-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 maanden, 3 weken geleden
@murmillo O nee daar is tie weer 😵 Ik heb nog steeds 6 kratten met 0.45l flessen en nog wat flessen van vorige jaren 😓 De laatste keer heb ik de appelsap gebruikt voor een basis alcohol voor wat likeurtjes.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 2 maanden, 4 weken geleden
@robbert nat/”vers” bakkersgist van meer dan 20 jaar oud in de vriezer 😯 Dat alleen al zou ik wel eens leuk vinden om goede gist cultuur uit op te kweken. We hebben het in een ander topic al eens besproken,… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 2 maanden, 4 weken geleden
@kevin helemaal mee eens, niet te moeilijk over doen. Het lijk er wel op dat die bewaar adviezen en houdbaarheid de verkoop moet stimuleren. Mijn grootste ketel is 25 liter dus ik maak dan een stookwijn van 27 liter met… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden geleden
@rummy-dummy het in stellen van de koelkast hoef niet, je zet de koelkast op maximaal koelen want je gebruik de thermostaat van de koelkast niet. Immers de stekker van de koelkast zit in de Inktbird en deze schakelt de koeling… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden geleden
@robbert de hoeveelheid drank is niet het probleem, ik heb ook overal flessen, potten, emmer en vaatjes staan. Als er bij mij brand uitbreek ben ik bang dat de halve straat weg is. Maar het is meer het geduld dat… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden geleden
@kayp een leuke aanvulling op je bouwsel is een slangetje in je emmer steken en die naar buiten brengen, dan kan je het waterslot buiten je bouwsel aansluiten. Je ziet dan buiten je bouwsel of de boel nog bubbelt en… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden geleden
@robbert ja, dat rijpen is het moeilijkste van drank maken 😆
-
RuMo vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 3 maanden geleden
-
RuMo vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 3 maanden geleden
-
RuMo vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 3 maanden geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden geleden
@robbert ik heb een Ruby Port gebruikt maar ook de rasp van 2 citroenen. Maar het zuur van een citroen is meestal gelijk aanwezig en de kruiden smaak komt veel later, dus geduld.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden geleden
@robbert heb net de Tijm likeur gemaakt. Ik heb ietsje meer alcohol gebruikt en nu heb ik precies 1 liter van 40%. Het smaak nu iets wat zuur met een lichte tijm smaak, maar dat zal wel veranderen na een… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 3 maanden, 1 week geleden
@kees22 mijn huis op 16 graden, dan is mijn vrouw aan onderkoeling overleden of terug naar Thailand 😆
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 3 maanden, 2 weken geleden
@frans17 dat heb je goed gedaan alle suikers zijn omgezet in alcohol en dan blijft zuur over zullen we maar zeggen. Menig brouwer zal jaloers zijn. Stoken die boel. Wat heb je voor ketel, met een kolom maak je hier… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 3 maanden, 2 weken geleden
@jagdhornblaser waarom wachten tot de zomer? Robbert gaat uit van een temperatuur van rond de 15-16 graden en ik hou zelf 13 graden aan, en dat val niet mee in de zomer.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 een suiker stookwijn kan bijna niet mislukken en is prima voor een bubbelplaatkolom want je stook niet op smaak maar neutraal.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste gebruik allambiek" – 3 maanden, 3 weken geleden
@tom182 mooie ketel daar kan je lang en veel plezier van hebben. Een nieuwe ketel is over het algemeen schoon er zal alleen wat olie opzitten dat voor de productie en transport er op gedaan is. Het blijft een hardnekkig… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden
@robbert je heb het al vaak gezegd maar zo simpel is het. Lekker kort en duidelijk.
PS ik heb het recept wel opgeslagen dan kan ik het nog eens in een commentaar plakken 😉 -
RuMo vind forumbericht "Eerste stook van peated whisky – PPM" – leuk 3 maanden, 3 weken geleden
-
RuMo vind forumbericht "Eerste stook van peated whisky – PPM" – leuk 3 maanden, 3 weken geleden
- Meer laden