-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste suikerwash" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@gerardo Ervan uitgaande dat je de 6 kilogram suiker in 25 liter bedoeld, dan zit je op een theoretische maximale opbrengst van 12,4%, dus een 3100 ml pure alcohol. Je hebt een 2500 ml opgevangen als destillaat, dus… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@hoentie een puur melasse vergisting geeft een soort rum die wat minder bekend is, de echte variant 😉 , vele soorten rum die we hier kennen zoals die met de vleermuis zijn nog nabehandeld om zwaardere smaken eruit te halen… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vers forumlid" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@mina-neon Welkom Mina, goede grondstoffen heb je dus al, er zijn er hier een hoop die met fruit werken (ik dan toevallig niet) dus je zult genoeg kunnen leren.
-
Alchemist vind forumbericht "Lees dit eerst, de Thuis Distilleren Beginnersgids" – leuk 1 jaar, 10 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@stokey als je ervoor zorgt dat de keukenrol de hals vult qua diameter kun je het zo best een tijd laten staan hoor 👍
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@stokey nog even een toevoeging, rum ruikt en proeft niet geweldig na destilleren (muffe appels is de omschrijving die ik ervoor heb), je kunt het beste het destillaat in een fles doen waarin een prop keukenrol in de hals zit… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@stokey Tweemaal overhalen is het advies, melasse heeft een sterke eigen smaak die, bij volledige melasse vergisting, duidelijk aanwezig na twee keer overhalen. Eerste ronde doorgaan totdat er geen alcohol meer overkomt. Tweede ronde ruiken en proeven totdat het… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Schuimt het gistvat uit" – leuk 1 jaar, 11 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Schuimt het gistvat uit" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@rudy68 ideaal is het niet gelukkig is het aan de start van de vergisting en is het minder erg dan aan het einde, je kunt via het kraantje aftappen. De deksel eraf is ook een optie maar als de… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Schuimt het gistvat uit" – 1 jaar, 11 maanden geleden
Dit is weer eens wat anders dan mensen die problemen hebben met een traag opstartende vergisting 😉 . Normaal zorg je ervoor dat ongeveer een kwart van het gistvat vrij blijft zodat het niet eruit kruipt tijdens de vergisting…. Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Refractrometer" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@lambik donder en bliksem inderdaad, ik denk dat de gist bang wordt en ermee stopt. Geen idee waarom maar het is wel een tweetal keer gebeurd, ik meen me te herinneren dat ik het zelfs een keer vermeld zag… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Refractrometer" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@odevie Dat is een beetje moeilijk om van afstand in te schatten, wanneer de vergisting blijft stokken vanwege de p.H. zou je kunnen overwegen om eierschalen (eerst koken en velletje eraf pulken) te gebruiken als een low-tech p.H. buffer, dat… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Kunstmatige zoetstoffen uit alcohol destilleren" – leuk 1 jaar, 11 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Kunstmatige zoetstoffen uit alcohol destilleren" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@stokey Is moeilijk te zeggen op afstand, er kan wat meer methanol zitten, bij producten uit fruit wordt er wat meer gevormd tijdens vergisting, maar de hoeveelheden zouden erg klein moeten zijn bij een beetje stoker.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Kunstmatige zoetstoffen uit alcohol destilleren" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@stokey dan is de kans inderdaad aanwezig dat het er in zit, ik weet niet of je veel forumleden gaat vinden die dat geprobeerd hebben terug te winnen. Misschien dat @Robbert een antwoord heeft. Je gaat met het destilleren… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Kunstmatige zoetstoffen uit alcohol destilleren" – 1 jaar, 11 maanden geleden
Dat ligt er deels aan welke zoetstoffen het zijn, Xylitol bijvoorbeeld heeft een kookpunt van 216 graden Celsius, dus het uiteenvallen tijdens een destillatie op basis van temperatuur alleen is niet iets waar ik me zorgen over zou maken, dat… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@ithebreather Ik dacht ook een foto gemaakt te hebben van de laatste ronde, maar zelfs met 16% zag dat ook al uit als sojamelk, ik ga wanneer de soepketel binnen is, volgende week ergens nog een keer brouwen, ligt er… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@ithebreather Hoeveel haver gebruik je? Ik zit op 16 of 100%, dat aandeel is te hoog voor de GF. De wort in wording ziet er uit als sojamelk en wanneer t verwarmingselement vol open gaat, brandt het aan. Ik… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@bazzh Ik ben bang dat Robbert zich bedankt als een stoel met podium in het verschiet ligt 🤣 🤣.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 11 maanden geleden
Na een tijdje op fles gestaan te hebben met kersenhout chips, was het tijd om de Trestarig eens te proeven. Het was, net als eerder deze week, een gevecht toentertijd en de opbrengst van 400 ml leek in eerste instantie… Meer lezen»
- Meer laden