-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert
Dus indien hij boven PH 4 blijft, zou je niets toevoegen om hem terug op 5.4 te brengen? -
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert Ik vrees dat de vodka gist aan het vastlopen is… Het waterslot borrelt elke 3 minuten terwijl de bakkersgist elke 7 seconden borrelt. De PH was heel laag (4.2). Heb deze bijgestuurd maar hij blijft heel traag vergisten… Enig… Read more»
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert
Enkel als hij onder de 4 zakt bijsturen? Ik had verstaan dat de PH zo stabiel mogelijk moest blijven. Er is dus wat speling toegelaten?
-
Matson antwoordde op het onderwerp "Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert bedankt hier ga ik mee aan de slag! Ik zal het resultaat posten op het forum.
-
Matson antwoordde op het onderwerp "Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert zou het dan niet slimmer zijn om niet te veel ingrediënten te doen, dus alleen: alsem, venkel, anijs, vanille, tonkaboon, kaneel, amandel? en dan evt nog wat natrekken met licht gerookte eikenhouten snippers en zoethout?
-
Matson antwoordde op het onderwerp "Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert bedankt voor je uitleg. Ik wil het recept gaan maken met de standaard absinth ingrediënten als basis: anijs zaad, venkel en alsem. Wellicht daar ook nog wat hyssop, engelwortel zaad e.d. Aan toegevoegd. geldt voor deze ingrediënten dan nog steeds… Read more»
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert Hey Robbert, Intussen staat mijn 2de brouwsel al goed te vergisten op de bruggeman gist. De vergisting startte nagenoeg direct! Ik ben gestart op 23°C en sta intussen al op 24.3°C. De temperatuur stijgt wss door het gistingsproces. Ik… Read more»
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert Ok, ik zal geen suiker toevoegen. Zo kan ik de smaak tussen de vodka gist vergelijken met de smaak van de bruggeman. Vandaag heb ik een 2de poging ondernomen. Deze keer heb ik de ongemoute gerst en tarwe op… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert dit is er eentje voor jou.
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert Kan de lage SG te verklaren vallen door het gerst graan dat onvoldoende geschroot werd? Of is er nog meer aan de hand? Hoeveel SG zou ik ongeveer moeten meten? Ik heb zeker niet TE nat geschroot. Heb enkel… Read more»
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert Vandaag was het mijn eerste brouwdag met de G30. Ik dacht succesvol tot ik het SG gemeten heb van het uiteindelijk brouwsel. Ik kom uit op een SG van 1034. Dat is toch veel te laag?Volg even mee met… Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert dat hoop ik ook voor jou. Het is rcht een heerlijk drankje.
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert phoe… Da is nogis een antwoord. Uhm.. waar begin ik. Ik maisch tot nu toe altijd door rustig te verwarmen tot 55°C. Daar een 3 kwartier te blijven. Dan naar 63-65°C een uurtje en dan (als de jodium test… Read more»
-
DennisCuracao antwoordde op het onderwerp "Suikerwash: risico op methanol?" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert Super uitleg Robert. Ik woon op Curacao en ben echt nieuw in destileren. Ik heb net mijn eerste suikerwash gedestileerd. 6 kg suiker. 75 gram bakkersgist. 6 gram citroenzuur en een blikje ananas als voeding. De warmte hier zorgt… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert tja dat is wel een goede.. maakt het qua maichen en/of smaak wanneer ik de zuurmout gebruik? De vorige keer heb ik de zuurmout gelijk met de rest gebruikt. En de ph gecorrigeerd. Maar ik lees wellis bij jouw… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Welke ketel kopen voor maken pure alcohol en nadien met botanicals gin maken. Gr" – 3 jaren, 5 maanden geleden
T500/Grainfather met helm en botanical basket.
Sorry @Robbert maar dit is het meest simpele.
Maar dit is kneiterij van de bovenste plank.
graanjenever maken: recept? Werkwijze? – Spirits – Stookforum
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Opbrengst en hoeveelheid" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert
dat klopt!je moet niet teveel doen
Het zal idd een andere appel zijn .maar ook dat hoeft niet negatief te zijn -
Nathan2020 antwoordde op het onderwerp "Rum mash" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert bedankt Robbert
-
Nathan2020 antwoordde op het onderwerp "Rum mash" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert hey
vraagje
Wat is een Geklonken Keteltje?
Wat is een geforceerde stook? -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert Als ik een soepketel gebruikt had met een fijne valse bodem was me dit ook gebeurd hoor 😉 , ik heb met rogge inderdaad bij Knooier meegemaakt wat Rogge kan doen 🤣 was net polenta
- Meer laden