Vond forum berichten leuk

RE: Robbert's Tiny Projects

@robbert vandaag ook de tijmlikeur gemaakt. Ruikt heerlijk. Nu even een periode rusten en ben benieuwd.  InCollage_20250215_180507661_copy_2048x2048.jpg

In forum Recepten

2 maanden geleden
RE: Aankoop mais

@harryd1969 hi harry! Ik kook 15 tot 20min. Dan laat ik het afkoelen. Ik heb in 2018/2019, een gin project gestart onder supervisie van robbert. Het filteren daarvan was zo ellendig dat hij adviseerde...

In forum Stooktips

3 maanden geleden
RE: Spoelen

@martijnp Ik gebruik per kilo graan ca. 800 ml water (heet) om mee te spoelen. De granen nemen namelijk ook wat vocht op. Ik heb recent mijn uitgespoelde graantjes in een vat met wat water en gist lat...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Honing Bourbon.

Dank u voor je info

In forum Recepten

3 maanden geleden
RE: Deluxe Gin Tonic Botanicals

@opticase Leuk van de Lidl 😀 maar zal wel een roer recept zijn met wodka of 94% want distilleren mag natuurlijk niet 😉

In forum Recepten

3 maanden geleden
RE: Sg stop na 14 dagen op 1040

@psycat je kan best wel gist voeding kopen zoals DAP want ook dat is "natuurlijk" dat is net zoiets als natriumchloride of NaCl (keukenzout, ook heel natuurlijk😆) en ook gistvoeding wat gemaak...

In forum Gist vragen

3 maanden geleden
RE: Sg stop na 14 dagen op 1040

@robbert merci voor de tip gist is terug aan het werken. Door te zorgen dat gistvat niet op de grond staat en plus mee een verwarming er bij.

In forum Gist vragen

3 maanden geleden
RE: Tijd/temperatuur

@robbert Dankjewel voor deze verklaring. Ik liep tegen het zelfde probleem aan. Dat mijn gedruppel pas begon na de 80 gr op de thermometer. Niet aan denkend dat 10 cm verder het koper mischien koeler ...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: batch zuur na gisting

Filmpje van robbert met whisky maken geeft hele goede uitleg. Aanrader om goed te bekijken.

In forum Recepten

3 maanden geleden
RE: batch zuur na gisting

Beste Frans, Doorgaans wordt voor een granen gebaseerde wort 2 x gestookt. De eerste keer wordt gebruikt om het volume van de hoeveelheid vloeistof te verkleinen en een soort van tussengehalte alcohol...

In forum Recepten

3 maanden geleden
RE: Bier destilleren

Kleine update, gisteren 4l met de airstill afgestookt 1.75l met een totaal alcohol percentage van 67% , geen rare geuren, smaak Kan je nu nog niets van zeggen, maar denk wel dat het goed zit, dit word...

In forum Stookforum

6 maanden geleden
RE: Roggebrood whisky maar dan anders

@bas-l waarom gebruik je roggebrood? Als je toch al aan het mouten ben kan je toch net zo goed wat rogge toevoegen. Voor de genen die het nog makkelijker willen doen met alleen supermarkt spul zie het...

In forum Spirits

1 jaar geleden
RE: spontaan vergisten vraag

@rinus55 ik doe op het laatst een beetje bij de gist van het product wat ik wil gaan vergisten. Maar in het begin niet te veel suiker want dan gaat de gist werken en krijg je alcohol en bubbels. Ik zo...

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Bakkersgist, vraagje voor de zekerheid ...

Dank. Heerlijk simpel 😀 Draadje mag dicht!

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

@alchemist Zonde man. En nu? Toch maar in een ketel maischen en een roerstok gebruiken? Mijn broer heeft ook zo'n ding. Staat al 2 jaar te verstoffen in zijn schuur. Hij is weer terug bij af, ketels...

In forum Recepten

2 jaar geleden
Pagina 1 / 17