-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 3 weken, 1 dag geleden
@mau was de vergisting gestopt ? Heb je dit gecontroleerd?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bierlikeur" – 3 weken, 4 dagen geleden
@licasi je kunt het destilleren op een potstill waarbij je inderdaad smaak concentratie krijgt en meer alcohol . Hop is alleen venijn in destilleren. Het krijgt snel overhand. Dus met het brouwen moet je daar rekening mee houden .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 3 weken, 4 dagen geleden
@mau high pitch betekent dat wanneer je gisting begint er al ruim cellen aanwezig is dus minder deling en sneller al de zuurstof op waardoor ook in korte tijd al alcohol wordt geproduceerd. De eerste gist periode in zuurstofrijke omgeving… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 3 weken, 5 dagen geleden
@mau 4 graden kunnen de meeste gisten wel mee omgaan.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo mensen :)" – 3 weken, 5 dagen geleden
@mccorner je hebt volkomen gelijk ik weet zo niet meteen uit hoofd waar maar volgens mij een land in Afrika en Mongolië zijn er inderdaad dranken uit wei gemaakt . Zowel als den soort wijn en een licht alcoholisch gedestilleerd.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraag van een startende stoker over de diameter van de condensbuis" – 4 weken geleden
@tripel32 15 / 22 kan daarbij prima lengte koeler 80 – 100 cm.
Gebruik een vijver /Fontijn pompje met voldoende opvoerhoogte -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraag van een startende stoker over de diameter van de condensbuis" – 4 weken, 1 dag geleden
@tripel32 hoe groot in jou ketel inhoud en wat is pomp debiet.?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Dadels macereren" – 1 maand geleden
@psycat dadels worden zeker wel vaak vermeld . Maar voornamelijk Midden Oosten. O.a. in iran gebruikt om een arak van te stoken. Vergisten gemengd met rozijnen op een traag of spontane gisting . Kaneel , kruidnagel ,citrus , vijgen en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bierlikeur" – 1 maand geleden
Gerste beslag maken als bie en vergisten . Em hierna met hop en citroen afstoken. Eventueel zoeten.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 maand geleden
@rumo en de kleur?
As weekend ga ik mijn schuurtje opruimen en daar moet nog een half kratje van 2021 staan. Ik houd je op de hoogte. 🙂 -
Murmillo vind forumbericht "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – leuk 1 maand geleden
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 maand geleden
@rumo is al een filmpje van vorig jaar.
Dat van het schuim klopt. Dit heb ik ook. Vreemd. Bij de wat zwaardere cider heb ik alleen bruis. -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 maand geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Alcohol met sinaasappelschil" – leuk 1 maand geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Ook even voorstellen Harry" – leuk 1 maand geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Ook even voorstellen Harry" – leuk 1 maand geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Ook even voorstellen Harry" – leuk 1 maand geleden
-
Robbert vind forumbericht "Ook even voorstellen Harry" – leuk 1 maand geleden
-
Robbert vind forumbericht "Ook even voorstellen Harry" – leuk 1 maand geleden
-
Murmillo vind forumbericht "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – leuk 1 maand, 1 week geleden
- Meer laden