-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@concha van de grotere zou je minder moeten moeten gebruiken. . kleiner dan 6x 6 is meer eem probleem omdat dan de pakking te compact kan worden .
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "After Eight" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@concha is idd raar, want pepermint is pepermint olie, met nog een hele lading ander spul zoals suiker, kalk en bindings/glansmiddel wat je allemaal niet nodig hebt.. dan kun je beter gewoon pepermintolie gebruiken. Zelf zou ik het ook liever… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@concha een alquitara is inderdaad leuk om mee te werken. Wanneer je een beetje ermee thuis bent kun je heel veel creaties maken en ook klassiekers als whiskey zijn er prima mee te maken. Wat aroma uit een product halen… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ontgoocheling kweeperen" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@concha klopt ook framboos , aardbeien ,bessen en dergelijke moet je rekening houden met temperatuur in koelbak . Dat is waar je de alquitara kunt sturen . Door bijvoorbeeld ijsblokjes erin te mikken kun je weer percentage alcohol omhoog halen… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ontgoocheling kweeperen" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@concha kweeperen hebben inderdaad een zeer fragiele smaak . Je moet daarom ook met alquitara de koelbak nieter ijsloudwater vullen maar moet rond de 40 graden proberen te houden. Anders is er teveel ” reflux ” De ph moet echt… Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@concha mijne is 2.5 liter, heb er al veel mee gestookt en je leert er van alles mee. Ik wil hem niet kwijt maar een 5 of 10liter staat op het verlanglijstje. Waar woon je ongeveer?
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "nieuwe suikerwash gemaakt" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@concha met het fast fermenting vodka recept vul ik een vat van 220 liter tot 200 liter. Daar gaat 44 kilo suiker in, 10 multivtamine tabletten, 40 g gistvoeding, 3 kilo tarwezemelen (vooraf 30 min laten pruttelen in 20 liter… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Bereken alcohol percentage in notenlikeur." – 2 jaren, 9 maanden geleden
@concha als je 1 liter van 94% wil terug lengen naar 18% heb je 4.22 liter vloeistof nodig. Of dat wijn of siroop is of een combinatie van wat dan ook maak niet uit. https://homedistiller.org/wiki/htm/calcs/calcs_dilute.htmALCOHOL Ik heb ook eens zoiets… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "2de stook" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@concha hangt er van af wat voor alcohol je verstookt , voor gewoon suiker herft het weinig doel. . bij graandranken zou je gebruik kunnen maken van tussentijds veresteren .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "2de stook" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@concha voor een goede alcohol moet je altijd 2 of meerdere keren overhalen . Dat geld voor elke ketel ook de t500 ! Als je in 1 x wil afstoken moet je met meerdere stations werken . Je verdunt het… Read more»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "2de stook" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@concha , 92% is toch mooi. Waarom wil je nogmaals stoken? Je kan terug mengen en dat moet je zeker doen voor de veiligheid als je nogmaals wil stoken maar wat is de meer waarde?? 3% hogere alcohol ??
-
Jostheboss antwoordde op het onderwerp "Temperatuurvoeler plaatsing i.v.m. lekken en temperatuur" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@concha bij mij niet teveel water. 51,5 graden.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Druk opbouw in Alambiek ketel" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@concha goede uitleg. Echter, bijvoorbeeld, mijn kook plaat heeft 5 standen in pendelstand. Dit betekent dat hij aangaat en bij een bepaalde temp weer uit. Dus ik zet hem op 5 (volgas) en regel hem met mijn vermogensregelaar. Zo kun… Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Druk opbouw in Alambiek ketel" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@concha ja is piek spanning. Plus, het is Chinees dus makelij is niet kwaliteit. En 10k kost weinig extra en heb je wat reserve marge.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Lichte "chemisch smaak" – Wat veroorzaakt dit?" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@concha in principe kun je die 3 Gisten overal wel voor gebruiken. Ook de frementis fd 3 en hg 1 zijn zeer geschikt voor fruit en geven ook bij andere producten ook goed resultaat. . Mangrove Jack heeft de SN… Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 9 maanden geleden
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 9 maanden geleden
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Limoncello recept met 65% alcohol" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@concha daar hebben we dit platform toch voor.
Succes -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Limoncello recept met 65% alcohol" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@concha Het is misschien wat handiger om wat moeite te steken in een Excel bestand, dan kun je alles invullen en wordt t automatisch uitgerekend.
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Limoncello recept met 65% alcohol" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@concha succes. In het begin maakte ik standaard suikersiroop van bvb 350 of 400 gram suiker per liter water maar aangezien de verdunningsverhoudingen nooit dezelfde zijn kan het suikergehalte in het eindprodukt flink varieren. Op deze manier, het is best… Read more»
- Meer laden