-
Robbert antwoordde op het onderwerp "kolom bouwen" – 10 maanden geleden
@prins een dikke meter? Het gaat niet om hoogte. Een kolom moet in verhouding goed zijn . Hoe groot is jou ketel ? Waarschijnlijk ga je door een dergelijke stijghoogte meer hitte onderin ketel nodig hebben. Te veel warmte om… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "kolom bouwen" – 10 maanden geleden
Het hoeft niet moeilijk of mooi te zijn . Met een simpele kolom als dit kun je op een 30 liter ketel mits je een goed beheersbare brander gebruikt 90 ,% halen . Eventueel geforceerd stoken kom je op 95 … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kwakzalvers, " heksen" , druïde drankjes die eigenlijk best lekker zijn ." – 10 maanden geleden
@rumo appel alcohol geeft een wat frisse achtergrond , druiven wat voller fris suggestie van” zoet” ,graan warmer en zachter. Lemonlime zou meer druiven achtergrond op passen . Zelf prefereer ik voor een alcohol tarwe / haver 2:1 …. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kwakzalvers, " heksen" , druïde drankjes die eigenlijk best lekker zijn ." – 10 maanden geleden
Kleine fout Het is 1 en half wortel of wanneer je het hebt gedroogd en gehakseld 80 gram
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kwakzalvers, " heksen" , druïde drankjes die eigenlijk best lekker zijn ." – 10 maanden geleden
ouderwetse mee / mede 2, 1/2 kilo koud geslingerde bloemen honing . 5 liter water 1 citroen 50 gram lavendel 2 kruidnagels. 50 gram verse !! bakkersgist. 5 gram Gistvoedingzout. (DAP) Kook… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kwakzalvers, " heksen" , druïde drankjes die eigenlijk best lekker zijn ." – 10 maanden geleden
Calming potion . 150 gr kamille bloem. 1 1/2 gr akkerdistel wortel ( gedroogd+/- 80 gr ) Zest van 3 citroenen. 15 gram Curaçao schil 6 gr wortel zaad. 1 liter alcohol 88 – 95 % 1 liter water. 950… Meer lezen»
-
Robbert posted a new topic "Kwakzalvers, " heksen" , druïde drankjes die eigenlijk best lekker zijn ." – 10 maanden geleden
De mede is weer in de aandacht maar er zijn even als de mede die heel vroeger als ” genees ” middel / kwakzalvers / druïde/ heksen drankje werd bestempeld ook nog andere leuke recepten die eigenlijk best lekker zijn… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Basis mede" – 10 maanden geleden
@alchemist simpel ouderwetse mee / mede 2, 1/2 kilo koud geslingerde bloemen honing . 5 liter water 1 citroen 50 gram lavendel 2 kruidnagels. 50 gram verse !! bakkersgist. 5 gram Gistvoedingzout. (DAP) Kook het water . Mik de honing … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 10 maanden geleden
@alchemist de kruidenbitter die we in 2020 bij mij thuis hebben gemaakt wat ook mijn 8 e tiny werd ” froubuurtster kruidenbitter ” daarin heb ik ook de mirre gebruikt en daarbij ook bijenpollen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 10 maanden geleden
Zowel anijszaad en de sinaasappel schil kunnen zorgen voor blind slaan wanneer je percentage omhoog brengt zal het weer helder worden. Ook kun je de olie laten stollen door in te vriezer te zetten en het klaren door te filteren…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden geleden
@rinus55 de centrifuge dit ik gebruik heeft geen mesjes erin . Het Perst erin en dan op hoge snelheid door filtergaas.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "gisting" – 10 maanden geleden
@prins is er gisting activiteiten san is er een co2 uitstoot en gaat vlam uit. Os er geen gisting dan blijft vlam branden. In heel enkel geval kan er een korte vlam onstaan in gistton maar dan is er methaangas… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 10 maanden geleden
@gerard01 als het nu staat te vergisten dan is november/ december wel erg laat om te verwerken. Al nu gist is het laatste week september te destilleren. . Zou je het pas wachten tot november is al lang en in… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 10 maanden geleden
@oodepoire diamonium fosfaat . Of ook wel gewoon gistvoedingzout genoemd.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 10 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 10 maanden geleden
@oodepoire kook water en giet het water heet op de pulp dat het net onder water staat . Doe er per kilo max 50 gr rietsuiker bij . Zodra afgekoeld dan kun je een wijn gist erbij doen. Maar ook… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden geleden
@kevin ook prima toch . Als je maar zeeft
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "gisting" – 10 maanden geleden
@prins eigenlijk elke 3 dagen .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden geleden
@rinus55 ik weet niet hoe de slowjuicer het sap onttrekt . Een goede sap centrifuge kun je wel gebruiken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "gisting" – 10 maanden geleden
@prins als het waterslot niet borrelt kan het ook zijn dat er ergens anders een miniem gaatje is waardoor co2 ontsnapt .of deksel dat niet 100 % afsluit. Zolang het heftig gist is er wat meer druk en dan borrelt… Meer lezen»
- Meer laden