Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Moonshiner79

    Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert 
    Dus indien hij boven PH 4 blijft, zou je niets toevoegen om hem terug op 5.4 te brengen?

  • Profielfoto van Moonshiner79

    Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert  Ik vrees dat de vodka gist aan het vastlopen is… Het waterslot borrelt elke 3 minuten terwijl de bakkersgist elke 7 seconden borrelt. De PH was heel laag (4.2). Heb deze bijgestuurd maar hij blijft heel traag vergisten… Enig…   Read more»

  • Profielfoto van Moonshiner79

    Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert 
    Enkel als hij onder de 4 zakt bijsturen? Ik had verstaan dat de PH zo stabiel mogelijk moest blijven. Er is dus wat speling toegelaten?
     

  • Profielfoto van Matson

    Matson antwoordde op het onderwerp "Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert bedankt hier ga ik mee aan de slag! Ik zal het resultaat posten op het forum.

  • Profielfoto van Matson

    Matson antwoordde op het onderwerp "Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert zou het dan niet slimmer zijn om niet te veel ingrediënten te doen, dus alleen: alsem, venkel, anijs, vanille, tonkaboon, kaneel, amandel? en dan evt nog wat natrekken met licht gerookte eikenhouten snippers en zoethout?

  • Profielfoto van Matson

    Matson antwoordde op het onderwerp "Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert bedankt voor je uitleg. Ik wil het recept gaan maken met de standaard absinth ingrediënten als basis:  anijs zaad, venkel en alsem. Wellicht daar ook nog wat hyssop, engelwortel zaad e.d. Aan toegevoegd. geldt voor deze ingrediënten dan nog steeds…   Read more»

  • Profielfoto van Moonshiner79

    Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert  Hey Robbert, Intussen staat mijn 2de brouwsel al goed te vergisten op de bruggeman gist. De vergisting startte nagenoeg direct! Ik ben gestart op 23°C en sta intussen al op 24.3°C. De temperatuur stijgt wss door het gistingsproces. Ik…   Read more»

  • Profielfoto van Moonshiner79

    Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert  Ok, ik zal geen suiker toevoegen. Zo kan ik de smaak tussen de vodka gist vergelijken met de smaak van de bruggeman. Vandaag heb ik een 2de poging ondernomen. Deze keer heb ik de ongemoute gerst en tarwe op…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert dit is er eentje voor jou.

  • Profielfoto van Moonshiner79

    Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert  Kan de lage SG te verklaren vallen door het gerst graan dat onvoldoende geschroot werd? Of is er nog meer aan de hand? Hoeveel SG zou ik ongeveer moeten meten? Ik heb zeker niet TE nat geschroot. Heb enkel…   Read more»

  • Profielfoto van Moonshiner79

    Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert  Vandaag was het mijn eerste brouwdag met de G30. Ik dacht succesvol tot ik het SG gemeten heb van het uiteindelijk brouwsel. Ik kom uit op een SG van 1034. Dat is toch veel te laag?Volg even mee met…   Read more»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert dat hoop ik ook voor jou. Het is rcht een heerlijk drankje.

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert phoe…  Da is nogis een antwoord.   Uhm.. waar begin ik.  Ik maisch tot nu toe altijd door rustig te verwarmen tot 55°C.  Daar een 3 kwartier te blijven. Dan naar 63-65°C een uurtje en dan (als de jodium test…   Read more»

  • Profielfoto van DennisCuracao

    DennisCuracao antwoordde op het onderwerp "Suikerwash: risico op methanol?" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert Super uitleg Robert. Ik woon op Curacao en ben echt nieuw in destileren. Ik heb net mijn eerste suikerwash gedestileerd. 6 kg suiker. 75 gram bakkersgist. 6 gram citroenzuur en een blikje ananas als voeding. De warmte hier zorgt…   Read more»

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert tja dat is wel een goede..  maakt het qua maichen en/of smaak wanneer ik de zuurmout gebruik?  De vorige keer heb ik de zuurmout gelijk met de rest gebruikt. En de ph gecorrigeerd. Maar ik lees wellis bij jouw…   Read more»

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Welke ketel kopen voor maken pure alcohol en nadien met botanicals gin maken. Gr" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    T500/Grainfather met helm en botanical basket.
    Sorry @Robbert maar dit is het meest simpele.
    Maar dit is kneiterij van de bovenste plank. 
    graanjenever maken: recept? Werkwijze? – Spirits – Stookforum
     

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Opbrengst en hoeveelheid" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert 
    dat klopt!je moet niet teveel doen 
    Het zal idd een andere appel zijn .maar ook dat hoeft niet negatief te zijn 

  • Profielfoto van Nathan2020

    Nathan2020 antwoordde op het onderwerp "Rum mash" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert bedankt Robbert

  • Profielfoto van Nathan2020

    Nathan2020 antwoordde op het onderwerp "Rum mash" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert hey 
    vraagje 
    Wat is een Geklonken Keteltje? 
    Wat is een geforceerde stook? 

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert Als ik een soepketel gebruikt had met een fijne valse bodem was me dit ook gebeurd hoor 😉 , ik heb met rogge inderdaad bij Knooier meegemaakt wat Rogge kan doen 🤣 was net polenta

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • Wodka mash

    Door Kobussie 1 dag geleden

  • Hoi, even voorstellen

    Door Kobussie 1 dag geleden

  • Zuiver amoniac

    Door JohanS 4 dagen geleden

  • JohhnyA stelt zich even voor

    Door Johnny A 5 dagen geleden

  • Gasfles plots leeg

    Door JohanS 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens