Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

SaenseOverhaal

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van SaenseOverhaal

@kevin

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @kevin de meeste manieren van  snel verouderen zijn te proeven. Zeker de wissel baden in temperatuur , zonlicht en donker wegzetten , even als sous vide. Maar er zijn nog paar andere truukjes doe ook door de ” grote  jongens…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RummyDummy

    RummyDummy antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @kevin sorry voor de wat late reactie maar kan ik uit de geposte datums opmaken dat je ruim 6 weken de boel hebt laten vergisten? Ik zit meestal ook rond een eind sg van 1020 Als test om lager te…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @kevin ik heb vorig jaar net zoiets gedaan en dat experiment was een totale mislukking 😪  Voor mijn 60 liter vat had ik gebruikt: 10l melasse, 5kg rietsuiker, 1kg pruimen, 1 complete ananas, 3 stengels suikerriet, de schors van een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Rino3.5

    Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "Je plasje destilleren? :-)" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @kevin 
    Ik zou het niet weten, sinds ik m’n eigen borreltje maak geef ik niet meer over! 😎 😀 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Graan , mout wat te doen ?" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @kevin gewoon een deel mouten en heet eesten.  Om Zowel een groter deel rook / peated mout en geroosterde mout te krijgen.  
    Dan hou ik nog voldoende gerst over van deze partij.
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @kevin het hoeft perse in Friesland te worden gehouden . Maar de lijn amsterdam Almelo. (A1) als zuidlijn is wel prettig als het tot daar of ergens daarboven zou zijn .

  • Profielfoto van Hoentie

    Hoentie antwoordde op het onderwerp "Project vaatje: 3 liter eau de vie maken voor in het eikenhouten vaatje" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @kevin Das een mooie vuistregel, maar dit was na 1x overhalen…

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @kevin als de gist zoveel in volume toe neemt dan is de gist al aan het werk(alcohol en bubbels maken) maar het zou zich moeten vermeerderen. Probeer dan geen suiker toe te voegen maar wel voeding, zuurstof en UV-licht.

  • Profielfoto van RummyDummy

    RummyDummy antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @kevin oké duidelijk dus je houd hetzelfde aan als met natte gist 👍

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @kevin duidelijk 👍

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @kevin ben je niet bang dat de gist gaat werken inplaats van te groeien?

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @kevin okay, ik heb namelijk ook een pot met ananas schil en blad staan, daar is ook leven in en vanavond zuurstofrijk lauw water bij gedaan, ga hem morgen ook splitsen en volg jou hier mee:)

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @kevin hoelang staat het nu zonder patentbloem?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @kevin ook het eersten heeft tijd nodig inderdaad en is ook belangrijk een constante temperatuur daarbij te houden. Inderdaad je kunt andere granen ook mouten . Alleen zul je daarbij ook rekening moeten houden met diastatisch vermogen wanneer je het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 1 jaar, 6 maanden geleden

    @kevin hoe is het zelf mouten tot nu toe bij jou verlopen? 
     

  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    Richard K antwoordde op het onderwerp "Hoe nu verder" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @kevin ik heb er inmiddels 1, bedankt voor de tip

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @kevin bijna 5 kilo 
     Voor 1 liter cognac / brandy hen je ongeveer 4,5 – 5 kilo druiven nodig maar dat hangt ook af van kwaliteit, soort en of het een goed jaar was betreft weer voor de druif

  • Profielfoto van Tjerk

    Tjerk antwoordde op het onderwerp "Hoeveel ruwstook in T500 voor fijnstook" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @kevin er gaat 25 liter in de ketel, ik zal even berekenen hoeveel ik dan moet verdunnen. Ik dacht dat de ketel altijd helemaal gevuld moest zijn

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Wilde vergisting op graan…?" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @kevin het niet iets wat zelf verzin maar een advies die je bij iedere maisch instructie krijg of het nu om bier of stookwijn gaat. De dompelkoeler die ik gebruik kan 25 liter in 30 minuten van 100 naar 20…   Meer lezen»

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Wilde vergisting op graan…?" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @kevin eierschalen schijnen op te lossen en dus te gaan werken als de ph-waarde zakt (dus zuurder wordt)  de zuurgraad was nu 5,6 dus opzich prima.  Maar ik heb al een aantal keer gehad dat de vergisting stopt door een…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Arie Profielfoto Alquitara

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 1 dag geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 4 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 6 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 6 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens