-
maart229 antwoordde op het onderwerp "Blijft gisten" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@rumo nee lijkt me ook niet. Al hebben me vorige 3 stookwijnen met turbogist ook wel 2 weken gestaan. Maar 3 weken nog niet gehad. Is het beter om hem over te hevelen en het te ontdoen van de dode… Meer lezen»
-
Mick antwoordde op het onderwerp "Eerste keer stoken met T500 alambiek onzekerheden en vragen." – 2 jaren, 5 maanden geleden
@rumo Zo zie je maar iedereen denkt anders. Voor mij is rood heet water, blauw koud water.
Is voor mij veel duidelijker maar iedereen is vrij natuurlijk om het anders te doen. -
maart229 antwoordde op het onderwerp "Blijft gisten" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@rumo HaHa Jaa safety first hè 😜! Bedankt voor je reactie ! Laat ze nog een reisje staan!
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Blijft gisten" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@rumo ik vond hem zelf ook wel leuk 😎
-
Mick antwoordde op het onderwerp "Eerste keer stoken met T500 alambiek onzekerheden en vragen." – 2 jaren, 5 maanden geleden
@rumo Als koud water de blauwe slang is en heet water de rode kun je hem beter andersom aansluiten, heb je nog wat minder water nodig. Als je de kleuren andersom gebruikt dan kun je dit negeren natuurlijk. Het zou… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "M n aller eerste keer suiker wash destilleren," – 2 jaren, 5 maanden geleden
@rumo zal proberen beter uit te leggen, we praten over een airstil met max 4 liter inhoud, meestal zit er maar 3,4 liter in en het eerste beetje die 50ml gooi ik idd weg, de voorloop bewaar ik want die… Meer lezen»
-
sjmmie antwoordde op het onderwerp "Eerste keer ketel opstarten" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@rumo Oké dank voor je antwoord. Ik wil eerst proberen een suikerwash te stoken. Deze ga ik vandaag maken. Ondertussen moet ik een week wachten dus ga ik eerst experimenteren door een pak wijn op te stoken :-). Op dit… Meer lezen»
-
cptredeye antwoordde op het onderwerp "Enthousiasteling van achter de boeken naar voor de ketel" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rumo Het is een heel bijzonder om met slechts 3 ingrediënten (en heel veel tijd) een breed scala aan smaken te kunnen produceren. Enorm interessant!
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rumo ja beide ook fijne stabiele gisten. Ben benieuwd wat je van cl23 vind dan.
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Witte koolblad" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rumo een zuurkool gebruik ik ook 2% zout op normaal gezien. Dat zilte milieu is goed voor een zuurkool-cultuurtje te kweken en krijgt de kans om de dominante cultuur te worden, waar een gemiddelde gist het niet fijn vind zich… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Witte koolblad" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rumo wanneer je melkzuurbacterie wil kan zout sturing geven omdat juist Lactobacillus het goed doen in een iets zoute omgeving. Denk aan de zuurkool fermentatie van vroeger zoals we deze maakten in een keulse pot in de kelder . Kool… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rumo ik dacht dat je na mijn andere beschreven ervaringen ook al eens cl23 had geprobeerd?
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rumo
🤣 dat wachten op die bubbels…. Gek wordt je ervan !daarom grote batches!!!
Was er alleen appelsap in de aanbieding!
ik wil eigenlijk cava maken van Lidl Citroën/druiven sap -
Haak antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rumo cider verhaal kan nooit te lang worden.. maar ik vind zelf maak het niet te moeilijk…net wat je zegt maak gewoon een voorraad in de winter en geniet in het voorjaar ik maak 2 of 3 x 25 liter… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rumo mooi omschreven!
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rumo hier moet ik even over nadenken en afwegen, ik denk dat ik voor dat beetje meer smaak ga een paar % meer of minder maakt niets uit de smaak wel en het is puur voor mijn zelf, verder drinkt… Meer lezen»
-
Bas L antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobbyist" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rumo hobby mag tijd kosten, ik ga de rest ook zeker 2x overhalen
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "rum verder bewerken" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rumo dankje!!
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rumo hoelang blijft dit houdbaar? vlierbloesemsiroop voeg je dat met het gisten toe of na het gisten?
-
HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "rum verder bewerken" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@rumo Dat is een heel werk nog met de eigen gemaakte gist, hou ik het liever even bij kopen van… Ik gebruikte deze gist, https://www.plus.nl/product/bruggeman-verse-bakkersgist-mini-pak-42-gram-772872 .
Dan de mout, is dit iets? https://www.tasboomkwekerij.nl/whiskymout-25-kg-geschroot-in-hersluitbare-emmer/
groet, Harry - Meer laden