-
Bartholomeo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 2 weken, 1 dag geleden
@harryd1969 welk merk van fermentor is dat, heel mooie opstelling
-
Elske antwoordde op het onderwerp "Nieuwe stoker wannabee" – 1 maand geleden
@harryd1969 Goedemorgen! Dat is een goeie. Dank je wel!
-
Twisted antwoordde op het onderwerp "Digitale refractor" – 1 maand, 3 weken geleden
@harryd1969 er is niet zoveel over te vinden en dacht: voor die 60 euro wil ik het wel proberen.
-
Twisted antwoordde op het onderwerp "Digitale refractor" – 1 maand, 3 weken geleden
@harryd1969 ik zie dat die van jou rond de 400 kost tegen 60 euro van die van mij. Ik denk dat daar vooral het verschil in zit. 😁
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Water chiller" – 2 maanden, 1 week geleden
@harryd1969 op Reddit zei iemand dat hij er helemaal geen vat meer bij heeft. Er zit 7 liter water in, en hij had de slangen ook gevuld na het aansluiten. Verder gebruikte hij geen vat meer.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 2 maanden, 2 weken geleden
@harryd1969 houd me op de hoogte. Wil graag die mooie maishketel van je aan het werk zien.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 2 maanden, 2 weken geleden
@harryd1969 haha een verstopt bodemfilter is geen pretje. Met de bierketel gaat dat gelukkig nog altijd goed. In de pan heb ik geen filter maar gebruik ik een keukenzeef of horrengaas van rvs. Maisvlokken krijg ik niet zo vaak, mais… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 2 maanden, 2 weken geleden
@harryd1969 hi harry! Ik kook 15 tot 20min. Dan laat ik het afkoelen. Ik heb in 2018/2019, een gin project gestart onder supervisie van robbert. Het filteren daarvan was zo ellendig dat hij adviseerde het op de boel te vergisten… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 2 maanden, 2 weken geleden
@harryd1969 malen kan je grof doen net als mout, anders slip de boel dicht. Dan minimaal 20 min. koken. Het afkoelen is wel een dingetje met veel massa gebruik ik een spiraalkoeler. Ik heb ook wel eens mais en aardappel… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden geleden
@harryd1969 ziet er gelikt uit zeg. De bovengetoonde foto heb ik van een topic uit dit forum nagebouwd, zonder Ventilator maar net genoeg tussen ruimtes voor de warmte verspreiding…en werkte perfect met droog proefdraaien
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Ook even voorstellen Harry" – 5 maanden, 2 weken geleden
@harryd1969 blijft mooi zo’n bubbelplaatkolom in actie. Ik hoop wel dat er een beschrijving bij de ketel zat want het lijk mij wel een ingewikkeld apparaat. Volgens mij zit er ook geen dephlegmator koeling boven de kolom gebruik je daar… Meer lezen»
-
Anton uit het Hoge Noorden antwoordde op het onderwerp "Ook even voorstellen Harry" – 5 maanden, 2 weken geleden
@harryd1969 Je bent lekker bezig! Direct grote hoeveelheden om mee te expirimenteren :P. Stook je in Hongarije? Ik zou anders zo niet weten waar er in Friesland palinka stokers zouden zitten. De enige stokerij die ik ken is Us Heit…. Meer lezen»
-
Anton uit het Hoge Noorden antwoordde op het onderwerp "Ook even voorstellen Harry" – 5 maanden, 2 weken geleden
@harryd1969 Hartstikke leuk man!
Ben je niet bang veel smaak kwijt te raken met zo veel bubble-plates?
Gezien je het wel op de perenpulp en de rauwe melasse destileert?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Appelsap" – 6 maanden, 1 week geleden
@harryd1969 zou je dat wel doen? Voor en naloop zijn delen die je niet in je drank wil en dat zou ik dan ook weg gooien. Met rotzooi maak je rotzooi.
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Appelsap" – 6 maanden, 1 week geleden
@harryd1969 klinkt ook lekker peren zijn al vrij zacht van smaak, interessant!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rozenbottels?" – 6 maanden, 4 weken geleden
@harryd1969 een verfmenger die niet scherp is zou kunnen. de fd 3 van Fermentis is de fruit versie . Dat is prima.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rozenbottels?" – 6 maanden, 4 weken geleden
@harryd1969 inderdaad steeltjes en krans eraf . Dan flink kneuzen bijv. Op blok en dan met zo een vlees Hamer. Probeer de pitjes niet te pletten. Dan alles in pan overgieten met heet water . Paar minuten kook erover. Pitjes… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rozenbottels?" – 6 maanden, 4 weken geleden
@harryd1969 rozenbottels bevatten vrij veel suiker . Goede rijpe wel 650 gr per kilo. Dus je theoretisch uit 1 kilo rozenbottels 1 liter van 41% kunnen halen. Dit is theoretisch in praktijk komt het meestal op 1 liter van 32 … Meer lezen»
-
OptiCase antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 7 maanden geleden
@harryd1969 op hoeveel procent abv stook jij je low-wine af met een peren wash?
-
OptiCase antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 7 maanden geleden
@Robbert het is gelukkig niet azijnachtig maar echt iets zurig. @Harryd1969 ik heb de peren niet tot moes gemaakt, maar meer flink gekneusd. Hier geen extra suiker aan toegevoegd. Dus het is wel een geruststelling dat de 7 a 8%… Meer lezen»
- Meer laden