-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden, 4 weken geleden
@robbert ik weet dat de zakjes enzymen niet het beste product is maar het begint al bij 30 graden te werken en dat is een stuk makkelijker roeren. Voor de rest maak ik er aangebrande pannen mee schoon en ontstop… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden, 4 weken geleden
@robbert dat is de bökkersmolen. Die hebben geen mais en granen.
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden, 4 weken geleden
@robbert Tja, dat voordeel heb jij: Raalte-Burdaard v.v. = 270km …
Ik heb al ‘ns naar maïs gevraagd bij Bökkers Mölle (hier 10km vandaan), maar helaas -
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden, 4 weken geleden
@robbert Ik zou aanbevelen om de bordeaux of de popcorn maïs van De Groot zelf ‘ns te proberen
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 5 maanden geleden
@robbert Voor de eindhoeveelheid ga ik er dan nu vanuit dat je dan een whisky op ca. 46% bedoelt? Niet geheel onbelangrijk om dit percentage in eindproduct te vermelden.
-
Revalanche antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 5 maanden geleden
@robbert Beginnersvraag: Het op temperatuur brengen kost tijd. Afhankelijk van de capaciteit van de ketel kan dit korter of langer duren. Heeft deze tijd invloed op de periode waarin je de temperatuur handhaaft? Wat gebruik je als ketel en verwarming voor… Meer lezen»
-
Anton uit het Hoge Noorden antwoordde op het onderwerp "Honing mengen" – 5 maanden geleden
@robbert een goede imker heeft de honing gefilterd met micro filter. Helaas blijven er ook dan nog heel fijn stof achtig spul in de honing. Soms heb ik weken na het bottelen van mede een bezinksel/stofwolk in de fles hangen…. Meer lezen»
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 5 maanden geleden
@robbert dank Robert, ik ga dit de komende tijd eens proberen !
-
Dreden86 antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky stoken" – 5 maanden geleden
@robbert ja klopt uiteraard 😀 mijn voorkeuren gaan uit naar stijlen zoals: cambeltown (kilkerran 16), speyside, skye maar ook bourbons zoals eagle rare 10 dragen mijn voorkeur weg. We twijfelen welke stijl we zouden kiezen voor een eerste stook. Je… Meer lezen»
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 5 maanden geleden
@robbert De (geschrote?) mout eerst koken en dan het kooknat gebruiken?
Toch zeker niet de moutkorrels erin verwerken? -
Diederrick antwoordde op het onderwerp "Honing mengen" – 5 maanden geleden
Goedemorgen @robbert, bij mijn ervaring levert het oplossen van honing in een waterig mengsel altijd een ‘cloudy’ resultaat op. Dat vind ik doorgaans niet zo mooi. Is deze methode daarvoor de oplossing? Of is er een andere truc die ervoor… Meer lezen»
-
Diederrick antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 5 maanden geleden
@robbert ik heb de condensor van de dome afgehaald en deze opnieuw gemonteerd, ditmaal met minder (!) teflontape rond de schroefdraad. En voilà de temperatuur/alc% van de damp is in overeenstemming met het alc% van het distillaat!ik denk zomaar dat… Meer lezen»
-
Dreden86 antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky stoken" – 5 maanden geleden
hoi @robbert, heb je links met recepten/methodes per stijl? Wij zouden graag onze eerste keer een whisky stoken en ik ben wat op zoek naar verschillende recepten voor het beslag, methodes…
bedankt alvast
grtn -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 5 maanden geleden
@robbert klopt, want te veel is ook weer niet goed, blauwe zeem of wat wat jij al niet meer aan kan geven kan is ook weer niet goed zijn.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 5 maanden geleden
@robbert ja dat klopt, bij de beschrijving staat niet bij welke ingrediënten je dit moet toepassen. Zal wel een bier brouw(graan) recept zijn, bij mout minder bij alleen suiker meer.
-
OptiCase antwoordde op het onderwerp "Deluxe Gin Tonic Botanicals" – 5 maanden geleden
@robbert mooi recept en filmpje van je Gin!
Ben alleen benieuwd of iemand ervaring heeft met de botanicals van de lidl. Zal eens kijken of ik een afbeelding kan vinden ergens -
OptiCase antwoordde op het onderwerp "Paradijszaad in Gin" – 5 maanden geleden
@robbert Dank voor je antwoord! Raad je aan ze iets ligt te kneuzen? of zal de smaak daarmee te sterk worden
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 5 maanden, 1 week geleden
@robbert ik gebruik bij een suikervergisting appelsap van flevosap en mijn ervaring is dat het de scherpte van de suikervergisting na het stoken erg vermindert.
Moet je als je graan of havermout zo toevoegen of eerst bewerken? -
Cass antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 5 maanden, 1 week geleden
@robbert Dankjewel voor deze verklaring. Ik liep tegen het zelfde probleem aan. Dat mijn gedruppel pas begon na de 80 gr op de thermometer. Niet aan denkend dat 10 cm verder het koper mischien koeler kan zijn. Ik heb zelf… Meer lezen»
-
Willy00 antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 5 maanden, 1 week geleden
@robbert merci voor de tip gist is terug aan het werken. Door te zorgen dat gistvat niet op de grond staat en plus mee een verwarming er bij.
- Meer laden