-
mau antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 10 uren, 28 minuten geleden
@concha ik heb het bekeken ,ik dacht te weten dat absint verboden was wegens…. en dat ze nieuwe recepten hadden gemaakt om toch maar weer absint te kunnen verkopen.
bedankt voor je tip . -
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Browin" – 2 maanden geleden
@concha ik gooi op iedere 9 liter water 1 liter appelsap, die vergist gewoon mee als voeding voor de gist en maakt na het stoken je alc zachter en op de achtergrond iets fruitigs
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste suikerwash" – 3 maanden, 1 week geleden
@concha gist in een zuurstof rijke omgeving vorm knop en deeld zich en zet daarbij nagenoeg geen suikers om en stoot dus weinig alcohol af. In een anearobe ( zuurstof arme) toestand deeld gist niet en stoot daarbij alcohol af. … Meer lezen»
-
carlosje antwoordde op het onderwerp "runnen van chinese refluxkolom met 2 koelsystemen" – 6 maanden, 1 week geleden
@concha ik weet het al de waterkoeling afstellen dat het bij de alcohol uitgang 20 graden is en de refractiekoeler afstellen met water en of regelaar elektra zodat het alcoholgehalte rustig kan verdampen en er 90 % of meer uitkomt
-
Chriswisky antwoordde op het onderwerp "Vraagjes" – 7 maanden geleden
@concha voor mij is geen hobby maar een mannier van leven,wij maken ook nog kaas en maken ook nog in,ook verzamelen we kruiden en plukken paddenstoelen roken vlees en maken wijn.ik stook ongeveer 200ltr whisky per jr.hebben altijd voor min… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 7 maanden geleden
@concha er zijn heel veel verschillende dranken met slecht 2 – 10 kruiden. Er zijn ook inderdaad kruidenbitters met meer dan 30 verschillende kruiden. Wat dat betreft voor ieder wat wils . Maar het is ook zo dat als je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 7 maanden, 1 week geleden
@concha nee het is onverdund in de fles gegaan omdat ik geen vat van dit kleine formaat had . Het hout is er weer uit nu en er zit een prop watten stevig in waardoor de drank kan ademen en… Meer lezen»
-
ruud1 antwoordde op het onderwerp "Goedemorgen!" – 7 maanden, 1 week geleden
@concha hoi mijn nocino is als volgt gemaakt concha : ik ben begonnen met 1 liter alcohol van 67% (eigengestookt) daarbij 25 onrijpe walnoten in de schil op 24 juni geplukt (moet volgens de italianen) of het veel verschil maakt… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Nocino" – 8 maanden, 2 weken geleden
@concha Lijk veel op een walnoot likeur.
https://stookforum.nl/forums/recept/walnoot-likeur-1/#post-39853 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nocino" – 8 maanden, 2 weken geleden
@concha er zijn naast de Libelle/Viva recepten voor nocino , plaatselijke en commerciële recepten. De drank wordt Zowel als Maceraat en als destilaat waarbij een deel Maceraat word toegevoegd gemaakt. 2/3 +1/3. Percentages van 30 tot 38 % . Belangrijk… Meer lezen»
-
Diets antwoordde op het onderwerp "een nieuwe kandidaat stoker" – 9 maanden geleden
@concha daardoor gaat de CO2 het aquarium in
-
BazzH antwoordde op het onderwerp "Uitdaging! Recept voor sugarwash, max. 1 ding bestellen." – 9 maanden geleden
@concha Goed dat je het zegt. Ik zwengel de ijsblokjesmachine aan 😄
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Juiste keuze ketel bij type drank ." – 9 maanden geleden
@concha een turkse hoed wat eigenlijk ook zelfde creërt als ketel hoed op foto boven heeft relatief hoge inhoud tegenover weinig wand waarop terug condenseert. Je krijgt daardoor een hogere verzadiging van diverse dampen die daardoor aan de alcohol meekomen.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "mixer en koper" – 10 maanden, 2 weken geleden
@concha het is niet een probleem van scepsis, ik denk ergens dat het nog goed is dat dit soort dingen ter discussie komen want in het ergste geval leer je er iets van, echter is wat meer gedegen onderzoek vooraf,… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "mixer en koper" – 10 maanden, 2 weken geleden
@concha Ik heb het filmpje net even bekeken, Betreffende het koper verhaal, ik geloof graag dat hij een betere drank krijgt met toevoeging van de koper aan het einde (na het condenseren) dan met alleen RVS. Alleen waar hij… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Klaren , Ontgeuren en Smaak Verbeteren – Vervuiling" – 11 maanden, 1 week geleden
@concha calciumcarbonaat zal minder smaak afbreken dan natriumbicarbonaat. Natrium producten zullen ook sneller ph omhoog en eventueel te hoog laten stijgen terwijl calcium carbonaat langzamer werkt, minder smaak afbreekt en ook bufferend kan werken en stabieler blijft . Ook zal… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "nieuw keteltje (2e hands)" – 11 maanden, 1 week geleden
@concha ik heb idd een klein deel apart gehouden, maar het gestookte heeft ook veel smaak over, verhouding 1derde maceraat en 2derde gestookt vind ik het lekkerst. smaakt zacht
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Binnenkant ketel reinigen met soda" – 11 maanden, 2 weken geleden
@concha waterstof peroxide hoort eigenlijk al jaren standaard in de voorraad doos van een thuis destileerder. Is goedkoper dan al die commerciële ontsmetters en laat geen residu achter als in die commerciële meuk . Dus je hoeft niet bank te… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 1 jaar geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 1 jaar geleden
@concha natrium bicarbonaat en natrium hydroxide zijn gebruikelijke producten bij strippen. In oud topic” klaren , ontgeuren en smaak verbeteren” kun je ook daarover terug lezen . Vodka wordt gemaakt uit granen, aardappelen, Grassen of knollen . Vodka wordt 3… Meer lezen»
- Meer laden