-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wel of geen extra schillen bij verlagen alcohol percentage" – 1 jaar, 7 maanden geleden
Het troebel worden van een limoncello is eigenlijk een goed teken, soms wordt dit ook wel het Ouzo effect genoemd, wanneer je gaat verdunnen worden de opgeloste oliën niet meer oplosbaar en wordt deze troebel. Wanneer dit gebeurd is afhankelijk… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Bier en vertier" – leuk 1 jaar, 7 maanden geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Terug van weggeweest" – leuk 1 jaar, 7 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Terug van weggeweest" – 1 jaar, 8 maanden geleden
Welkom Alrik,
Dat bier vrouwen ben ik wel benieuwd naar 🤣 .
Met granen werken blijft het leukste vind ikzelf en de extra moeite die het kost maakt de uiteindelijke drank meer dan goed. -
Alchemist vind forumbericht "2023 Wat heb je geleerd ?" – leuk 1 jaar, 8 maanden geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Rum, mijn traject van begin tot einde" – leuk 1 jaar, 8 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@lemmy dubbel pitchen is wel een stapje hoger waarbij ik aanbeveel om eerst wat testjes te doen. Voor degene die meent dat je lukraak gisten kunt mengen is het verstandig om op te merken dat niet iedere gist even… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Eerste suikerwash" – leuk 1 jaar, 8 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste suikerwash" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@tonio percentage is niet iets waar ik op zou sturen, vooral niet als je begint. Snelheid van destilleren, of beter gezegd warmte toevoer en andere factoren kunnen een rol spelen. De veiligste methode qua smaak blijft proeven, in het… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "SG rum berekening?" – leuk 1 jaar, 8 maanden geleden
-
Alchemist vind forumbericht "SG rum berekening?" – leuk 1 jaar, 8 maanden geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 1 jaar, 9 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@skoelie je hebt op allerlei soorten fruit en groenten allerlei soorten wilde gist, het is niet slechts saccharomyces cerevisiae en melkzuurbacterien. Er zijn duizenden soorten, zelfs de saccharomyces cerevisiae zal er meer dan 1500 hebben die gebruikt worden worden… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@robbert welke vergroting zien we hier? Is inderdaad wel om te doen en ik zie al digitale microscopen met video functie voor 5 tientjes, wel maar 1000x vergroten daarom dat ik het even vraag.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 1 jaar, 9 maanden geleden
Geweldig om te zien @skoelie, je pakt het meteen goed aan, toevallig ook een testje gedaan met suikerwater en voeding om te zien hoeveel alcohol de gist kan opbrengen? Wildere gisten kunnen wat lager zitten qua percentage en een optie… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Gist zelf maken !" – leuk 1 jaar, 9 maanden geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Gist zelf maken !" – leuk 1 jaar, 9 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobbyist" – 1 jaar, 9 maanden geleden
Welkom Conny,
Foto’s en links kun je pas na 5 berichten toevoegen, onderdeel van de spam beveiliging want anders komen er een hoop vreemde berichten op het forum 😉 .
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Limoncello helder" – 1 jaar, 9 maanden geleden
Eerste gedachte is te laag percentage, werkt beter vanaf 80+%, de tijd mag 4 a 6 weken worden, ik weet ook even niet of je misschien wat meer schil kunt gebruiken.
-
Alchemist vind forumbericht "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – leuk 1 jaar, 9 maanden geleden
- Meer laden