Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden, 4 weken geleden

    @robbert ik weet dat de zakjes enzymen niet het beste product is maar het begint al bij 30 graden te werken en dat is een stuk makkelijker roeren. Voor de rest maak ik er aangebrande pannen mee schoon en ontstop…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden, 4 weken geleden

    @robbert dat is de bökkersmolen. Die hebben geen mais en granen.

  • Profielfoto van Skoelie

    Skoelie antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden, 4 weken geleden

    @robbert Tja, dat voordeel heb jij: Raalte-Burdaard v.v. = 270km …
    Ik heb al ‘ns naar maïs gevraagd bij Bökkers Mölle (hier 10km vandaan), maar helaas

  • Profielfoto van Skoelie

    Skoelie antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden, 4 weken geleden

    @robbert Ik zou aanbevelen om de bordeaux of de popcorn maïs van De Groot zelf ‘ns te proberen

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 5 maanden geleden

    @robbert Voor de eindhoeveelheid ga ik er dan nu vanuit dat je dan een whisky op ca. 46% bedoelt? Niet geheel onbelangrijk om dit percentage in eindproduct te vermelden.

  • Profielfoto van Revalanche

    Revalanche antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 5 maanden geleden

    @robbert Beginnersvraag: Het op temperatuur brengen kost tijd. Afhankelijk van de capaciteit van de ketel kan dit korter of langer duren. Heeft deze tijd invloed op de periode waarin je de temperatuur handhaaft? Wat gebruik je als ketel en verwarming voor…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Anton uit het Hoge Noorden

    Anton uit het Hoge Noorden antwoordde op het onderwerp "Honing mengen" – 5 maanden geleden

    @robbert een goede imker heeft de honing gefilterd met micro filter. Helaas blijven er ook dan nog heel fijn stof achtig spul in de honing. Soms heb ik weken na het bottelen van mede een bezinksel/stofwolk in de fles hangen….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Harryd1969

    Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 5 maanden geleden

    @robbert dank Robert, ik ga dit de komende tijd eens proberen !

  • Profielfoto van Dreden86

    Dreden86 antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky stoken" – 5 maanden geleden

    @robbert ja klopt uiteraard 😀 mijn voorkeuren gaan uit naar stijlen zoals: cambeltown (kilkerran 16), speyside, skye maar ook bourbons zoals eagle rare 10 dragen mijn voorkeur weg. We twijfelen welke stijl we zouden kiezen voor een eerste stook. Je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Skoelie

    Skoelie antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 5 maanden geleden

    @robbert De (geschrote?) mout eerst koken en dan het kooknat gebruiken?
    Toch zeker niet de moutkorrels erin verwerken?

  • Profielfoto van Diederrick

    Diederrick antwoordde op het onderwerp "Honing mengen" – 5 maanden geleden

    Goedemorgen @robbert, bij mijn ervaring levert het oplossen van honing in een waterig mengsel altijd een ‘cloudy’ resultaat op. Dat vind ik doorgaans niet zo mooi. Is deze methode daarvoor de oplossing? Of is er een andere truc die ervoor…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Diederrick

    Diederrick antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 5 maanden geleden

    @robbert ik heb de condensor van de dome afgehaald en deze opnieuw gemonteerd, ditmaal met minder (!) teflontape rond de schroefdraad. En voilà de temperatuur/alc% van de damp is in overeenstemming met het alc% van het distillaat!ik denk zomaar dat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Dreden86

    Dreden86 antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky stoken" – 5 maanden geleden

    hoi @robbert, heb je links met recepten/methodes per stijl? Wij zouden graag onze eerste keer een whisky stoken en ik ben wat op zoek naar verschillende recepten voor het beslag, methodes…
    bedankt alvast
    grtn

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 5 maanden geleden

    @robbert klopt, want te veel is ook weer niet goed, blauwe zeem of wat wat jij al niet meer aan kan geven kan is ook weer niet goed zijn.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 5 maanden geleden

    @robbert ja dat klopt, bij de beschrijving staat niet bij welke ingrediënten je dit moet toepassen. Zal wel een bier brouw(graan) recept zijn, bij mout minder bij alleen suiker meer.

  • Profielfoto van OptiCase

    OptiCase antwoordde op het onderwerp "Deluxe Gin Tonic Botanicals" – 5 maanden geleden

    @robbert mooi recept en filmpje van je Gin!
    Ben alleen benieuwd of iemand ervaring heeft met de botanicals van de lidl. Zal eens kijken of ik een afbeelding kan vinden ergens

  • Profielfoto van OptiCase

    OptiCase antwoordde op het onderwerp "Paradijszaad in Gin" – 5 maanden geleden

    @robbert Dank voor je antwoord! Raad je aan ze iets ligt te kneuzen? of zal de smaak daarmee te sterk worden

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 5 maanden, 1 week geleden

    @robbert ik gebruik bij een suikervergisting appelsap van flevosap en mijn ervaring is dat het de scherpte van de suikervergisting na het stoken erg vermindert.
    Moet je als je graan of havermout zo toevoegen of eerst bewerken?

  • Profielfoto van Cass

    Cass antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 5 maanden, 1 week geleden

    @robbert Dankjewel voor deze verklaring. Ik liep tegen het zelfde probleem aan. Dat mijn gedruppel pas begon na de 80 gr op de thermometer. Niet aan denkend dat 10 cm verder het koper mischien koeler kan zijn. Ik heb zelf…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Willy00

    Willy00 antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 5 maanden, 1 week geleden

    @robbert  merci voor de tip gist is terug aan het werken. Door te zorgen dat gistvat niet op de grond staat en plus mee een verwarming er bij.

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • maboc

    Door maboc 12 uur geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 2 dagen geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 4 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 6 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens