-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stephan het schuim wat je afschept en de drap onderin laat je achter. Dat gebruik je niet. .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Restanten en "mislukte" rum stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stephan ik kan van hieruit niet echt beoordelen hoe het er bij staat . Maar als je zelf twijfelt aan het werk dat je eraan hebt voer het dan aan de gootsteen. Immers veel werk is het niet om een… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Restanten en "mislukte" rum stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stephan ik kan de kwaliteit niet inschatten van het mislukte product. Je kunt het eerst ook met wat calcium mengen 24 u laten staan en proberen met ruime voor en naloop . En anders met caustic soda schoon stoken. T… Read more»
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Het grote "deel je etiketten" topic" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Hmm, in het laatste bericht zit hij idd in de tekst, eerste bericht had ik iets gewijzigd en staat de foto als knop om aan te klikken. @Stephan: Enig idee waarom?
-
KingTB antwoordde op het onderwerp "Het grote "deel je etiketten" topic" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stephan Dank!
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "De Winexpert wijnpakket ervaring" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stephan dan zal je een glaasje moeten inschenken ;-.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Het grote "deel je etiketten" topic" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stephan heel mooi ziet er ook professioneel uit 👍
Ikzelf hou het simpel en maak met de Dymo een label. Ik hoef alleen te weten wat er in de fles zit. -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stephan ik had een andere manier ook wel spoelen genoemd. 1 deel melasse samen met 2 delen water hou je 1 uur op 85 graden, dit laat je afkoelen voor een nachtje en daarna afgieten. De dikke drap op de… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stephan alleen eiwit ! Ja half ei zou genoeg zijn. Maar iets meer kan geen kwaad. Je schept het toch af
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stephan het hangt even van de kwaliteit van melasse en hoeveel heid af . Stel je hebt 50 liter melasse van 20 – 21 brix . Neem dan het eiwit van 1 ei en klopt dit tot schuim . Dit… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stephan . Zuiver de melasse , bepaal het Sg ( onder de 1090 !!,! ) en het stuur ph en laat gist het werk doen .
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "De Winexpert wijnpakket ervaring" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stephan foto?
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Mais (voor veevoer)" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@stephan ik snap jouw wel stephan, ik gebruik ook tarwe van ons eigen veld. Voor het geld hoef je het niet te doen, maar het is mooi omdat je het zelf ziet groeien en zelf oogst. Jammer dat er bij… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mais (voor veevoer)" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@stephan je gebruikt 3,2 liter per kilo dus dat is niet moeilijk uit te rekenen . Waarom knoeien met diervoer ? Kans op weinig opbrengst muffe smaak eneer kans op ongewenste infectie in beslag . En goede consumptie Mais… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum mash" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@stephan het aantal x overhalen hangt af van hoedanigheid van het beslag , type rum wat je maakt en soort ketel waarmee je overhaalt. ik heb hier een geklonken keteltje uit rond 1890 waarmee in 1 overhaal een perfect resultaat… Read more»
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Rum mash" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@stephan ja mijn plan was om het ook in 2x te doen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kruiden mixen na het macereren." – 3 jaren, 9 maanden geleden
@stephan let wel op het is niet compleet . maar er horen ook nog een paar pagina’s bij. Welke vorm gebruik je van macereren . Op welke temperatuur macereer je ? Hoe lang ga je macereren ? Is het voor… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Kruiden mixen na het macereren." – 3 jaren, 9 maanden geleden
@stephan Weet ik, maar soms toch fijn om te horen 😊
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Kruiden mixen na het macereren." – 3 jaren, 9 maanden geleden
@stephan
Topic uit 2019
Misschien heb je hier wat aan. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kruiden mixen na het macereren." – 3 jaren, 9 maanden geleden
@stephan niet alle smaken passen bij elkaar . Je kunt ze na de tijd ook bij elkaar voegen . Maar je kunt ook van de kruiden appart een extraxt maken
- Meer laden