-
Murmillo vind forumbericht "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – leuk 1 jaar, 4 maanden geleden
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@rumo niet normaal he hoenduur het allemaal word.
Ik heb er ook eens een eau de vie van gemaakt en op walnootdoppen gezet dat was best smakelijk .
Ik zal morgen eens nieuwe cider maken en op keg zetten. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Profielnaam wijzigen" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@richard-k Ga naar je profiel, er zal iets staan instellingen of een icoon van een poppetje met een tandwiel ernaast, daar kun je je naam veranderen, pak dan meteen ook de handle mee.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 1 jaar, 4 maanden geleden
Vandaag de pekmez gebotteld.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 4 maanden geleden
As maandag is het weer appelsap xxl bij de Lidl.
Voor de makkelijke cider manier.
Screenshot_20240204_120904_Chrome.jpg -
Murmillo vind forumbericht "Benedictine" – leuk 1 jaar, 4 maanden geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Benedictine" – leuk 1 jaar, 4 maanden geleden
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@robbert thnx ! Mede dank van de buurman.
-
Murmillo vind forumbericht "Benedictine" – leuk 1 jaar, 4 maanden geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Vergist suikerwater" – leuk 1 jaar, 4 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vergist suikerwater" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@houthakkertje Waarom zou je dit willen proberen, anderhalf jaar om ontleding van gist te krijgen, verzuring etc.
Suikerwater is geen financiële nekslag en met versere producten werken kan alleen maar betere drank opleveren. -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 1 jaar, 4 maanden geleden
Vanavond een glas geprobeerd van de benedictine, werkelijk heerlijk.
(Glas is vol voor de foto…)
IMG-20240203-WA0021.jpg -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Zelf melkzuur toevoegen?" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@richard-k Je bedoelt melkzuurbacteriën? De hele simpele versie is een gist gebruiken en melkzuurbacteriën vanuit ongebruikte mout of wat sap van zuurkool. Anderzijds kun je het ook opkweken uit witte kool Ziplock zakje vullen met gekneusde witte kool. Paar… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – leuk 1 jaar, 4 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 4 maanden geleden
Dat was misschien een wat zwartgallig antwoord op je vraag. Duidelijke tijden vind ik niet, de lagering in vat lijkt afhankelijk van het transport te zijn geweest, sommige vaten gingen overzees naar verre oorden dus net als bij de… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Genepiplantjes" – 1 jaar, 4 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@lemmy de recepten zelf stoppen meestal bij het destilleren zelf, als we kijken naar omschrijvingen in boeken die gaan over belasting of strafrecht gaat het om kruiken, vaten, fusten, flessen en kannen (die laatste komt voor bij het inzetten van… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Genepiplantjes" – 1 jaar, 4 maanden geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Jenever" – leuk 1 jaar, 4 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 4 maanden geleden
Ik heb net even aan de kruidenmand gesnuffeld, die ruikt dus echt interessant en zoet, zachte kruiden met de jeneverbes op de achtergrond. Weet niet of ik nu teveel ander spul heb achtergelaten en te vroeg gestopt ben of alles… Meer lezen»
- Meer laden