-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@johnnieboy je kunt ook niet van suiker alcohol whiskey maken. Suiker alcohol gemaakt met een turbo gist is basis voor wat meng en roer alcohol met esseances voor goedkope party drankjes . Voor gewoon alcohol is t500 een leuk apparaat… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@johnnieboy whiskey is een van de simpelste drankem om te maken . Het klaar zijn met gisten in 3 dagen hangt van gist af en snel gisten is NIET verstandig. Wat voor ketel ga je gebruiken voor whiskey ?? Met… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "peren likeur" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@strauss het hang altijd af van kwaliteit van product hoevaak je het gaat overhalen. Ja meestal haal ik peren 2 x over als ik met vezel vergist en ook eerste overhaal compleet met pulp stook. Mits de ketel ervoor is… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@rumo percentage kun je ook na rekenen. Je weet wat percentage is van Maceraat. Enook van destillaat . En hoeveel mil water je bijvoegt. Rum wordt ook wel nagekleurd met karamel, koffie , rode + groene kool spinazie, schil ,… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wie kan/wil mij helpen opstarten" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@haak Theresa zit boven franeker met hun bedrijf .
Ik zit zelf meer te denken aan indien mogelijk de Stookwinkel in deventer als locatie. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wie kan/wil mij helpen opstarten" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@haak theresa heeft een perfecte kantine en de vorige whiskey proevery + whiskey demo / tryout workshop was wel geslaagd daar maar ik denk toch meer in dit geval aan leden van dit forum en de forum ” directeur” dus… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist! Help…" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@jostheboss percentage is afhankelijk van volume alcohol per liter . Je kunt uit 1 kilo suiker maximaal 510 gr alcohol krijgen . Maakt geen ruk uit wat voor gist . Meer alcohol krijg je niet uit een kilo suiker. Alleen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "peren likeur" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@houthakkertje ph meet je met ph papiertjes, lakmoesproef. Of met een digitale ph meter . Ph omlaag / zuurtegraad hoger gebruik je citroenzuur , phosforzuur , wijnsteenzuur , zwavelzuur of calcium sulfaat , ph omhoog / zuurtegraad lager calcium carbonaat, … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wie kan/wil mij helpen opstarten" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@concha indien er voldoende Animo is en er nog personen zijn die willen helpen met organiseren zou het mogelijk zijn om een workshop te plannen/ organiseren .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@peet ziet er uit dar het weer gist sg moet zakken niet stijgen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Pruimen en de aangewakkerde angst." – 2 jaren, 7 maanden geleden
@odevie spontaan laten vergisten zou ik zelf doen .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "peren likeur" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@strauss voor drank bereiden in het beter om peren even te laten liggen . Door te laten liggen worden peren melig . Ze krijgen dan meer aroma en raken zo looizuur kwijt . Dus minder bitter in smaak maar meer… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "peren likeur" – 2 jaren, 7 maanden geleden
Ook dit jaar weer paar kistjes vol steenpeertjes . Nog niet helemaal uit wat ik ermee ga doen maar eerst laat ik ze nog 14 dagen liggen. Beter voor afbraak van looizuur dus beter voor smaak en een betere vergisting … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gratis turbo gist" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@haak ach ja kneierij blijft er altijd.
-
Robbert vind forumbericht "Gratis turbo gist" – leuk 2 jaren, 7 maanden geleden
-
Robbert vind forumbericht "Gratis turbo gist" – leuk 2 jaren, 7 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gratis turbo gist" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@rumo je kunt dat soort dubieuze gisten ook even in beetje heet water gooien even koken. En het dode gist als voedsel gebruiken voor een kwaliteit gist
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "stoken met appelpulp" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@nieuwersluis-stookt je kunt uit vanalles wel een drank Stoken . Des te beter de kwaliteit is des te beter het product . De pitjes kunnen zolang ze niet kapot zijn of vermalen niet veel kwaad maar ze zullen even als… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wie kan/wil mij helpen opstarten" – 2 jaren, 8 maanden geleden
Gisteren een gezellige dag hier gehad met Willem.
Eerst koffie gedronken.
Vraag en antwoord uurtje en daarna hebben Willem en ik wat gestookt met uitleg .
Absoluut leuk om dingen uit te wisselen met enthousiaste beginnend stoker.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "stoken met appelpulp" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@nieuwersluis-stookt voor calvados heb je de hele vrucht nodig .
- Meer laden