-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Het grote BBQ Topic!" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@theresa 😂😂😂😂😂
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het grote BBQ Topic!" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@theresa muts ! 😜😄
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kraamanijs" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@theresa ik heb het nu niet bij de hand . Maar anisette werd en wordt gemaakt van korenbrand , anijsolie , citroenolie en gezuiverd suikersiroop. .Exacte hoeveelheid weet ik nu even niet uit hoofd. “Kraam” anijs als ik mij goed… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@theresa Ligt als optie nog op de tafel, het vaatje is nog niet behandeld en ik ben nog wat dingen aan het lezen nu.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vanille suiker in Whisky" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@theresa Black berry, carobe, gezegende distelkruid, Maria distelkruid.
Kevin was zo vriendelijk om de kruiden uit t filmpje na te gaan. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@theresa wat was verder het verschil met die vaten? Erg lage S.G. waarde voor een rumvergisting die 1000. Dat kan geen volledige melasse vergisting zijn geweest?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vanille suiker in Whisky" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@theresa hij doet dit langer dan dat ik oud ben 🤣
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vanille suiker in Whisky" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@theresa heide zou goed kunnen, dat heeft ie in t verleden wel eens genoemd ja.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@theresa nee je breekt juist de enzym werking af die bij whiskey beslag nodig is .
Je kunt bij een dergelijk beslag dan beter de sourmash methode volgen . Je gebruikt dan stofffen die meer eigen zijn aan het beslag. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@theresa nee niet gebruiken bij whiskey beslag !
Wil je gebruikmaken van extra zuren en bacteriën kun je beter de sourmash methode volgen. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@theresa in theorie zeker, je voegt voorlopers toe van esters of om voorlopers van esters mee te maken. Maar de vraag is in hoeverre t combineert met mout / graan of dat je misschien een whisky met vreemde smaken krijgt.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@theresa je hebt daar een hoop spul in zitten wat een mooi product kan opleveren. Ben benieuwd naar de verschillen straks.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sourmash, bourbon en moonshine." – 3 jaren, 4 maanden geleden
@theresa je kunt de 2e en 3e generatie steeds op zelfde verhouding aanhouden. Je kunt ook ” eindeloos doorgaan maar meerdere generaties zal je toch ook rekening met o.a. zwavelwaterstof , carbonzuren enz. Ja je gebruikt in principe geen nieuwe… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Moutloze Whiskey" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@theresa Merci, zitten meer imkers op dit forum dan dat ik dacht, dus de Gierst Whiskey Tiny is met jouw honing gemaakt? Ik zal de honing whiskey op een later ogenblik weer eens proberen, het lijkt erop dat de… Read more»
-
Grensjager2 antwoordde op het onderwerp "Sourmash, bourbon en moonshine." – 3 jaren, 5 maanden geleden
@theresa geen spelt tussen te krijgen 😎
-
Grensjager2 antwoordde op het onderwerp "Sourmash, bourbon en moonshine." – 3 jaren, 5 maanden geleden
@theresa ik heb net bij @Robbert een hogedrukventiel opgehaald. Ik heb zijn sourmash geproefd, zijn whiskey en een bourbon…. De sourmash was echt SUPER. Wat een smaak…. De whiskey kwam uit een eiken houten vaatje…. jong maar een heerlijke authentieke… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@theresa Dat zou goed kunnen, wat hits op het forum hielpen me niet veel verder en een poging gedaan om door alle WhatsApp foto’s etc. van enerzijds Robbert (die gruwelijk veel Limoncello recepten deelt) en van een groepsapp, waarbij het… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@theresa Ja ik kan me dat flesje nog herinneren, het zal dit zijn gok ik. Pruimen en hibiscustakken kreeg ik vandaag eerder via Whatsapp binnen, dus het zal wat exotischer worden dan eerst gedacht. Wel goed dat je… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@theresa Geen dunder, en je mag gerust u zeggen, ben pas midden 30 😉 . Dunder komt misschien op het programma in een later traject. Dit zijn puur melasse vergistingen geweest zonder behandeling van de melasse of iets van dunder…. Read more»
-
Alireza antwoordde op het onderwerp "Dropshot maken" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@theresa ik ga vragen bedankt
- Meer laden