-
Pulle antwoordde op het onderwerp "Eiken vaatje('s)" – 3 jaren geleden
@mccorner
Deze ken ik van marktplaats.
Volgens mij is vidaxl nog wat goedkoper..
Maar nog steeds een hoop geld.
Bedankt voor je reactie.
NB. Gebruikt is boor mij ook geen probleem. -
Odevie antwoordde op het onderwerp "Douane vergunning" – 3 jaren geleden
@mccorner zonder het kostenplaatje te vergeten. Als ik het goed heb zal je ook een soort ‘waarborg’ moeten storten voor je AGP. Nou weet ik niet wanner je accijns moet betalen, wanneer het product de AGP verlaat? Van een douanier… Meer lezen»
-
Alwine antwoordde op het onderwerp "Blaand overpeinzingen" – 3 jaren, 1 maand geleden
@mccorner Het is mijn eerste experiment, dus ik vind het ook heel spannend. Lactase heb ik besteld bij Intoleran. Het werkt goed voor mensen met een lactose intolerantie. ik doe dit in samenwerking met De Floating Farm in Rotterdam. Zij… Meer lezen»
-
Alwine antwoordde op het onderwerp "Blaand overpeinzingen" – 3 jaren, 1 maand geleden
@mccorner Leuk, dit… Ik ben ook aan het experimenteren met wei. Maar ik wil, voordat ik suiker of honing ga toevoegen tijdens de vergisting, eerst weten wat de wei zelf doet. Om de lactose (onvergistbare disacharide) af te breken heb… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bakkersgist in combinatie met Suikerriet melasse" – 3 jaren, 1 maand geleden
@mccorner Ik heb tweemaal de schalen gebruikt van een ei of 5, wel eerst de eitjes gekookt, daarna t vlies van de schalen losgehaald voordat deze in t gistvat gingen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergisting pruimenextract" – 3 jaren, 1 maand geleden
@mccorner gist van prestige zou zeker niet mijn keuze zijn . Je hebt 35 gram bruggeman gebruikt op 10 liter ? Dan zou je redelijk goed met pitch zitten . Of was het op 25 liter ? Dan zat je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergisting pruimenextract" – 3 jaren, 1 maand geleden
@mccorner je heb 2 gisten er in zitten. Niet elk gist kan bij elkaar. Let daarom altijd op wat de stam is en of deze bij elkaar kunnen. Met een SG onder 1020 zou ik niet advieseren een risico te… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Still spirits classic 8 temperatuur" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@mccorner hellemaal mee eens, er zijn meestal meerdere factoren die mee spelen om iets goed of slecht te laten verlopen. Het is dan ook wat kort door de bocht om alleen de vergisting temperatuur de schuld te geven. @Rene zoals… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mancave overpeinzingen" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@mccorner zo’n ouzo luchtje is ook niet verkeerd in je badkamer, en zit je dan op de pot naar je ketel te kijken?(geen foto AUB 😆 )
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Fruitig luchtje graanvergisting" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@mccorner ik had tijdje terug een topic en filmpje over sourmash gemaakt . Daar is weinig reactie en intresse in geweest anders was daar misschien ook wel het kaam verhaal naar Boven gekomen. Want ook met sourmash whiskey productie komt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Fruitig luchtje graanvergisting" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@mccorner klopt ook bij sherry en port wordt wel kaamvorming gestimuleerd
-
GlennFiddich antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@mccorner Die ga ik eens uitproberen, heb de kruiden al in huis gehaald. En het is gelukkig een recept voor minder dan 600 liter 😀
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@mccorner mee eens! En zoals hier boven ook aangegeven wordt doet tijd wonderen. Mijne staat al ruim jaar en is heerlijk zacht geworden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@mccorner een 30 j oude metaxa vind ik zelf ook lekkerder dan een remy martin xo .
fruitiger -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@mccorner alles eerst is voor metaxa de keuze uit druiven anders dan voor een cognac . Onder andere de muskaat druif , savatiano , sultanina zijn belangrijke smaakmakers van de metaxa . Dan is ook gisting van de basis wijn… Meer lezen»
-
Lambik antwoordde op het onderwerp "Mancave overpeinzingen" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@mccorner
Zeker mooi gemaakt, maar ik heb liever toch mijn mancave. Kan ik ongemoeid lekker mijn eigen weg, zonder gezeur. Ik heb er zelfs een klein keukentje ingezet. -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mancave overpeinzingen" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@mccorner extra groepen heeft bij mij niet veel zin want de hoofdzekering onder de meter is 35 A. Dus niet alles te gelijk aanzetten is dan verstandig net zoals het rekening houden met je huis genoten 😉 Overigens zal het… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mancave overpeinzingen" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@mccorner als ik rust wil pak ik een van de motoren en ga ik een stuk rijden . Of ga in schuur of naar loods ik heb een frame gebouwd en moet een motor worden. Dat geeft rust. .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mancave overpeinzingen" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@mccorner ik ben baas is mijn huis. Ik laat mij niet verbannen tot een mancave. Als ik wil destilleren of iets bereiden doe ik dat waar het op dat moment het meest praktisch is . 😄
-
TeDestillaat antwoordde op het onderwerp "Eerste stookketel besteld!" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@mccorner als alles goed gaat overleef ik deze ketel wel en zal ik op den duur wel een vervolgketel kopen. Ook sluit ik niet uit om een klein keteltje voor kleine stookprojectjes er bij te nemen.. Eerst maar eens aan… Meer lezen»
- Meer laden