-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
@bcnx71 geen rookmout. Wel de peated mout. Rob bedoeld een met turf gerookte mout, dus peated
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
@bcnx71 rookmout is vaak op hout gerookt. Peated is op turf gerookt.
De eerste geeft meer de ‘Hemaworst’ rook. De peated is wat terugkomt in de islay whisky’s.
Dus wel degelijk groot verschil. -
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 4 weken geleden
@robbert zou nog een aandeel zuurmout toevoegen ook helpen?
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Afvullen wiskey vat" – 4 maanden, 4 weken geleden
- Professioneel gaat moutwijn met een 63 procent op vat. Drie x 900 = 2700 x 75 procent = 202500. 202500 /63 = 3.214. Voila, vat vol.
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden geleden
@robbert: ik heb m volgens mij recentelijk andersom gedaan: begonnen met een melkzure gist (zelfkweek) en na hoofdgisting de Bruggeman gepitched.
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Korrelig laagje op stookwijn" – 5 maanden geleden
Beste Joost,
T ziet eruit als een kaam-infectie laagje. Je appelsap-pulp materiaal niet (teveel) in beroering brengen en blijven controleren wanneer vergisting klaar is. Daarna zsm de ketel in en overhalen. Wel eerst ergste deel kaam eraf scheppen. -
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Ontwerp Help – Smaakinfussie dmv helm" – 5 maanden geleden
Iets ophogen lijkt me geen overbodige luxe. Uitstroom is 15. Ik heb met een trappenboor een gat met juiste maat geboord. De koperpijp 15 er iets door het gat heen. Als je zowel een de binnenzijde van de kop als… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Ontwerp Help – Smaakinfussie dmv helm" – 5 maanden geleden
Ere wie ere toekomt, de kop die ik gebruik is op aanwijzing van m’n ‘nestor uit t Noorden’ – @robbert. Simpel, goed te solderen met materialen die redelijk voorhanden zijn en uiteraard doeltreffend. Mijn kop is volgend mij 8 cm… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 5 maanden, 1 week geleden
-
SaenseOverhaal vind forumbericht "Dat wordt kurken trekken" – leuk 5 maanden, 2 weken geleden
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Destillaat/stoker gezocht" – 5 maanden, 3 weken geleden
Hoi timo en Liam, Op elke middelbare school waar scheikunde wordt gegeven, is distillatie ook een onderwerp dat behandeld wordt. Welliswaar met glazen kolom en koeler, maar voor jullie proef volgens mij best geschikt. Ik denk dat jullie beter daar… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Verwarming" – 5 maanden, 3 weken geleden
Stoken op gas….
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 6 maanden, 1 week geleden
@antonuithethogenoorden Mocht je zelf aan de gang willen en een bepaalde ronding willen maken: Ik heb in het verleden wel eens een soort van bol plaatje in een opstelling gebruikt. Deze heb ik op een straatpaaltje bol geklopt. Wel vaak… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Korenwijn" – 6 maanden, 2 weken geleden
Korenwijn is ook mijn favoriet. Snel de post teruglezen en binnenkort dan aan de gang. Leuk dat t resultaat zo goed gelukt is!
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 7 maanden geleden
@bert1985 Ik heb in een recent verleden een kolom gemaakt voor op een melkbus. Als je zoekt op onderstaande, vind je het verslag. Uiteindelijk wel van afgestapt en over gegaan op een ketel van een koperen boilervat met hierop een… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 7 maanden geleden
@robbert ik snap m. Thnx!
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 7 maanden, 1 week geleden
@robbert kun je schets toevoegen?
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "aanmaak gerst" – 7 maanden, 1 week geleden
@prins vraag of je op t gerstemout wil vergisten of dat je gerstemout na t maischen scheidt van het vocht (=wort). Elke kilo ca. 3 tot 4 liter bij t maischen. Als je op t gerstemout gaat vergisten, dan alles… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 7 maanden, 1 week geleden
@stokerke toch wellicht ergens een oude koperen boiler binnenwerk op de kop zien te tikken en dan van je bovenste (koperen) deel zoveel mogelijk hergebruiken?
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Bier destilleren" – 7 maanden, 1 week geleden
@bartholomeo ziet eruit als kaam (infectie).
Als je t gaat stoken heb ik horen fluisteren door een wijze oude druïde dat je de kaam er zoveel mogelijk moet afscheppen en dan nu wel zsm door met stoken. - Meer laden