Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Alchemist

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Alchemist

@alchemist

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 6
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @psycat  dat is heel moeilijk inderdaad om dat met alleen destilleren weg te krijgen.  

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 6 maanden, 3 weken geleden

    P.s. ph terug brengen met zwavel of fosforzuur

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 6 maanden, 3 weken geleden

    Gentiaan, hop ,gember en Angelica wortel zijn de meest vervelende stoffen als dat gebruikt is om weer weg te werken . Maar het is niet onmogelijk.   Door natriumhydroxide door de alcohol te roeren en dit aantal dagen te laten staan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 6 maanden, 4 weken geleden

    @dirtbag klopt.  Vellen even goed afspoelen en daarna in oven drogen en even laten ” krokant” worden.b

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 6 maanden, 4 weken geleden

    @lemmy nee. Dat is het niet.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 6 maanden, 4 weken geleden

    @dirtbag je kan bij AH Nori blad kopen voor Sushi. Dat is bruikbaar zeewier . Dit in stukken knijpen en op een stalen blad in voorverwarmde oven op 200 graden even Roosteren.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke temperatuur wat" – 7 maanden geleden

    @rinus55 zie in de chemische veiligheids Bladen per stof staat ook voorin scheikundige deel in begin van stookboekje.
    Wat de maker plaatst is was algemeen .  

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke temperatuur wat" – 7 maanden geleden

    @rinus55 ik weet niet waar je dat vandaan hebt maar  als ik jou jou was even controleren.       O.a.  Methyl 64,7 c  Ethyl alcohol is 78,3 c kookpunt damptemp 2 Propanol 80,4 c   Daarbij hangt het ook af…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 7 maanden geleden

    @dirtbag ik ben niet degene die de Alquitara tot favoriet van andere heb gemaakt ! Dat is De Alquitara zelf.   Immers al die moderne rvs electrische gadgets kunnen niet gewoon niet wedijveren betreft aroma overdracht. Simplicity,  betrouwbaarheid en duurzaamheid van…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 7 maanden geleden

    @rinus55 is goed. Een andere stoker wil ook graag even langs komen dan met 3 even dagje stoeien met ketel.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 7 maanden geleden

    @rinus55  je gaat niet op zeker met de parrot of op milliliters te werken.  Misschien kun je beter net als de beginners een aantal borrel glaasjes ( potjes )  gebruiken.  Per borrelglas 5 a 10 mil opvangen en daaruit gaat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 7 maanden geleden

    @rinus55 schoonmaken na gebruik met een niet agressief middel als vaatwasmachine reinigers geeft ook minder kans op verkleuring.  Zowel zuren als zouten hebben invloed op metalen. Dit geld ook voor rvs. ( Veelal omdat het makkelijker te bewerken is gebruikt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 7 maanden geleden

    @rinus55 parrot mengt goede met slechte stoffen . Met parrot kun je in voorloop zowel als naloop fout zitten met moment van scheiding. Wie zegt dat bij 250 mil jou voorloop weg is  ?  Ook zou voorloop bij enkele milliliters…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 7 maanden geleden

    @frans17 er zijn veel verschillende ketels mogelijk.  Er is geen ketel die alles kan .  Ook gemak in gebruik is vaak een punt van aandacht.  Betreft ketels waarmee je optimaal aroma overdracht krijgt zijn Alquitara , alembiek, potstill , charantaise…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky achtige dranken destilleren" – 7 maanden geleden

    @kayp whiskey is niet moeilijk te maken. Daarom is het wereldwijd ook meest gemaakte drank zowel door hobbyisten , professioneel en de kneiers / moonshiners. Een trapsgewijze kookplaat heb je niets aan . Je moet snel temperatuur kunnen verhogen en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 7 maanden geleden

    @lemmy inderdaad dat klemmetje is om eventueel de stroomsnelheid te remmen .meer zodat de bak niet overstroomt.  Een blank eiken . Maar je kunt ook pinewood vat gebruiken  . Dat stukje zeewier is naar eigen inzicht . Het geeft iets…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 7 maanden geleden

    @rummy-dummy ik gebruik per overhaal bij 1 liter Alquitara 18 liter  bij 6 liter glas opstelling 30 l water  ,  bij 10 ,15 en 30 liter 60 liter . 50 liter ketel 90 liter koelwater bij  80 en 120 liter…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 7 maanden geleden

    @rumo  de zeewier op bord is zeewier blad dat is licht geroosterd . Dat andere is heavy roast.  Zeker is het graan alcohol!  Aquavit is even als vodka  mout en granen maar ook alcohol uit aardappelen en mout is voor…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 7 maanden geleden

    Nu te zien  een spicy aquavit  

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Schrootmaat" – 7 maanden geleden

    Grote hangt af van hoe droog het is of hoe geeest. 
    Normaal is het Tussen 0.85  en 1 mm.  . 
    Voor beste resultaat schroot ik zelf op steen . Dat is wat rauwer dan walsen dus breekt de korrel beter open.
     
     

  • Meer laden
Profielfoto Murmillo Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

  • RuMo Bazz tom182 _DaanBanaan_

Nieuwste topics

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 2 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 4 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 6 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens