-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Welke brouwketel?" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@ndre Ik denk niet dat iemand hier alle 3 ketels heeft, dus een vergelijk is niet te maken. Ik heb een Klarstein ketel van 30 liter en kan je mijn bevindingen hiervan geven. Positief: degelijke ketel met gemakkelijke bediening. Negatief:… Read more»
-
Jaapjanjoost liked forum post "Vitamine B?" – 3 jaren, 11 maanden geleden
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Vitamine B?" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@robbert Ja ken ik. De molen in de plaats waar ik woon kan ook alles leveren voor dezelfde prijzen.
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Vitamine B?" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@stefanjo Bij een boer in de buurt die via marktplaats adverteert. Niet de beste kwaliteit deze keer. Eind augustus is de nieuwe oogst, dan weer nieuwe kopen. Je originele vraag was waarom vitamine? Dit is voeding voor de gist. Je… Read more»
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Nieuw, Pre-orders 2 en 3 RVS walsen schrootmolens gestart" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Hallo Jan. Mooie molens. Kan je uitleggen wat het voordeel van 3 walsen tov 2 walsen is?
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Vitamine B?" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@alchemist Niet de wortels. Je moet naar de scheut kijken waar de plant uit komt. Deze moet 3/4 tot 1 keer de lengte van het graan zijn gegroeid.
Ik heb een kwartier geleden 2kg gerst onder water gezet. 😀 -
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Alcohol sterkte" – 3 jaren, 11 maanden geleden
ik gebruik deze website. Je kunt rekenen vanaf de hoeveelheid alcohol die je hebt naar wat je wilt of toerekenen naar de hoeveelheid alcohol van een bepaald percentage dat je wilt hebben.
-
Jaapjanjoost liked forum post "Sterke verhalen over Rum (en alchemie)" – 3 jaren, 11 maanden geleden
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Filteren" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@ivan In de bierindustrie wordt gezegd dat 80% van de smaak van het bier wordt bepaald door het gebruikte gist. Maar omdat het hier gaat om de T500 en een wodka van 93% alcohol is de bijsmaak die je noemt… Read more»
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Bier distilleren" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@stoffel Er is maar 1 ding zonde. Nodeloos tijd verspillen. Tijd is het enige in je leven wat beperkt is en niet vervangen kan worden. Als het bier niet lekker is verwacht je dat het distillaat wel lekker gaat smaken?… Read more»
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Eikenhout roosteren" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Volgende website heeft een diagram bij welke temperature van eiken welke smaken vrijkomen. Is wel engelstalig.
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Grain basket voor de T500" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Een hele simpele oplossing is: https://www.vikingdirect.nl/nl/office-depot-mesh-prullenmand-zwart-15-l-draadgaas-26-x-26-x-28-cm-p-1523520 Je moet er wel pootjes onder maken. Zonder is er geen stroming en zal de droogkookbeveiliging direct aanslaan. Verder kan het boren van gaatjes in de bodem ook geen kwaad. Het is niet de… Read more»
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Gin maken met T500 en botanical basket" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@leocello Je hebt gelijk. Ik had het de verkeerde kant uit gerekend. Ik heb net even het papier opgezocht die bij de basket wordt geleverd als handleiding. En inderdaad praten ze daarin over 20%. Ik heb de basket in het… Read more»
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Gin maken met T500 en botanical basket" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@leocello Antwoord op je vragen 1. stoppen bij 20%. Lijkt me veel te ver. Je stopt als je tails gaat ruiken of proeven en dat is zo rond de 50%?! 2. Odin’s easy gin is 15 gram kruiden per 1… Read more»
-
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@psycat ‘Pectine heb ik nooit afgebroken voor een vergisting’
Jawel. Invriezen breekt de pectine van het fruit/groente af. -
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 3 jaren, 12 maanden geleden
Ik vond zojuist deze link die het nog iets duidelijker uitlegt en ook een link maakt naar methyl alcohol, wat ik nog niet eerder was tegengekomen.
https://unicum-fermentum.nl/wijn-maken-informatie-over-diverse-te-gebruiken-materialen/ -
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@psycat Het invriezen is om de pectine van de rabarber (plant, fruit) af te breken. Doe je dit niet wordt het tijdens het maken van maisch een gelei. Afbreken van pectine kan je dus doen het invriezen of na het… Read more»
-
Jaapjanjoost liked forum post "Vergelijkend warenonderzoek, Limoncello" – 3 jaren, 12 maanden geleden
-
Jaapjanjoost liked forum post "Welk gist gaat net iets verder…" – 3 jaren, 12 maanden geleden
-
Jaapjanjoost liked forum post "Muesli ''Whisky"" – 4 jaren geleden
- Meer laden