-
munckerik replied to the topic "Antwerps stoofvlees? Hulp van Belgische leden :-)" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@odevie ik ben geheel op de hoogte van wat waterkonijn is 😉 Hoorde idd van Tom Waes dat het erg lekker moet zijn
-
munckerik replied to the topic "Gisten en suikers" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@patrickt helaas, ik werk nooit met bakkersgist anders dan in broden.
-
munckerik liked forum post "Schuim tijdens vergisten" – 4 jaren, 4 maanden geleden
-
munckerik replied to the topic "Schuim tijdens vergisten" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@dragonyichi aan het schuimen kun je niet veel of zelfs niets doen vrees ik. Wat je kunt doen is, zolang het nog heftig aan het gisten is de emmer een klein beetje open zetten. Of je kunt een blow-off overwegen. … Read more»
-
munckerik liked forum post "Eerste keer Whiskey" – 4 jaren, 4 maanden geleden
-
munckerik replied to the topic "Eerste keer Whiskey" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@robbert klopt de Roasted Barley Bio is flink geroosterde gerst. Aandeel Peated verhogen is een prima voorstel. Deze mouten staan ook in de Bio Moutstort Op Maat dus kan Bauke zo met het juiste aantal gram invoeren. West Coast gist… Read more»
-
munckerik replied to the topic "Eerste keer Whiskey" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@robbert ik denk dat dat een mooie samenstelling is alleen zou ik van de Roasted Barley Bio niet meer dan 10% nemen. Met rook bedoel je dan de peated en niet de rookmout die op beuken is gerookt toch?!
-
munckerik replied to the topic "Eerste keer Whiskey" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Peated mout is een hele licht turf gerokte mout. Iets lichter gerookt dan whiskymout light. Mout met het hoogst diastatische vermogen wat ik heb is distillatiemout Bio.
-
munckerik replied to the topic "Eerste keer Whiskey" – 4 jaren, 4 maanden geleden
-
munckerik liked forum post "Suiker toevoegen aan wijn." – 4 jaren, 4 maanden geleden
-
Munckerik replied to the topic "Suiker toevoegen aan wijn." – 4 jaren, 4 maanden geleden
@brusstokertje klopt, zolang het waterslot erop zit kan de CO2 ontsnappen maar je schreef: suiker toevoegen nadat de gisting voorbij is….
Wanneer je een voedsel veilige plastic emmer gebruikt hoef je niet bang te zijn voor plasticsmaak. -
Munckerik replied to the topic "Suiker toevoegen aan wijn." – 4 jaren, 4 maanden geleden
@brusstokertje wanneer je suiker tijdens de vergisting toevoegt wordt je wijn (ook bier) niet zoeter maar juist droger. De toegevoegde suiker zal namelijk geheel vergisten. Een tripel bier heeft een droog karakter en dat komt door die toegevoegde suiker die… Read more»
-
Munckerik liked forum post "Klimaatkast" – 4 jaren, 4 maanden geleden
-
Munckerik replied to the topic "Klimaatkast" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@brusstokertje
Geen idee wat je allemaal wilt gaan vergisten maar let wel op, de temperatuur in de kast kan aardig oplopen tijdens en door de vergisting, zeker als de warmte niet weg kan. -
Munckerik liked forum post "Kwaliteit pure alcohol stoken" – 4 jaren, 4 maanden geleden
-
Munckerik replied to the topic "Kwaliteit pure alcohol stoken" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@harryd1969 ik neem aan dat je met graan mout bedoelt. Ruwe graan kun je in principe niets mee of je moet er weer amylose aan toevoegen. Ja mout levert kwalitatief beter alcohol op.
-
Munckerik replied to the topic "Ook een nieuwe hobby" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@rienk met deze temperaturen kan dat wel een tijdje goed blijven zolang je het vat maar niet opent en er een CO2 deken over je wash/mash blijft.
-
Munckerik replied to the topic "Ook een nieuwe hobby" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@rumo haha ja dat was ik even vergeten met zo’n modern forum 😁
-
Munckerik replied to the topic "Kristalsuiker vs druivensuiker" – 4 jaren, 4 maanden geleden
-
Munckerik liked forum post "Ook een nieuwe hobby" – 4 jaren, 4 maanden geleden
- Meer laden