-
stookje antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@alchemist met veenmos, struikheide, turf en carobe. En zelfs dezelfde mout.
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@alchemist Ik heb vakantie en vandaag staat in het teken van het maischen. Ik heb je recept letterlijk gevolgd, dus als ’t niet te pruimen blijkt, weet ik je te vinden 😉
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Vergisting snel gestopt" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@odevie Zou het kunnen dat in de warme periode de door het door het grote (200L) ontstane volume ontstane warmte de gist teveel is geworden?
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Vergisting snel gestopt" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@robbert Niet mijn recept 😀 ik leg je alleen uit wat @odevie bedoelde met FFW. Ik heb ‘m wel een aantal keer met succes gemaakt, vind ‘m een lekkere neutraal geven. Volgens mij heeft Ted de zemelen en alle andere… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "14,9% evenementen alcohol aangeboden" – 2 jaren, 9 maanden geleden
misschien aangelengd tot onder 15% wel? 🙂
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Vergisting snel gestopt" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@robbert Fast Fermenting Vodka, is vooral suiker.Â
Op 23L water:
4kg Sugar250g wheat bran1 Multivitamin tabletPinch Epsom salts½ tsp DAPCitric acid50g bakers yeast -
stookje vind forumbericht "Cassis." – leuk 2 jaren, 10 maanden geleden
-
stookje vind forumbericht "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – leuk 2 jaren, 10 maanden geleden
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@alchemist Gooi je veenmos, turf, struikheide en carobe erbij tijdens of na het maischen? En in welke verhouding t.o.v. het mout?
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Cassis." – 2 jaren, 10 maanden geleden
@psycat ah ok dan haalde ik die door elkaar…
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Cassis." – 2 jaren, 10 maanden geleden
Ook met maceratie kreeg ik de bosbessensmaak er niet goed over, net als bij mango bleef er weinig smaak hangen in het maceraat.
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Roze gin" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@nathan2020 Door te macereren krijg je veel meer olien in de gin dan als je de botanicals in de ketel stopt en de alcoholdampen de smaak laat opnemen. Probeer hetzelfde recept eens met een veel kortere maceratie tijd (een halve… Meer lezen»
-
stookje vind forumbericht "de kogel is door de kerk de Alquitara is het geworden" – leuk 2 jaren, 11 maanden geleden
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Bubbleplates 2" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@pulle citroenzuur is een poeder dat niet per se uit een citroen komt. Er is ergens, weet even niet waar, wel te vinden hoeveel sap overeenkomt met hoeveel gram citroenzuur. Het zelfde verhaal met de gist, jij gebruikt verse, natte,… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Studieboeken?" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@sjanzie Deze komt ook uit het Frans maar is al een hele tijd geleden in het Engels vertaald, en ook nog publiek domein tegenwoordig (je kan ‘m ook als boek krijgen als je wilt).
https://books.google.nl/books/about/A_Treatise_on_the_Manufacture_and_Distil.html?id=li8tAAAAYAAJ&redir_esc=y
Â
 -
stookje vind forumbericht "Bubbleplates 2" – leuk 2 jaren, 11 maanden geleden
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Bubbleplates 2" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@pulle Op het citroenzuur voor pH correctie na, gaat alles in het kokend water en zo het gistvat in. Na einde vergisting overhevelen en klaren, dan laat je de zemelen ook achter.
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Bubbleplates 2" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@odevie dat krijg ik niet in een jaar weggestookt met mijn keteltje 🙂
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Bubbleplates 2" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@odevie Ik doe hem een klein beetje anders tegenwoordig. Appie verkoopt de tarwezemelen per 200g dus daar rond ik het naar beneden af. Om het met de gist goed te maken inverteer ik de suiker eerst even.
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Bubbleplates 2" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@harryd1969 Dat is Ted’s Fast Fermenting Vodka, heb goede ervaringen met dat recept.
- Meer laden