Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Sebas(bassien)

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Sebas(bassien)

@bassien

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 5 maanden geleden

    @diederrick waarschijnlijk is er toch een fout in het apparaat waardoor er geen verzadiging kam plaatsvinden.  En er zou te weinig alcohol nog aanwezig kunnen zijn . Maar in principe zou tijden het stoken het percentage in de damp lang…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 5 maanden, 1 week geleden

    @kees22 t is net als met dure Wijnen . Er zijn inderdaad goede en minder goede whiskey’s maar is ook kwestie van smaak.  En vergeet niet status .   Er zijn nog steeds mensen die willen laten zien dat ze iets…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 1 week geleden

    @rumo ja je moet altijd laten Rijpen .
    De tijm likeur gemaakt voor het filmpje heeft na maken slechts 6 maanden overleefd. 😋 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 5 maanden, 1 week geleden

    @dirkkampen   daar is heel veel over uit te leggen maar is ook vrij complex  . Ik probeer een kleine hopelijk begrijpbare uitleg te geven in paar voorbeelden . Wat uitmaakt is o.a. productie jaartal , leeftijd  en oplage . Bepaalde…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 1 week geleden

    @rumo heb je een zoete ruby port gebruikt ?  Dat Zuur zou kunnen door een iets wrange port te gebruiken. .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Iemand bekend met deze alambiek?" – 5 maanden, 1 week geleden

    @abedelange een Alquitara is breder in zijn kunnen dan een dergelijke potstill

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Iemand bekend met deze alambiek?" – 5 maanden, 1 week geleden

    @abedelange prima apparaat om dranken als slivovits , palinka , ouzo e.d. mee te stoken. 
    Maar je zak er ook prima een bourbon mee kunnen stoken of een Irish whisky.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 1 week geleden

    @skoelie met gistvoedigszout ( dap ) is marmite eigenlijk overbodig.
    De starter lijkt zo oke. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Tips alcohol 96%" – 5 maanden, 1 week geleden

    @skyliner als je op google intoets ” alcohol 96 % ”  krijg je diverse online shops er voor.   Hobbyisten stoken uitsluitend voor eigen gebruik kleine hoeveelheden die gedoogd zijn.  Verkoop is strafbaar.I Ook het aanzetten tot verkoop of destilleren voor…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 5 maanden, 1 week geleden

    @rinus55 geld voor de meest fruit soorten.  B.v. o.a. Ananas, kers en banaan niet noodzakelijk.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergistings temperatuur" – 5 maanden, 1 week geleden

    @rummy-dummy bakkers gist werkt het beste tussen 21 en 25 graden in meeste gevallen.  Maar look de viscositeit van de te vergisten massa heeft invloed .  Wat heel belangrijk is is ook dat de temperatuur onderin , midden en top…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 5 maanden, 1 week geleden

    @manonh82 het fruit inderdaad even 1 min de kook erover   . Let op dus niet fruit im koud water zetten en opwarmen tot koken . Maar fruit in heet water dumpen of overgieten met heet water en dan even doorkoken. …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 5 maanden, 1 week geleden

    @bert1985 proeven , ruiken  en letten op helderheid.  Zodra troebel wordt stoppen .  Zodra de de alcohol niet meer proefbaar is stoppen. Je kunt ook paar druppels op lepel doen . Als het niet makkelijk meer ontbrand stoppen.  ( Bij…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 5 maanden, 1 week geleden

    @manonh82 je kunt tot 450 gram suiker gaan per liter wanneer je inverteert . Dan is het wel stroperig maar nog geen gelei. Het komt door de grote hoeveelheid pectine en suikers samen. Je kunt dit voorkomen door of dik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 5 maanden, 1 week geleden

    @bert1985 brooddeeg zou een goede afdichting zijn . Maar als de passing ruim is en een dikke laag deeg er zit dan zou het misschien invloed hebben ook door lekkage waardoor je damp kwijt raakt. Witte vlokken zijn meestal zouten…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 5 maanden, 1 week geleden

    @bert1985 heb je een kolom op de ketel of een hoed? En is de kolom/ hoed rvs en gekoeld? 
    Brug temperatuur zou optimaal zijn bij 78,3 tot 81 graden tijdens de hart loop. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 5 maanden, 1 week geleden

    @bert1985  eerst een paar vragen. 
    Wat voor ketel gebruik je ? 
    Tot waar ben je door gegaan met stoken?  percentage, temperatuur ?
    Wat was percentage in jou suiker beslag ?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @handigehenkie engelwortel ,alsum en gember maken bitter  , de hoeveelheid engelwortel per liter is vrij hoog in dat recept  2 tot max 10 gram bij desolaat bij enkel maceraten dan is 6 gr eigenlijk al max . Gelukkig is de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "batch zuur na gisting" – leuk 5 maanden, 2 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "batch zuur na gisting" – leuk 5 maanden, 2 weken geleden

  • Meer laden
Profielfoto McCorner Profielfoto Sjefman

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 6 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 6 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 6 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 1 week geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens