-
RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Limoncello schuimlaag/vlokken" – 1 maand geleden
@antonuithethogenoorden ik heb ze extra extra geboend want ik dacht dat ook. Maar de reactie hierboven is zeer waarschijnlijk de oorzaak.
-
erho antwoordde op het onderwerp "erho" – 2 maanden, 1 week geleden
@antonuithethogenoorden Vandaag het druivenconcentraat van de Stookwinkel klaarmaken voor vergisten met een wijngist. Heb hiervoor ook gewerkt met bakkersgist. Maar ben van mening dat de gistsoort een groot aandeel heeft in de smaak van het eindproduct. Zoals men bij het… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing mengen" – 3 maanden, 1 week geleden
@antonuithethogenoorden VISLIJM : gebruik 0,1 gram per liter meng dit met deel van de drank , alcohol of wijn bij 25 graden . voeg dit toe aan de drank die op zelfde temperatuur is gebracht door afkoeling vlokt dit en… Meer lezen»
-
Ferry_h antwoordde op het onderwerp "Hallo luitjes" – 5 maanden geleden
@antonuithethogenoorden na een PayPal claim heb ik uiteindelijk het juiste document weten te bemachtigen en is naar de douane verzonden… fingers crossed.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ontwerp Help – Smaakinfussie dmv helm" – 5 maanden, 1 week geleden
@antonuithethogenoorden waarschijnlijk dat deel even gemist . je bent welkom hier . Ik wil best even met jou naar ketel project kijken . De kop van kevin is in goede verhouding tegenover vat inhoud . 22 Geeft meer versnelling in… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Calvados, appelvergisting-destilaat" – 5 maanden, 1 week geleden
@antonuithethogenoorden pecto II kun je compleet later vervallen wanneer je even de kook erover doet . Hiermee gaan evenzo celwanden stuk verhoogd zeker de opbrengst vernietigd eventuele bacteriën en schimmels die gisting kan remmem en is NIET synthetische gemanipuleerd. Meer… Meer lezen»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Ontwerp Help – Smaakinfussie dmv helm" – 5 maanden, 3 weken geleden
@antonuithethogenoorden , ga gewoon lekker aan de slag en maak iets wat jou goed lijkt. Mijn kaboutermuts die ik al enkele jaren geleden gemaakt heb, heb ik na een tijdje ook wat ingekort omdat ik het gevoel had dat dit… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Ontwerp Help – Smaakinfussie dmv helm" – 5 maanden, 3 weken geleden
@antonuithethogenoorden u woont in het hoge noorden? Als u ook Friesland daarmee bedoeld is misschien idee om eens met Robbert af te praten. 40 liter Stoken in 12 of 8 uur is erg lang en u percentages zijn laag .Robbert… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Ontwerp Help – Smaakinfussie dmv helm" – 5 maanden, 3 weken geleden
@antonuithethogenoorden ik zelf denk dat hoe hoger je kolom is hoe minder smaak overdracht, uit probeersel weet ik dat mijn ketel zonder verlengstuk veel meer smaak geeft en met verlengstuk een hogere aantal% met weinig smaak, denk dat je het… Meer lezen»
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Ook even voorstellen Harry" – 6 maanden geleden
@antonuithethogenoorden nee ben inmiddels woonachtig in Hongarije. Het is een probeersel , dus even kijken hoe het gaat. Een deel gaat een vat in en een deel laat ik zo even staan om eens te kijken hoe dat zo smaakt. Hierna… Meer lezen»
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Ook even voorstellen Harry" – 6 maanden geleden
@antonuithethogenoorden nee hoor, reflux is te regelen en ik stook met het fruit. Heb eerst 400 liter peren gestookt voor lokale palinka, gestookt op 60% eind product, daar was ik zelf en ook een aantal mensen hier zeer over te… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 6 maanden, 1 week geleden
@antonuithethogenoorden Mocht je zelf aan de gang willen en een bepaalde ronding willen maken: Ik heb in het verleden wel eens een soort van bol plaatje in een opstelling gebruikt. Deze heb ik op een straatpaaltje bol geklopt. Wel vaak… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 6 maanden, 1 week geleden
@antonuithethogenoorden ik heb wel een engelswiel maar die is niet bij deze ketel gebruikt . Die ketel is een fabrieks ketel van een kennis die is zo gekocht.
Die hoed is 12 inch hoog en boven 5 1/2 inch diameter -
Hasibi antwoordde op het onderwerp "Gisting Fles met brede opening." – 12 maanden geleden
@antonuithethogenoorden super fijne informatie allemaal, heel erg bedankt! Ik ga er wat mee doen.
Ik laat van mij horen.
Mvg,
Hasibi -
Hasibi antwoordde op het onderwerp "Gisting Fles met brede opening." – 12 maanden geleden
@antonuithethogenoorden bij mij om de hoek kan ik geweldige honing halen bij een familie die zelf ook bijen hebben, ik had ook gelezen dat je eventueel sneller je mede kon maken? Ik weet niet hoe dat precies te werk gaat.
-
Hasibi antwoordde op het onderwerp "Gisting Fles met brede opening." – 12 maanden geleden
@antonuithethogenoorden heel erg bedankt voor je antwoord, is 5 – 10 liter een prima beginners fles? Mvg
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Zelf bouwen" – 1 jaar geleden
@antonuithethogenoorden dat is zeker zo. Als je niks lekkers kan maken met een leuke creatie die je in elkaar hebt gesoldeerd dan heb je er niks aan. Ik verander ook regelmatig dingen aan mijn helm of hoed als ik denk… Meer lezen»
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Ook even voorstellen Harry" – 1 jaar geleden
@antonuithethogenoorden goedemorgen, inderdaad voor het schoonmaken en ook als je met granen of fruit stookt alles er weer uit te halen. Nee deze is niet voor neutraal, maar juist voor fruit stoken, rum etc. De stills met spp packing zijn… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ervaring met klaren? Help!" – 1 jaar, 1 maand geleden
@antonuithethogenoorden VISLIJM : gebruik 0,1 gram per liter meng dit met wat alcohol of wijn bij 25 graden . voeg dit toe aan de drank door afkoeling vlokt dit en neemt zwevende mee naar beneden . hierna door filter halen… Meer lezen»
-
BeauBunt antwoordde op het onderwerp "Wel of geen extra schillen bij verlagen alcohol percentage" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@antonuithethogenoorden ik gebruik 1 liter 96% alcohol op de schillen van 10 citroenen. Na het ontrekken van de schillen, 1,6 liter (suiker)water (600 gram suiker). Door het mengen van de alcohol en suikerwater krijg je die hele mooi gele kleur,… Meer lezen»
- Meer laden