-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rozenbottels?" – 9 maanden, 1 week geleden
@harryd1969 een verfmenger die niet scherp is zou kunnen. de fd 3 van Fermentis is de fruit versie . Dat is prima.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rozenbottels?" – 9 maanden, 1 week geleden
@harryd1969 inderdaad steeltjes en krans eraf . Dan flink kneuzen bijv. Op blok en dan met zo een vlees Hamer. Probeer de pitjes niet te pletten. Dan alles in pan overgieten met heet water . Paar minuten kook erover. Pitjes… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rozenbottels?" – 9 maanden, 1 week geleden
@harryd1969 rozenbottels bevatten vrij veel suiker . Goede rijpe wel 650 gr per kilo. Dus je theoretisch uit 1 kilo rozenbottels 1 liter van 41% kunnen halen. Dit is theoretisch in praktijk komt het meestal op 1 liter van 32 … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 9 maanden, 1 week geleden
@rinus55 rond 18 u gister begonnen met 20 liter rum stookwijn. Om 23,30 was ook 2e overhaal klaar . 3,1 liter rum van 65 % nu in kruk staan. Kan dus kennis weer ophalen. Mag ze zelf zien wat ze… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 9 maanden, 1 week geleden
@rinus55 na gebruik kun je hem aftappen en de toevoeging eruit verwijderen en je kunt ook de onder uitstroom retour zetten op ketel dat als je alleen rectiviceerd deel continu terugstort zodat de damp zuiverder uitstroomt.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 9 maanden, 1 week geleden
@rinus55 percentage in uitstroom blijft constant en het haalt zuren uit destillaat. Zuiverder en warmer in smaak dus.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 9 maanden, 1 week geleden
@psycat ik heb diverse keren mkn gaschromatograaf aangeboden ook hier oo forum maar ik denk dat de prijs wat een probleempje is. Ik heb door de jaren heen regelmatig getest maar zoals ik zelf mijn ding doe zijn de waardes… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 9 maanden, 1 week geleden
@rinus55 moonshiners noemen alles thumper terwijl er diverse functies zijn van secondary en ook tertiaire stations ( vaatjes )
Nee dit is geen thumper maar een rectificatie vaatje nu als scraper gebruikt. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 9 maanden, 1 week geleden
Even vanavond een 20 liter rum beslag erdoor jagen . 3 uurtjes ongeveer 1e overhaal en als ik dan nog zin heb de tweede erachteraan. Kennis van mij komt niet toe aan de rum te destilleren vanwege werk en ook … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 9 maanden, 1 week geleden
@psycat het enzym wat methyl afstoot zit voornamelijk in de harde laag onder de schil. Steeltjes moet je altijd eerst verwijderen. Pitjes zijn verantwoordelijk voor cyanide. Wanneer je de pulp of geperste appels in pan heet water doet . (… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 9 maanden, 1 week geleden
@gerard01 nee je kunt niet alles gewoon ver tien voudige wanneer je grotere hoeveelheden gaat maken. B.v.b de Steranijs, limoen, citroen zal je wanneer je grotere hoeveelheden gaat maken (even als bijvoorbeeld gebruik van gist in gistvat ) moeten aanpassen…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 9 maanden, 1 week geleden
@joostbos kookzakjes kun je gewoon bij b.v. stookwinkel bestellen. Het is wel belangrijk dat de kruiden en fruit boven de vloeistof komen m als botanical basket dat zou doen komt het goed . 600 ml van 1 liter overhouden dan… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky overhalen" – 9 maanden, 1 week geleden
@bewust wanneer jou ketel goed werkt zal je de natrium niet meekrijgen.
Je ziet het snel genoeg aan het destilaat. Is het kristal helder is het prima .
Blauw zweem of troebel zal je nog een keer moeten overhalen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "moutextract" – 9 maanden, 1 week geleden
@prins graan / mout moet geschroot worden / ( grof malen of door wals ) Je gebruikt 1 kilo mout op 3,2 liter water. Suiker gebruik je alleen voor simpele kneierij. Wil je goed product gebruik je mout en graan… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "moutextract" – 9 maanden, 1 week geleden
@prins whiskey is wel een van de simpelste dranken om te maken en een goede oefening voor als je ” hoger op ” wil. Maar je kunt er ook een neutrale graan Alcohol mee maken. Die is fijner en ronder… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "moutextract" – 9 maanden, 1 week geleden
@prins als je 3,6 kilo hebt kun je maischen, vergisten en tot alcohol of 1 liter whiskey van stoken
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky overhalen" – 9 maanden, 1 week geleden
@bewust coustic soda / natriumhydroxide voeg je het beste toe op ph meting. Je moet uitkomen op ph van 8 a 9 .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zelf gedroogde gist bewaren" – 9 maanden, 1 week geleden
@geen-onruststoker dode gistcellen gaan ontbinden daarbij komt zwavel waterstof vrij dat geeft een rotte eieren lucht. Als je beslag ermee besmet is is het zeer lastig weer te corrigeren . Het verhaal dat dode gistcellen goede voeding is is niet… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zelf gedroogde gist bewaren" – 9 maanden, 1 week geleden
- @geen-onruststoker je kunt gedroogde gist in koelkast tot 3 jaar bewaren .
- Drogen kun je beter doen op iets lagere temperatuur.
- Rond 28 graden .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "tweede stook" – 9 maanden, 1 week geleden
@mona 7liter is net te veel voor een 8liter ketel. En te weinig voor een 30 liter . Je kunt percentage van 45 % laden dat mag geen probleem zijn . Het beste is dus in 2 delen in de… Meer lezen»
- Meer laden