-
mau antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 maand, 3 weken geleden
@robbert hoe meer ik lees en zie , voel ik me echt een leek , zal heel stilletjes beginnen met het gemakkelijkste en zo verder proberen op te bouwen , dank u robbert.
-
Licasi antwoordde op het onderwerp "Bierlikeur" – 1 maand, 3 weken geleden
@robbert Intressant! Geeft het een bier-achtig karakter?
-
mau antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 maand, 3 weken geleden
@robbert dank u voor uw antwoord , heb ik ergens gelezen dat meer gist het fermenteren rapper doet gaan en geen invloed heeft op het eindproduct ,jij hebt daar , naar ik lees daar al wat ervaring mee , klopt… Meer lezen»
-
mau antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 2 maanden geleden
@robbert ne dikke merci robbert
-
Niettemin antwoordde op het onderwerp "Nieuwe ketel" – 2 maanden geleden
@robbert dan zou ik dan nog zo’n whisky ui moeten halen en die er bovenop moeten zetten toch?
-
mau antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 2 maanden geleden
@robbert een ketel op gas ,5kan ik regelen door de vlam te verkleinen ,) ja er zit op het deksel een thermometer, die havermout , hoeveel op bvb 20 l?
bedankt voor het recet robbert 👍 👍 -
mau antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 2 maanden geleden
@robbert bedankt voor het antwoord Robert , nu nog meer vraagtekens , het is een 32 liter stookketel , kan je mij haarfijn zeggen/uitleggen hoe ik aan een eerste stook begin? ik lees zoveel, en de ene zegt het zo… Meer lezen»
-
Geen onruststoker antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 2 maanden, 1 week geleden
@robbert hoe lang duurt het? Ik heb nu 2 glazen potten met n boterhamzakje r overheen goed dicht getaped. De ene met witte kool, de ander met spinazi. Beide staan nu ruim n week, maar de zakjes staan nog geen… Meer lezen»
-
Rdirk antwoordde op het onderwerp "Oeps foutje" – 2 maanden, 1 week geleden
@robbert Ga uit van het recept wat ik eerder van je kreeg met een vanillestokje en later aanlengen met siroop idd bedankt voor de aanvulling
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 2 maanden, 1 week geleden
@robbert Bedankt voor de uitleg. Het is een ferm werkje maar ik zal het eens proberen. Nog 2 vraagjes – begin ik met een neutrale alcohol van 92% ? – die 2de maceratie, is dit met verse kruiden of deze… Meer lezen»
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 2 maanden, 1 week geleden
@robbert Ik vrees dat je uitleg iets te technisch is voor een beginner als ik.
Hoe kan ik dit recept het best maken met een gewone alquitara?
Ps: wat is een rectificatie potje? -
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 2 maanden, 1 week geleden
@robbert
Worden de kruiden gemacereerd of gaan ze in de kruidenmand? Of beiden? -
Mana antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 2 maanden, 2 weken geleden
@robbert Proost Robbert, het ziet er goed uit. Het door jou gedeelde recept was ik nog niet eerder tegengekomen, bedankt voor het delen. Heb jij voor het maken van dit drankje dit complete recept gevolgd? Dus eerst een essence gemaakt zoals… Meer lezen»
-
Geen onruststoker antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 2 maanden, 2 weken geleden
@robbert na melk toevoegen (op de asnrecht laten staan) niet meer luchtdicht afsluiten met zon hangschoen? Gewoon open laten?
-
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 2 maanden, 2 weken geleden
@robbert ja precies! Wij hebben dezelfde ketels als jou schat ik in. Een van +/- 80L en een van 15L
-
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 2 maanden, 2 weken geleden
@robbert door de aanpassing van de hoed gaat het inderdaad vele malen sneller dan met de andere vernauwde opening. Waar ik vorige keer 40% nog had om 1700. Zit ik op dit moment al op 40%. Alles past er in… Meer lezen»
-
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 2 maanden, 2 weken geleden
@robbert nee dat duurt te lang! Vorige keer stopte we pas om 18:00. En de andere opstelling staat ook bij mijn vader! Voor nu gaan we met de grote ketel en de nieuwe hoed uittesten die me vader geknutseld heeft… Meer lezen»
-
Gerardo antwoordde op het onderwerp "Gisting duurd erg lang" – 2 maanden, 3 weken geleden
- @robbert
- Als ik terug kijk bedenk ik nu dat gistemmer al vrij snel overstroomde
- Is het mogelijk dat er veel gist verloren is gegaan?
- Kan ik opnieuw gist toevoegen?
- Of beter weggooien en opnieuw?
-
Gerardo antwoordde op het onderwerp "Gisting duurd erg lang" – 2 maanden, 3 weken geleden
@robbert
Bedankt
Opnieuw beginnen dan maar -
Gerardo antwoordde op het onderwerp "Gisting duurd erg lang" – 2 maanden, 3 weken geleden
@robbert
Volgens mij 1030 - Meer laden