-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 3 weken geleden
@bazzh volgens mij staan er een paar recepten van mij al hier op forum betreft amandelen. Ik gebruik ook de bittere amandel in amandel likeur. Daarvan staat ook paar liter nog. (Ja je moet rekening houden met eventuele de cyanide…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 3 weken geleden
@bazzh ik heb ongeveer nog 430 gr genepi kruiden en 12 liter 3 x overgehaalde alcohol staan maar ik heb geen idee wat ik moet maken. In kelder staan liter of 6 rode gele en groene Chartreuse. 13 liter van… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 3 weken geleden
Alcohol ,, genepi kruiden , stukje vanilleboon en paar weekjes laten staan. Over paar weken filteren en rietsuiker erbij . Moeilijker is het niet.
IMG_20241120_174943335.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 7 maanden, 3 weken geleden
@ger nee niet gebruiken bij vergisting. Geeft verstikking .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 3 weken geleden
@lemmy nee dat is niet de reden . ik mag juist de warmte wel kwijt.
94% in eerste overhaal moet er niet teveel warmte in kolom blijven.
Kleed was voor pottenkijkers en nieuwsgierigen door ramen kunnen mensen de kolom zien.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 3 weken geleden
Quick strip
IMG_20241116_150857958.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 3 weken geleden
Vandaag snelke strip run met boiler ketel van 30 liter
IMG_20241116_1506175472.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Picon" – 7 maanden, 4 weken geleden
@duikertje ja het geeft een andere kleur en bitterheid .. daarnaast is er verschil in hoeveelheid quinine.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 8 maanden geleden
Uitgegist
IMG_20241111_171754995.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 8 maanden geleden
@joostbos sg is dichtheid en dat wil niet zeggen dat je alleen hoeveelheid suikers weegt. Diverse andere producten als vezels , zetmeel , starch , olien kunnen afwijking geven op SG
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 8 maanden geleden
@antonuithethogenoorden ik heb wel een engelswiel maar die is niet bij deze ketel gebruikt . Die ketel is een fabrieks ketel van een kennis die is zo gekocht.
Die hoed is 12 inch hoog en boven 5 1/2 inch diameter -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kweeperen test met verschillende ketels" – 8 maanden, 1 week geleden
Probeer de verwarming van de alembiek te stabiliseren. Een gasbrander met verstelbare drukregelaar win je veel mee. De t 500 koperen alembiek is een concessie om tussen ketels en heeft teveel trek om volledige verzadiging te krijgen wat wel mogelijk… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 8 maanden, 1 week geleden
@rinus55 sorry masr misschien ben ik na ruim 40 jaar met drank maken een beetje kritiek geworden en valt betreft stuiteren best mee. Odins recept is voor mensen die een matig of gemiddelde smaak ontwikkeling hebben prima. . En anders… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 8 maanden, 1 week geleden
@steukelmoaze inderdaad het recept is van kneierij van bovenste plank niveau. Met bagger maak je bagger .bakkersgist staat naast smaak van te vergisten producten en geeft nihil eigen smaak . Champagne gist zal wel invloed geven en meer zuur meegeven…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 8 maanden, 1 week geleden
Als de bakkers gist door kou bijna stilvalt wil niet zeggen dat het dood is. Dubbel pitchen is mogelijk maar hou rekening dat de sterkste de andere omzeep kan helpen . Je wil met 2 type gist werken dus hou… Meer lezen»
-
Stephan vind forumbericht "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – leuk 8 maanden, 1 week geleden
-
Stephan vind forumbericht "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – leuk 8 maanden, 1 week geleden
-
Stephan vind forumbericht "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – leuk 8 maanden, 1 week geleden
-
Stephan vind forumbericht "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – leuk 8 maanden, 1 week geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Korenwijn" – 8 maanden, 1 week geleden
@kevin koren wijn is een van de basis beginselen van destilleren. Het is niet echt moeilijk. Een simpel granen destilaat meestal van gerst , tarwe en rogge kan heel smaakvol zijn .
- Meer laden