Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 13 uren, 24 minuten geleden

    Zonde om kunstmatige veroudering toe te passen.  Het werkt deels maar je proeft het meteen als je een beetje geoefende smaak hebt dat het kunstmatig geknutseld is   . Nee je zal niet whiskey smaak proeven bij het maken van scheiding…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Pruimen" – 4 dagen, 15 uren geleden

    @wouterd het is niet erg als het niet even is gekookt of in iedergeval boven de 80 graden is geweest. Alleen is jou opbrengst lager en moet je rekening houden met methyl.  Je moet dus even voorstoken om een deel…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Review stookwinkel en Win shoptegoed!" – 6 dagen, 22 uren geleden

    Laat mij maar achterlopen .  FB , marktplaats ,ebay en stook forum bijhouden kost al tijd genoeg 🤣 . Om nog eens  tijd en energie te steken  in X ( twitter ), Instagram,  tiktok  en al die media platforms ga…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Review stookwinkel en Win shoptegoed!" – 6 dagen, 22 uren geleden

    Ik val onder de oudere jongeren inmiddels.  Tiktok is toch meer voor 6 tot 16 ? Ik gebruik sat niet De mini alquitara die ik bij stookwinkel jaren geleden vandaan heb staat op youtube al aardig gepromoot 🤣 🤣 en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Ruudje stelt zich voor" – 2 weken, 2 dagen geleden

    Welkom op dit forum.  Betreft voorloop en naloop scheiden hoor je altijd bij wat je ook voor product stookt en ook  wat voor materiaal/ ketel je gebruikt te doen. Gist produceert niet alleen alcohol en co2 maar ook veel bijproducten….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke gist voor whisky?" – 2 weken, 5 dagen geleden

    @camielp smaak profiel van whiskey stuur je al bij het begin . Graan keuze  – mouten – heel belangrijk is manier van eesten – samenstelling van stort ( soorten mout of granen erin gebruikt )  – manier van maischen -…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat is het voordeel/ nadeel van een kijkbuis?" – 3 weken geleden

    @ndre je bedoelt een glazen deel in de kolom? 
    Het hangt af in wat voor installatie deze zit.  Voornaamste is dat glas andere warmte geleiding en struktuur heeft hierdoor ook invloed op fragmenten in destilaat. 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 4 weken geleden

    • @tom182 dat weet je pas over een paar jaar.  Reken maar dat de drank daar minimaal 12 jaar in zal gaan. 
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 4 weken geleden

    @tom182 een destilleerderij in Schotland heeft 3 jaar geleden 3 originele oloroso vaten weten te bemachtigen. De eigenaar vertelde mij dat er 45 000 pond voor de drie is neergelegd.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 4 weken geleden

    @jaap-van-ganswijk heel veel dranken worden nogsteeds op andere soorten dan kolom stills gemaakt. Inderdaad  veel moderne dranken zijn gemaakt met essences in suiker alcohol vooral likeuren . Maar de meesten whiskey’s e.d. nog altijd op de traditionele ui vormige ketels. …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "L-Bogo stelt zich voor" – 4 weken, 1 dag geleden

    @l-bogo ik stook al meer dan 45 inmiddels.  Gas bevalt het beste. Ook wel met meerdere electrische apparaten gestookt . Gas is beter controleerbaar.  Reageert sneller op verhogen en verlagen can temperatuur. Wat van belang kan zijn . Opwarmtijd is…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 1 maand geleden

    @tom182 als je ervan uitgaat dat af fabriek de verpakkingen van standaard gist voor 1000 liter is dan kom je op minder gist per liter dan bij bijvoorbeeld 100 liter.   Met standaard vers gist gebruik 1500 gram per 1000 liter…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 1 maand geleden

    @kevin als je op foto ziet zit hij vol met nog jonge trosjes   .
    Ik ga wel bijhouden en wat bij Snoeien.  Zodat ook de energie naar het fruit groei gaat en niet voor tak en blad. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 1 maand geleden

    Dit jaar wordt een goed jaar voor mijn juracon.
     IMG_20250606_201030630.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 1 maand geleden

    @tom182 niet nog eens bijvoegen . Afwachten en als er geen verandering is na 5 dagen stoken

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 1 maand geleden

    @gerard01 eerst 0,8 liter toevoegen.  Jr kunt altijd na zoeten .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Dropshot maken" – leuk 1 maand geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 1 maand geleden

    @tom182 wanneer iets staat te gisten ook al is het traag NOOIT in roeren  ! 40 gram unibrew is op 20 – 25 liter eigen echt het minimale.  Het is een vergelijkbare met bakkersgist. Wacht nog een weekje af  ….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Dropshot maken" – 1 maand geleden

    @mccorner  waarom surrogaat dropshot met smaak en kleurstoffen maken terwijl het immers niet moeilijk is om een gezond product te maken .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 1 maand geleden

    @tom182 klopt maar je gebruikt het verdunt naar 12 % .

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz tom182

Nieuwste topics

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 1 dag geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 4 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 6 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 6 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens