-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Sinaasappelborrel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@haak https://agrumesbio.com/
Let wel dat het citrusseizoen op z’n einde loopt, er is nog winig keuze… -
Odevie antwoordde op het onderwerp "Sinaasappelborrel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@haak voor likeuren gebruik ik enkel en alleen bio citrus vruchten, bestel ik online direct bij de boer in Spanje. Je bestelt online, de boer gaat de sinaasappelen, citroenen, mandarines of wat je ook besteld hebt plukken, stopt ze in… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Cuarenta y Tres recept" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@haak soms werken oude links niet goed in de nieuwe forumsoftware maar als je dd zoekfunctie gebruikt heb je hem meteen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rozen likeur" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@haak Je maakt vast vrienden met rozen likeur .
En misschien een moment van romantiek . Wanneer je een glas serveert ook een rozenblad in het glas laten drijven .. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rozen likeur" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@haak je kunt rozen uit eigen tuin gebruiken maar je kunt ook rozenblad gewoon kopen bij kruiden winkels .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rozen likeur" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@haak je kunt rozen uit eigen tuin gebruiken maar je kunt ook rozenblad gewoon kopen bij kruiden winkels .
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Recept voor de "echte" Limoncello" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@haak Nadat suiker is toegevoegd kun je inderdaad niet meer het alcoholpercentage meten, een hydrometer werkt sterk af en een refractometer is al niet meer te gebruiken na het toevoegen van de citroenschillen.
-
Murmillo replied to the topic "Calvados vragen" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@haak elk soort hout heeft zijn perfecte % om te rijpen. Runo heeft het hieronder uitgelegd!
-
Murmillo replied to the topic "Calvados vragen" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@haak nee heeft met het hout te maken en de smaken. Maar je kan rustig beginnen met 40%
-
RuMo replied to the topic "Calvados vragen" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@haak, er is geen percentage dat voor iedereen en alles goed is. Er zijn distilleerderijen die zich onderscheiden door een bepaalde percentage aan te houden, maar het kan ook een economische reden hebben. Bij een hoger percentage kan er meer… Read more»
-
RuMo replied to the topic "Calvados vragen" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@haak, met welk alcohol percentage je de drank op hout(of vruchten) laat rijpen is aan jou. Bij verschillende percentages komen meer of andere smaken vrij. De laatste tijd heb ik een aantal maal op drink sterkte laten rijpen. Ik kan… Read more»
-
Murmillo replied to the topic "Calvados vragen" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@haak nee, ongeveer 46% dan op hout en weg zetten …
-
Robbert replied to the topic "Tijdnood!!" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@haak je kunt het spul uitzetten . En morgen verder Stoken . Als het een eerste overhaal is zal je niet veel verliezen .
-
Alchemist replied to the topic "Brug te kort?" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@haak Moet je voorstellen als ik nuchter ben 😉
-
Paolo replied to the topic "Brug te kort?" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@haak op advies van Robbert ook een natte theedoek op de brug gedaan. Ik ging van zo’n 78% naar 83% alcoholpercentage. Wel koelde ik de theedoek in een emmer water zo elke 10 minuten.
-
Robbert replied to the topic "Brug te kort?" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@haak mensen denken vaak dat hoger en groter beter is maar dan moet er onderin meer warmte om genoeg stijging te krijgen van de damp . Het moet on evenredigheid . Balans werken . Jou kolom hoogte en diameter kan… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Brug te kort?" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@haak hoogte van kolom staat in verhouding diameter . Het is niet zo dat meer hoogte meteen beter presteert . En ook voor brug lengte geld hetzelfde . Het gaat om condenstatie oppervlakte aan kolomwand of door andere vorm van… Read more»
-
Alchemist replied to the topic "Brug te kort?" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@haak De verhoudingen van kolomhoogte versus ketel? Daar is geen universeel antwoord op, het scheidend vermogen van een destillatierun wordt wordt door meerdere invloeden bepaald. Geometrie van de ketel, snelheid van stoken, hoeveelheid koeling en de temperatuur van het koelwater,… Read more»
-
Alchemist replied to the topic "Verdunnen" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@haak Omdat een hoger gehalte van alcohol beter werkt om smaken te extraheren, natuurlijk afhankelijk van het soort fruit of kruid.
-
munckerik replied to the topic "Verdunnen" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@haak wanneer je macereert met een lager ABV percentage komen er minder smaakstoffen uit het fruit of er kunnen juist minder gewenste smaakstoffen uit het fruit gehaald worden zoals bv uit citroenschillen.
- Meer laden