-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 1 dag, 20 uren geleden
@ndre etos en kruitvat verkopen het in kleiner flesjes
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 1 dag, 20 uren geleden
@ndre het is foodgrade je kunt d ze gebruiken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid." – 5 dagen, 3 uren geleden
@rinus55 alcohol uit mout uit diverse granen of uit mout en granen . Nee mais hoort niet in gin . Omdat de geschiedenis / basis van gin jenever is . En je had jonge en oude jenever. Dat wilde nuet… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Urgent gist nodig (gist was overdatum)" – 5 dagen, 23 uren geleden
@leonvandorp heb je gist voeding toegevoegd en temperatuur rond 24 graden?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid." – 5 dagen, 23 uren geleden
Inderdaad zoals Theresa al vermeld is een koperen alembiekje of potstill met korf de beste keuze. Om zoveel mogelijk smaak te krijgen . Voor goede authentieke Gin is niet alleen vlierbes, jeneverbes, citrus , Koriander, karwijzaad en venkel van belang… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Urgent gist nodig (gist was overdatum)" – 6 dagen geleden
@leonvandorp wat voor gist gad je ,. Soms kan het 24 uur duren voor gist opstart. De meeste gisten kunnen ondanks dat er op verpakking beperkt houdbaar staat . Droog en koel tot wel 5 jaar bewaard worden. Ik woon… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 6 dagen, 20 uren geleden
Uiteindelijk van de restanten paar liter alcohol gemaakt een deel op fles met nog geen doel ( misschien nieuw project mini Alquitara ) en 1,5 liter 80 % in 2 wekpotten gezet met nog deel van voorraad genepi kruiden . … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Jagers likeur" – 2 weken geleden
@bert1985 ja in laatste overhaal maak je altijd de voor en naloop scheiding op smaak, reuk en helderheid. Rozenblaadjes haal je in een kruiden winkel , natuur winkel . Suikersiroop maak je door in 500 ml warm water 4 gram … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum d'Agricole, Melasse of Panela" – 2 weken, 1 dag geleden
@bazz de panella oplossen in water van 80 graden. Aanzuren met appelzuur tot ph 4,2 – 4,5 . Aantal kilo is afhankelijk hoe groot jou vat is . Gewoon de vloeistof op sg van 1080 -1090 . Op 20 Liter … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 2 weken, 2 dagen geleden
@psycat naam is iets als : olomoucké prso
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 2 weken, 4 dagen geleden
Ik hoop dat ik snel goed heb omgerekend van gallons recept , Per liter alcohol 100 proof (+/- 50 % ) 12 gram VERSE dragon. Zest van 2 limoen en van 2 citroenen. Anijs zaden 15 gram . Venkel vers… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 2 weken, 5 dagen geleden
@psycat ik ben begonnen met destilleren juist om absint te maken . Door de jaren heen al heel veel oude recepten van voor 1912 gemaakt. Absint Recepten uit verschillende streken. Genepi maak ik bijna elk jaar . Ik heb nu… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 2 weken, 5 dagen geleden
Ja ik heb diverse recepten uit de ‘ oude doos” met o.a. Dragon . Ik heb niet alles in mijn hoofd dus moet ik even voor je naslaan. Dat wordt later deze week of volgende week . Zit wat met… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 2 weken, 5 dagen geleden
@psycat het zijn allen kruiden uit bijvoet familie. Genepi wordt meestal als ook genepi drank verwerkt met uitsluitend wat toegevoegde vanille. Absint is een kruiden drank met meerdere recepturen. Van oudsher enkelt venkel alsem en anijszaad . De alsem hoort… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Chocolade likeur" – 3 weken, 1 dag geleden
@tamaravermulst gecondenseerde melk blikje erdoorheen kloppen.
Maar makkelijker is vanhouten cacao poeder gebruiken . Gecondenseerde melk , suiker alcohol , klein vanille boontje en eventueel klein beetje espresso erdoor . En uiteraard alcohol 72 %>
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo, Rrbbrrt hier" – 3 weken, 2 dagen geleden
@rrbbrrtt Welkom naam genoot en veel plezier hier.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Beslag moutwijn maken" – 3 weken, 2 dagen geleden
P.s. met een gewone pan van 10 tot 180 liter . Een goede industrie brander een roerstok kun je een Beslag magische zelfs een 4 of 5 staps van begin tot eind in 2 u en 45 min zonder aanbranden… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum d'Agricole, Melasse of Panela" – 3 weken, 3 dagen geleden
@opticase het is lastig om dat juist te beantwoorden. Dat komt omdat er in de producten grote verschillen zitten maar voornamelijk in hoe geproduceerd. Je hebt melasses die zeer donker zijn ” vuiler” dan de licht bruine. Zo ook met… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum d'Agricole, Melasse of Panela" – 3 weken, 4 dagen geleden
@opticase panella kun je een heerlijke “rum” achtige drank mee maken . Het is ook niet onbekend. In landen zuidelijke van mexico en venusuela, colombia is het niet ongebruikelijk . Nadeel hier is de prijs. Je kunt het het best… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Beslag moutwijn maken" – 3 weken, 5 dagen geleden
@rero ik maakte regelmatig dergelijke beslag soorten . (Zie anders ook demo filmpjes als whiskey maken deel 1 beslag maken ) Ik gebruik grote pannen met roerstok . Op een gewone gasbrander. Een goede verhouding granen mout en water Nooit… Meer lezen»
- Meer laden