-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 2 maanden, 2 weken geleden
@kayp iedereen mag denken wat hij wil, maar ik gebruik marmite wel eens als gistvoeding en appelstroop smeer ik op mijn brood.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 2 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy mineralen voor de enzymen en vitaminen voor de gistcellen.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 2 maanden, 2 weken geleden
@kayp en waarom kan jij je dit voorstellen? want appelstroop is van appelsuiker gemaakt en marmite is hoofdzakelijk dode gistcellen uit een rest product van de bier industrie. Suiker is geen gistvoeding maar een klus die de gistcellen moeten klaren.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 2 maanden, 2 weken geleden
@robbert ik weet dat de zakjes enzymen niet het beste product is maar het begint al bij 30 graden te werken en dat is een stuk makkelijker roeren. Voor de rest maak ik er aangebrande pannen mee schoon en ontstop… Meer lezen»
-
RuMo vind forumbericht "Aankoop mais" – leuk 2 maanden, 2 weken geleden
-
RuMo vind forumbericht "Aankoop mais" – leuk 2 maanden, 2 weken geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 2 maanden, 2 weken geleden
@harryd1969 malen kan je grof doen net als mout, anders slip de boel dicht. Dan minimaal 20 min. koken. Het afkoelen is wel een dingetje met veel massa gebruik ik een spiraalkoeler. Ik heb ook wel eens mais en aardappel… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 2 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy ik gebruik bij het maischen een mineralen tablet en bij het gisten een vitaminen tablet.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 2 maanden, 2 weken geleden
@rein je gebruik natuurlijk wel een Turbo gist, en dat is voor mensen die haast hebben of geen extra voeding enzo willen toepassen. Normaal moet je met de SG niet boven de 1100 uitkomen, maar melasse heeft ook niet vergistbare… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 2 maanden, 3 weken geleden
@robbert klopt, want te veel is ook weer niet goed, blauwe zeem of wat wat jij al niet meer aan kan geven kan is ook weer niet goed zijn.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Deluxe Gin Tonic Botanicals" – 2 maanden, 3 weken geleden
@opticase Leuk van de Lidl 😀 maar zal wel een roer recept zijn met wodka of 94% want distilleren mag natuurlijk niet 😉
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 2 maanden, 3 weken geleden
@robbert ja dat klopt, bij de beschrijving staat niet bij welke ingrediënten je dit moet toepassen. Zal wel een bier brouw(graan) recept zijn, bij mout minder bij alleen suiker meer.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 2 maanden, 3 weken geleden
@skoelie wat de beschrijving aangeef, bij dat van mij staat ; dosering 3-6g/ 10 l most.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 2 maanden, 3 weken geleden
@opticase over het algemeen gaat het nergens over, je heb rotzooi en goed spul. En waarom is het goed? Als je de hele productie proces kan verantwoorden als “goed” heb je een kwaliteit product. Maar als dat product schaars of… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 2 maanden, 3 weken geleden
@psycat je kan best wel gist voeding kopen zoals DAP want ook dat is “natuurlijk” dat is net zoiets als natriumchloride of NaCl (keukenzout, ook heel natuurlijk😆) en ook gistvoeding wat gemaakt is van dode gistcellen 😯 is heeeeel natuurlijk.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 2 maanden, 3 weken geleden
@willy00 en wat heb je als gistvoeding gebruikt?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 maanden, 3 weken geleden
@murmillo O nee daar is tie weer 😵 Ik heb nog steeds 6 kratten met 0.45l flessen en nog wat flessen van vorige jaren 😓 De laatste keer heb ik de appelsap gebruikt voor een basis alcohol voor wat likeurtjes.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 2 maanden, 3 weken geleden
@robbert nat/”vers” bakkersgist van meer dan 20 jaar oud in de vriezer 😯 Dat alleen al zou ik wel eens leuk vinden om goede gist cultuur uit op te kweken. We hebben het in een ander topic al eens besproken,… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 2 maanden, 4 weken geleden
@kevin helemaal mee eens, niet te moeilijk over doen. Het lijk er wel op dat die bewaar adviezen en houdbaarheid de verkoop moet stimuleren. Mijn grootste ketel is 25 liter dus ik maak dan een stookwijn van 27 liter met… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden geleden
@rummy-dummy het in stellen van de koelkast hoef niet, je zet de koelkast op maximaal koelen want je gebruik de thermostaat van de koelkast niet. Immers de stekker van de koelkast zit in de Inktbird en deze schakelt de koeling… Meer lezen»
- Meer laden