-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "After Eight" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@knooier wat voor soort basis alcohol en is de munt om te macereren vers of gedroogd? Van m’n zus laatst nog een muntplantje mee gekregen maar zal volgend jaar zijn dat ik ervan kan oogsten 😀
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sourmash bourbon en moonshine." – 3 jaren, 7 maanden geleden
@knooier armoede vroeger slecht aan product kunnen komen en nu is het een ” traditie ” folklore en er zijn mensen die het schijnen lekker te vinden .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Applepie moonshine" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@knooier er is inderdaad een maceraat nodig . IK zal zien een deze dagen wat ingrediënten te vergaren
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Applepie moonshine" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@knooier het is jammer dat de vraag onder ” moonshine ” in koptext staat . Er zijn diverse manieren om een likeur te maken met de suggestie van appeltaart smaak en Ook op serieuse manier in plaats van kneierij. Een… Read more»
-
MikeLiebers antwoordde op het onderwerp "Licor hulp gezocht! Recept!" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@knooier
De bessen heel laten? Of fijn drukken? Sorry ben echt nieuw! -
MikeLiebers antwoordde op het onderwerp "Licor hulp gezocht! Recept!" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@knooier ik heb osmose waterapparaat maar is dit nog beter?
-
MikeLiebers antwoordde op het onderwerp "Licor hulp gezocht! Recept!" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@knooier gisten in een weckpot?
-
MikeLiebers antwoordde op het onderwerp "Licor hulp gezocht! Recept!" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@knooier hoe kom ik aan 35/40% neutrale alcohol? Ik weet enkel de 96% versie te vinden (navimer)
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Licor hulp gezocht! Recept!" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@knooier Je kunt een maceraat maken en ook een vergistingen maar houd dan eigenlijk altijd rekening met het sorbine en benzoëzuur in bessen ! Deze remmen gistende werking ! (Even invriezen maakt Ze minder bitter en even 15 min koken… Read more»
-
MikeLiebers antwoordde op het onderwerp "Licor hulp gezocht! Recept!" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@knooier
Hoe kan ik dit vinden? Ben echt helemaal nieuw hier. -
MikeLiebers antwoordde op het onderwerp "Licor hulp gezocht! Recept!" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@knooier bedankt voor je berichten!! Welk percentages alcohol zitten er in de rum en snaps?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@knooier Dat was m’n eerste poging met hoofdzakelijk rietsuiker 😆 . Die wat hier in t begin is vermeld heeft gisteren de tweede overhaal (fijnstook) gehad, ik moet nog kijken wat de opbrengst is qua percentage en hoeveelheid. Verwacht… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@knooier ik heb een gost dat ik heb oogewerkt uit suikerriet gebruikt .
Je kunt ook de fermentis hg of c70 gebruiken . -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 4 jaren, 1 maand geleden
@knooier, ja 40 tot 45 graden nu, dan groei de suikerriet wel. Ik hoop ooit eens een verslag te doe van een rum maken volledig uit mijn achter tuin gemaakt.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Melasse zuiveren" – 4 jaren, 1 maand geleden
@knooier heel makkelijk, ze heeft een tuin in Thailand 😆
-
Notna antwoordde op het onderwerp "Wie weet kratjes voor de 0.5liter flessen van Ikea???" – 4 jaren, 1 maand geleden
@knooier zo doe ik het dus ook.
-
Jank antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 4 jaren, 1 maand geleden
@knooier Ik heb nu een 8 tal grote stukken in de tuin staan. Als alles gaat groeien heb ik dadelijk genoeg haha. Ik heb, als het goed is, ook rode rabarber.
-
Hilly antwoordde op het onderwerp "Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept" – 4 jaren, 1 maand geleden
@knooier, let wel op dat niet alle recepten van 1 liter uitgaan! De Absinthe trekt bv in 1250 ml.Ik weeg alle kruiden nu zoals de recepten in de filmpjes, ik heb op het vraag en aanbod forum de beschikbare kruiden… Read more»
-
RuMo replied to the topic "Magische keteltjes – Het gekluns van een beginner" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@knooier hier in huis ook zo. Mijn gistemmers staat meestal gewoon in de woonkamer met fruit is dat niet zo erg maar met mout(en dan vooral de rook mout) wordt dat niet zo gewaardeerd.
-
RuMo replied to the topic "Magische keteltjes – Het gekluns van een beginner" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@knooier Ooo, je dacht dat het de eerste keer gelijk perfect zou zijn. Ja dan is het een tegenvaller 😀 maar anders gewoon door gaan.
- Meer laden