk :-)!" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@driesv ik weet niet of jou smartstill is uitgevoerd met een temperatuur regeling . de water destilatie apparaten gaan meestal door met verwarmen tot rond 104 graden . Water verdampt bij 100 graden . Wat je dus moet doen is… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Even voorstellen, en gelijk vragen stellen natuurlijk :-)!" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@wik ik vind de t500 niet echt een paradepaardje . Hij heeft een voordeel maar ik zie meer beperkingen met het apparaat . ( Er staat een op mijn werkbank waaraan ik een aantal dingen voor iemand aan het veranderen… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Volgende whisky stookwijn maken" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@johnny voor een rokerige whisky richting islay moet je zowiezo een zwaarder gerookt mout hebben en gezuurd en ook gerookt op turf . Let erop dat islay turf is anders dan de turf hier van het tuincentrum . Dus of… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@mullie een voorloop scheiden doe je op moment dat de uitstroom mooi helder is , smaken aangenamer ruiken en proeven .
Kan eventueel nog wel scherp zijn maar je proeft en ruikt duidelijk een keren in smaak .
-
Robbert replied to the topic "Vraagje" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@mullie voornamelijk , kleur ,geur ,helderheid en smaak.
-
Robbert replied to the topic "Volgende whisky stookwijn maken" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@johnny ik denk een single malt barley dat je zoekt . Wanneer je toch een stevige islay achtige smokey en peaty whisky beoogt te maken zal je waarschijnlijk ook zelf moeten mouten en eesten . Is wat bewerkelijk maar niet… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Volgende whisky stookwijn maken" – 4 jaren, 6 maanden geleden
Gebruiken van Rogge is keuze naar het maken van een gewenste smaak . Er zijn diverse variaties in basis van whiskey maken mogelijk . De een houd vanzware smaken de ander van lichtere. De variatie in grond stoffen bepaald smaak… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Even voorstellen, en gelijk vragen stellen natuurlijk :-)!" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@wik Alles waar het omdraait is beheersen van vluchtigheid van stoffen . Verschillende stoffen. Hebben verschillende damp temperaturen . Wanneer je dan zorgt dat de damp themperatuur dus danig is dat de ethyl vrijkomt en je kunt andere stoffen vertragen… Read more»
-
Robbert replied to the topic "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@alchemist 67gr is waar alfa en beta kruizen in activiteit .
-
Robbert replied to the topic "Fermentis gedroogde gist SafSpirit C-70" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@munckerik . Voor gist is optimale PH waarde verschillend . Maar tussen 3,5 en 5 meest optimaal . Bij lager of hoger zal vermenigvuldiging slecht of niet gaan . Is het milieu te basis of te zuur stopt deling en… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Fermentis gedroogde gist SafSpirit C-70" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@munckerik had ik over hoofd gezien .
Ph 6 is ook vrij hoog .
Hoewel de meeste gisten er nog wel in werken is beter om eronder te blijven . -
Robbert replied to the topic "Feints" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@stierke klopt voor dunder in de plaats zijn additieven . Ja de hobby stokker moet het anders doen . Maar probeer wel verschil tussen het hobby stoken te houden en de kneierij of moonshinen . Je zit ook gebonden aan… Read more»
-
Robbert replied to the topic "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@stephan het meel moet mee in het maisch proces om de zetmeel om te zetten .
Dus ook op de 65 gr stap . -
Robbert replied to the topic "Feints" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@stierke het is net als werken met ” dunder ” je maakt dan gebruik van voornamelijk gebonden zuren / esters / acetaten . Er zijn enkele dranken waar bij je daar voordeel in vind in iets sturing in smaak . … Read more»
-
Robbert replied to the topic "Fermentis gedroogde gist SafSpirit C-70" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@peertje ik weet niet wat je PH was .
Bij een laag ph zal c70 zijn arbeid neer leggen .
Je zal zowiezo een betere smaak krijgen dan doe turbo meuk .
Mits de vergisting maar goed verloopt . -
Robbert replied to the topic "Mijn eerste stook, en mislukt.." – 4 jaren, 6 maanden geleden
BOven lees ik dat de mout maar 15 min op temp van 70 graden is geweest .Dat is veel te kort en ook het beta enzym zal amper hebben gewerkt.Dan lees ik een stook temperatuur van 80 graden in de… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Eerste keer" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@Christian4279
Kijk anders even dit filmpje .
Zo simpel is het maïschen maken van Whiskey beslag .
-
Robbert liked forum post "Mijn eerste stook, en mislukt.." – 4 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert replied to the topic "Feints" – 4 jaren, 6 maanden geleden
@stierke het zijn de voor en naloop . Er zijn mensen die deze verzamelen verdunnen en opnieuw destileren .omdat de voor en naloop geconcentreerder zo zijn zou de hart ervan zeer goed zijn en hoog percentage . Maar vergeet niet… Read more»
- Meer laden