Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Alchemist

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Alchemist

@alchemist

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 6
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @bazzh volgens mij staan er een paar recepten van mij al hier op forum betreft amandelen.  Ik gebruik ook de bittere amandel in amandel likeur.  Daarvan staat ook paar liter nog.   (Ja je moet rekening houden met eventuele de cyanide….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @bazzh ik heb ongeveer nog 430 gr genepi kruiden en 12 liter 3 x overgehaalde alcohol staan maar ik heb geen idee wat ik moet maken.  In kelder staan liter of 6  rode gele en groene Chartreuse. 13 liter  van…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 3 weken geleden

    Alcohol ,, genepi kruiden , stukje vanilleboon en paar weekjes laten staan.  Over paar weken filteren en rietsuiker  erbij . Moeilijker is het niet.
     IMG_20241120_174943335.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @ger nee niet gebruiken bij vergisting.  Geeft verstikking .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @lemmy  nee dat is niet de reden .  ik mag juist de warmte wel kwijt.  
    94% in eerste overhaal moet er niet teveel warmte in kolom blijven.
    Kleed was voor pottenkijkers en nieuwsgierigen door ramen kunnen mensen de kolom zien. 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 3 weken geleden

    Quick strip
     IMG_20241116_150857958.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 3 weken geleden

    Vandaag snelke strip run met boiler ketel van 30 liter
     IMG_20241116_1506175472.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Picon" – 7 maanden, 4 weken geleden

    @duikertje ja het geeft een andere kleur en bitterheid .. daarnaast is er verschil in hoeveelheid quinine.  
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 8 maanden geleden

    Uitgegist
     IMG_20241111_171754995.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 8 maanden geleden

    @joostbos sg is dichtheid en dat wil niet zeggen dat je alleen hoeveelheid suikers weegt.   Diverse andere producten als vezels , zetmeel , starch , olien kunnen afwijking geven op SG

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 8 maanden geleden

    @antonuithethogenoorden ik heb wel een engelswiel maar die is niet bij deze ketel gebruikt . Die ketel is een fabrieks ketel van een kennis die is zo gekocht. 
    Die hoed is 12 inch  hoog en  boven 5 1/2 inch diameter 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kweeperen test met verschillende ketels" – 8 maanden, 1 week geleden

    Probeer de verwarming van de alembiek te stabiliseren.  Een gasbrander met verstelbare drukregelaar win je veel mee.  De t 500 koperen alembiek is een concessie om tussen ketels  en heeft teveel trek om volledige verzadiging te krijgen wat wel mogelijk…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 8 maanden, 1 week geleden

    @rinus55  sorry masr misschien ben ik na ruim 40 jaar met drank maken een beetje kritiek geworden en valt  betreft stuiteren best mee. Odins recept is voor mensen die een matig of gemiddelde smaak ontwikkeling hebben prima. .  En anders…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 8 maanden, 1 week geleden

    @steukelmoaze inderdaad het recept is van  kneierij van bovenste plank niveau.  Met bagger maak je bagger .bakkersgist staat naast smaak van te vergisten producten en geeft nihil eigen smaak . Champagne gist zal wel invloed geven en meer zuur meegeven….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 8 maanden, 1 week geleden

    Als de bakkers gist door kou bijna stilvalt  wil niet zeggen dat het dood is.  Dubbel pitchen is mogelijk maar hou rekening dat de sterkste  de andere omzeep kan helpen  .   Je wil met 2 type gist werken dus hou…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan vind forumbericht "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – leuk 8 maanden, 1 week geleden

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan vind forumbericht "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – leuk 8 maanden, 1 week geleden

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan vind forumbericht "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – leuk 8 maanden, 1 week geleden

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan vind forumbericht "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – leuk 8 maanden, 1 week geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Korenwijn" – 8 maanden, 1 week geleden

    @kevin koren wijn is een van de basis beginselen van destilleren. Het is niet echt moeilijk.  Een simpel granen destilaat meestal van gerst , tarwe en rogge kan heel smaakvol zijn .

  • Meer laden
Profielfoto Murmillo Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

  • tom182

Nieuwste topics

  • ☀️ Vakantiestop Stookwinkel – bestel op tijd!

    Door Stookforum 12 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 24 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 24 uur geleden

  • Melasse

    Door ArjenLee 1 dag geleden

  • maboc

    Door maboc 2 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens