-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 9 maanden, 1 week geleden
@haegsch-wijndomein , even snel gekeken naar wat het voedingscentrum zegt (is makkelijker om een indicatie te krijgen) 1 portie (15 gram) kastanje bevat: Energie 28 kcal Vet 0,4 g – waarvan verzadigd 0,1 g Koolhydraten 5,2 g – waarvan… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Newbee" – 9 maanden, 1 week geleden
Welkom en veel plezier hier.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 9 maanden, 1 week geleden
@lemmy Zeker, alleen de doppen heb ik in het verleden ook wel eens gedaan op aanraden van Robbert, het geeft een warme invloed op de drank zonder echt tanine mee te geven (vooral als de schotjes weggehaald zijn).
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 9 maanden, 1 week geleden
Voedingscentrum geeft al aan dat het weinig gaat opbrengen met minder dan 3% aan suiker, de productieomschrijving van een Franse producent zegt: There is a single, large seed inside the walnut. The seed coat is thin and membranous. It contains… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Gruit" – leuk 9 maanden, 1 week geleden
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Dat wordt kurken trekken" – 9 maanden, 1 week geleden
@bewust prachtige foto weer.
-
Murmillo vind forumbericht "Dat wordt kurken trekken" – leuk 9 maanden, 1 week geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Dat wordt kurken trekken" – leuk 9 maanden, 1 week geleden
-
Alchemist vind forumbericht "suikeroplossing" – leuk 9 maanden, 1 week geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 9 maanden, 1 week geleden
De laserwort zaden en mirre zijn binnen, de laserwort zaden zien eruit als uit de kluiten gewassen karwijzaad, een keer of 10 groter. Om een idee te krijgen van de geur en smaak toch even geroken en geproefd. Laserwort… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 9 maanden, 1 week geleden
@prins Het is een redelijk simpele vraag met een nogal meerlaags antwoord. Scherp is een relatief begrip en het hangt eigenlijk ook samen met de likeur die ermee gemaakt wordt, met delicate smaken zul je de alcohol meer opmerken… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 9 maanden, 1 week geleden
@prins Het is geen wet van Meden en Perzen, je kunt deze suiker soorten onderling uitwisselen. Nu gaat rietsuiker t.o.v. gewone suiker niet echt veel meer smaak geven, vooral als je het in een likeur wilt gebruiken (die mogelijkerwijs nog… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Newton, Darwin en vacuum Distillatie" – 9 maanden, 1 week geleden
@psycat het is makkelijker dan gedacht, zoek maar eens op “waterstraalpomp”, ik heb daar toch al bijna 20 jaar geleden mee gewerkt bij een stagebedrijf, toen laten zien dat je ijsvorming aan de buitenkant kon hebben terwijl het binnenin kookte…. Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Newbee" – 9 maanden, 1 week geleden
Welkom Jurgen,
Lekker bezig al, gelukkig geen bom gemaakt met die bananen 😉 -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 9 maanden, 1 week geleden
Even nog een aantekening, ik had 1 onderdeel van de kruit overgeslagen, de laurierbessen, aangezien ik komend weekend een stuk Noordelijker ben dan ik me normaal durf te begeven in Nederland, denk ik dat ik een uitstapje maak naar een… Meer lezen»
-
Murmillo vind forumbericht "kolom bouwen" – leuk 9 maanden, 1 week geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Kwakzalvers, " heksen" , druïde drankjes die eigenlijk best lekker zijn ." – leuk 9 maanden, 1 week geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Kwakzalvers, " heksen" , druïde drankjes die eigenlijk best lekker zijn ." – leuk 9 maanden, 1 week geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – leuk 9 maanden, 2 weken geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Basis mede" – leuk 9 maanden, 2 weken geleden
- Meer laden