Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

munckerik

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van munckerik

@munckerik

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 4
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van munckerik

    munckerik replied to the topic "Antwerps stoofvlees? Hulp van Belgische leden :-)" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @odevie ik ben geheel op de hoogte van wat waterkonijn is 😉 Hoorde idd van Tom Waes dat het erg lekker moet zijn

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik replied to the topic "Gisten en suikers" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @patrickt helaas, ik werk nooit met bakkersgist anders dan in broden.

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik liked forum post "Schuim tijdens vergisten" – 4 jaren, 4 maanden geleden

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik replied to the topic "Schuim tijdens vergisten" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @dragonyichi aan het schuimen kun je niet veel of zelfs niets doen vrees ik. Wat je kunt doen is, zolang het nog heftig aan het gisten is de emmer een klein beetje open zetten. Of je kunt een blow-off overwegen. …   Read more»

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik liked forum post "Eerste keer Whiskey" – 4 jaren, 4 maanden geleden

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik replied to the topic "Eerste keer Whiskey" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert klopt de Roasted Barley Bio is flink geroosterde gerst. Aandeel Peated verhogen is een prima voorstel. Deze mouten staan ook in de Bio Moutstort Op Maat dus kan Bauke zo met het juiste aantal gram invoeren. West Coast gist…   Read more»

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik replied to the topic "Eerste keer Whiskey" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert ik denk dat dat een mooie samenstelling is alleen  zou ik van de Roasted Barley Bio niet meer dan 10% nemen. Met rook bedoel je dan de peated en niet de rookmout die op beuken is gerookt toch?!

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik replied to the topic "Eerste keer Whiskey" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert Peated mout is een hele licht turf gerokte mout. Iets lichter gerookt dan whiskymout light. Mout met het hoogst diastatische vermogen wat ik heb is distillatiemout Bio.

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik replied to the topic "Eerste keer Whiskey" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert @troet ik heb momenteel geen whisky gist en whisky mout. Wel westcoast gist en peated mout en geroosterde gerst.

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik liked forum post "Suiker toevoegen aan wijn." – 4 jaren, 4 maanden geleden

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik replied to the topic "Suiker toevoegen aan wijn." – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @brusstokertje klopt, zolang het waterslot erop zit kan de CO2 ontsnappen maar je schreef: suiker toevoegen nadat de gisting voorbij is….
    Wanneer je een voedsel veilige plastic emmer gebruikt hoef je niet bang te zijn voor plasticsmaak.

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik replied to the topic "Suiker toevoegen aan wijn." – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @brusstokertje wanneer je suiker tijdens de vergisting toevoegt wordt je wijn (ook bier) niet zoeter maar juist droger. De toegevoegde suiker zal namelijk geheel vergisten. Een  tripel bier heeft een droog karakter en  dat komt door die toegevoegde suiker die…   Read more»

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik liked forum post "Klimaatkast" – 4 jaren, 4 maanden geleden

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik replied to the topic "Klimaatkast" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @brusstokertje
    Geen idee wat je allemaal wilt gaan vergisten maar let wel op, de temperatuur in de kast kan aardig oplopen tijdens en door de vergisting, zeker als de warmte niet weg kan. 

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik liked forum post "Kwaliteit pure alcohol stoken" – 4 jaren, 4 maanden geleden

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik replied to the topic "Kwaliteit pure alcohol stoken" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @harryd1969 ik neem aan dat je met graan mout bedoelt. Ruwe graan kun je in principe niets mee of je moet er weer amylose aan toevoegen. Ja mout levert kwalitatief beter alcohol op.

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik replied to the topic "Ook een nieuwe hobby" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @rienk met deze temperaturen kan dat wel een tijdje goed blijven zolang je het vat maar niet opent en er een  CO2 deken over je wash/mash blijft.

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik replied to the topic "Ook een nieuwe hobby" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @rumo haha ja dat was ik even vergeten met zo’n modern forum 😁

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik replied to the topic "Kristalsuiker vs druivensuiker" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert en @catnip het heeft inderdaad niets te maken met zoetheid maar met dichtheid. De disacharides worden door gist eerst omgezet in sucrose en fructose.

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik liked forum post "Ook een nieuwe hobby" – 4 jaren, 4 maanden geleden

  • Meer laden
Profielfoto kusleon Profielfoto Nimrax

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 2 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 4 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 6 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens