-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gisting duurd erg lang" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@gerardo nee zal niet verloren zijn gegaan maar eerder te weinig gebruikt of te hoog begin sg geweest.
Je kunt opnieuw met zelfde gist nog eens pitchen. Of een gist uit zelfde stam. . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gisting duurd erg lang" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@gerardo ik weet niet of op nieuw beginnen nodig is . Misschien kun je de temperatuur wat verhogen en een 2e pitch doen . Als je begin SG te hoog was kan ook een te groot deel van de gist… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gisting duurd erg lang" – 1 jaar, 4 maanden geleden
1030 na 4 weken klopt niet. Dan is er duidelijk wat mis.
Wat was begin SG. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gisting duurd erg lang" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@gerardo 10 min is veel te kort bijna zinloos je zal zowiezo minimaal 40 min het moeten laten pruttelen. Ook al zal niet lukken om alle suiker om te zetten het grote deel is dan omgezet . Maar wat is… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gisting duurd erg lang" – 1 jaar, 4 maanden geleden
Gisten kan afhankelijk van soort gist , product en temperatuur tussen 3 en 48 dagen duren . Als temperatuur laag is en gisting duurt lang is er meestal niets aan de hand als gistings temperatuur en beslag goed is en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gisting duurd erg lang" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@gerardo wat is het SG ?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Op bezoek bij : – x -" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@kevin de onzekerheid betreft maken van scheidingen overwin je wel. Het gaat immers goed. Je hebt nu een Islay type whiskey weten te maken met de achtergelaten mout en graan zou je een prima Ierse kunnen maken . En lijkt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo, ik ben Sjaak" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@rinus55 misschien te overwegen om fermentis GR 2 gist te gebruiken.deze kan goed omgaan met koudere en temperatuur schommelingen
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Op bezoek bij : – x -" – 1 jaar, 4 maanden geleden
Even korte stop bij Seanseoverhaal.Vanwege mijn werk moest ik in de buurt van S .. ik had eens beloofd nog eens te stoppen om de door mij gestookte voorbeeld van een whiskey gemaakt voor workshop te vergelijken met een whiskey… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bananen rum hoe vaak overhalen" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@pirate alambiek , potstill of ook alquitara. .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bananen rum hoe vaak overhalen" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@pirate 2 x overhalen klopt inderdaad.
Wat fout is gegaan is simpelweg gewoon dat de ketel die je gebruikt niet geschikt is om (subtiele ) smaken over te halen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste suikerwash" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@tonio 5,5 kg suiker . Deze met 7 gr citroenzuur verwarmen in 2.75 liter water op 80 graden . Dit 40 min aanhouden . Dan aanvullen met koud water tot 25 liter. (afkoelen tot 24 gr ) dan 100 gr… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Limoncello met gember" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@maxievr je zou zeker met gember van limoncello een volwassenen drank maken i.p.v een huisvrouwen drankje uit de libelle . Maar hou rekening mee dat gember evenals gentiaan en hop producten zijn die snel overhand nemen en moeilijk nog zijn… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Browin" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@rinus55 zet er een zelfde recept qua suikers er naast in een grotere oplossing en een ander gist. . B.v. redstar. Fermentis, Bruggeman stook op zelfde manier af en proef . Probeer ook eens die ” hight performance” gist op… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Browin" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@rinus55 11 liter van 80 % kun je ook met elk ander gist krijgen . Immers uit 1 kilo suiker krijg je 510 gr alcohol. Afgerond 490 in praktijk. Geld ook voor bakkers gist , biergist . 23 % betekent… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Huwen" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@rummy-dummy blind slaan is niet standaard en ook niet na filteren
Hardheid van water en temperatuur verschillen moet je wel altijd rekening mee houden -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Huwen" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@rummy-dummy wanneer je water en alcohol samen brengt is belangrijk dat je beide op zelfde temperatuur hebt. Ook nooit alcohol aan water toevoegen maar water aan alcohol. Mineraal water ( zegt het al )maar ook kraanwater bevat mineralen en zouten… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Projecten 2024" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@gerard01 voor echt fruit specifiek zou de alquitara toch de topper zijn voor whiskey de whiskey ketel ” ui” maar je kunt beiden in een alembiek Stoken . ( eventueel een alembiek aanschaffen met een los tussen stuk /kolom )… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuwe installatie waar mee rekening houden?" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@hobbykweker zo te zien zit de koeler op een knel fitting. Als je de koeler dus op die fitting 45 -60 graden opzij zet dan ben je in principe al klaar. Dan ben je uit de buurt van de hitte… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuwe installatie waar mee rekening houden?" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@hobbykweker opzich niet verkeerd alleen uitstroom koeler wat erg dicht op ketel.
Alcohol lekt direct op warmte bron .
Uitstroom mag NOOIT zo geplaatst zijn .
Met dat aanpassen heb je sowieso een betere ketel dan eerste idee t500 - Meer laden