-
RuMo antwoordde op het onderwerp "wanneer is suikerwater uitgegist" – 8 maanden, 3 weken geleden
@vanda volgens mij ben je op de goede weg. Voor een 25l ketel maak ik minimaal 27l stookwijn want er blijf altijd wat drap in de emmer achter. Gebruik dan minimaal 70gr bakkersgist maar 100gr is prima en gebruik niet… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 8 maanden, 4 weken geleden
@leoncio welkom. Het is niet de vraag wat je hier kunt leren, alles over stoken natuurlijk dat is wel duidelijk 😉
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 8 maanden, 4 weken geleden
@chris-w welkom. Volgens mij is zo’n DES ketel speciaal voor fruit toch? En zit er ook zo’n roer mechanisme in? Voor fruit wordt wel vaker 1 maal gestookt maar dan moet de stookwijn wel goed zijn en je stook goed… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 9 maanden geleden
@georges volgens mij haal je wat dingen door elkaar thee maak je niet door maceratie maar door infusie en de graden van de temperatuur heeft dan ook niets te maken met het alcohol percentage.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 9 maanden geleden
@gerard01 het is best wel lastig, neem je bijvoorbeeld 1 liter alcohol van 90% en je lost daar in op 1 kg suiker dan zal het volume maar iets toenemen. Je heb dan zoiets als 1,1l van 85% en geen… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 9 maanden geleden
@robbert ik heb wel meer zo’n tabel hier op het forum gezien en het viel mij op dat er bijna geen alcohol van meer dan 90% werd gebruikt. Er wordt soms zelfs op drinksterkte gemacereerd.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 9 maanden geleden
@murmillo geloof het graag, wij zijn vaak wat te ongeduldig, maar van de fabriek naar de winkel kan ook wel een paar jaar duren.
Stuur maar bericht als je wat vers saffraan wil. -
RuMo antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 9 maanden geleden
@prins Als je het recept van het filmpje volg heb je een TOP drankje. Lemon lime is 1 van mijn farorieten drankje, makkelijk om te maken en een top eind resultaat. Hou je aan het recept en het kan bijna… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 9 maanden geleden
@robbert bedoel je dan verwarmen van je maceraat net onder het verdamppunt van de alcohol of het inkoken van een vruchtensap. Dus het eerst inkoken van de vruchten en dan macereren of gewoon vruchten met alcohol warm laten macereren?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 9 maanden geleden
Ik heb wat verschillende likeuren gemaakt en ik he heb het idee dat 40% procent wat te veel is voor een likeurtje. Ik wil dan ook het volgende drankje gaan beginnen met het einddoel van 30%, en dat houw dan… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 9 maanden geleden
@murmillo ik heb wat saffraan van mijn schoonzus uit Iran en dat is behoorlijk sterk. Alles je wat wil proberen?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Airstill newbee vragen" – 9 maanden geleden
@joostbos ik weet niet helemaal wat bedoeling is van je post, maar ik denk dat je met een carbon airlock (waterslot met carbonfilter) alleen nare luchtjes van een gistvat tegen gaat.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 9 maanden geleden
@joostbos even de kook er over werkt ook en er wordt wel gezegd dat het ook de smaak te goede komt. Ja hoeveel appels 🤔 wat google je vertelt is wat algemeen voor het suikergehalte van appels. Je zou het… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Inverteren" – 9 maanden geleden
@robbert ik koel vooral snel omdat ik de keuken weer snel opgeruimd wil hebben voor dat de vrouw weer thuis komt 🤭
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Inverteren" – 9 maanden geleden
@kees22 Ja, voor bier worden andere technieken gebruikt zoals het inkoken voor bieren met een hoog alcohol gehalte en het zo snel mogelijk terug koelen van de wort. Ik gebruik zelf ook zo’n spiraalkoeler voor mijn stookwijn. Maar melasse waar… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Suikerwater verstoken" – 9 maanden geleden
@prins je reageer op een bericht van meer dan 6 jaar geleden ik denk dat Pino zijn melasse en rum wel op heeft, maar probeer het eens bij de Stookwinkel.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 9 maanden geleden
@gerard01 dan geef je in ieder geval het juiste antwoord op een vraag 😆
Ik zal mijn fles eens opzoeken die staat nu een paar jaar ergens. Ik had toe der tijd een suiker alcohol gebruikt en die beviel niet zo. -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 9 maanden geleden
@joostbos ik dacht al dat je alcohol troebel was 😆 ik heb nog nooit met een Airstill gewerkt dus dat weet ik niet, maar ik filter wel eens(met kool) een neutrale alcohol(deze moet dan onder 55% zijn) tussen 2 stoken… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Novice…" – 9 maanden geleden
@anne welkom. bedoel je met Fr. Frankrijk? Een 30l Vevor is een leuk keteltje om een paar fruitbomen mee leeg te stoken. En met wat lezen hier op het forum en wat filmepjes kijken kom je een heel eind.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 9 maanden geleden
@gerard01 natuurlijk serieus. Rinus zet zijn drank altijd bij mij neer en hij heeft er nooit meer van gedronken 😇
- Meer laden