-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@munckerik Aa 🙄 . En bedoel Nick niet het ongemout graan eerst koken?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@munckerik CACi ???
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@munckerik Maar jij kookt het nog he?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@munckerik bij roggemout is altijd beter om de 55 graden langer aan te houden en zelfs de 45 graden stop aan te raden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@munckerik een staps op 67 is heel simpel en werkt prima als je met hoofdzakelijk gerst werkt . Bij rogge en haver niet aan te bevelen . Te veel gom stoffen aanwezig
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@munckerik. Het meest simpele schema wat bijna altijd werkt is: 30 min. op 55 gr. 60 min. op 65 gr. 30 min. op 72 gr. werkt bijna altijd of nog simpeler 90 min op 67 gr. als het alleen om… Read more»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@munckerik eenstap maischen? Bij welke temperatuur?
Probleem intussen opgelost, een zakje amylase d’r bij, laten doorkoken en voila. Geen verkleuring meer en SG op 1056.
Nu nog beslissen of ik de mout al dan niet meevergist… -
Odevie antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@munckerik momenteel zit het SG op 1026. Daarom dacht ik verder om te zetten met de amylase…
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@munckerik 4/5 chateau whisky mout en 1/5 roggemout. Geschroot met een gewone schrootmolen, niet te fijn en niet te grof.
Het jodium verkleurt bijna zwart. -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Vervolg op wat eten we vandaag" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@munckerik ik heb het simpel gehouden(mijn manier van koken) forel ingepakt in de folie en dan de oven in. Simpel maar lekker.
Vis.jpeg -
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Ss Brewtech Grain Mill & Brew Cube te koop aangeboden VERKOCHT" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@munckerik dat is snel geregeld Erik 😀
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "rendement alcohol uit mout" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@munckerik aha kijk aan . Het ” brouwzaal rendament ” als benaming kende ik niet maar het is inderdaad al een oud gegeven dat theorie meestal nooit max percentage gehaald wordt . Vervelend is ook dat zoals jij aangaf het… Read more»
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "rendement alcohol uit mout" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Geplaatst door: @robbert @munckerik met eerste kwaliteit mout is theoretisch 800 – 830 gr suikers in praktijk gaat men uit van 70 – 75 % van de 800 gr suikers dus 560 a 600 gr . Dus zou 474 mil… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "rendement alcohol uit mout" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@munckerik met eerste kwaliteit mout is theoretisch 800 – 830 gr suikers in praktijk gaat men uit van 70 – 75 % van de 800 gr suikers dus 560 a 600 gr . Dus zou 474 mil alcohol zijn . … Read more»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Sambuca" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@munckerik Ja dat werkt natuurlijk prima. De donkere skin krijg ik wel default, waarschijnlijk omdat mijn OS ook in dark mode staat.
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Sambuca" – 3 jaren, 9 maanden geleden
Geplaatst door: @munckerik @stookje die vind je in deze balk (zie afbeelding), het vergrootglas aan de rechterkant. Schermafbeelding-2021-07-16-om-14.20.20.png Thanks, ik krijg het forum in de donkere skin te zien, en daar verdwijnt die knop (is wel functioneel als je… Read more»
-
Rein antwoordde op het onderwerp "wat stoken jullie op dit moment ?" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@munckerik maar als er geen chemisch verschil is wat is dan wel het verschil?Ps het is een beetje een bericht met een knipoog hoor.Ik krijg die berichten over die bomen ook met 6kw aan panelen op het dak. Die heb… Read more»
-
Rein antwoordde op het onderwerp "wat stoken jullie op dit moment ?" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@munckerik
Ja maarr…. hoeveel bomen worden er weer teniet gedaan vanwege de Co2 productie van je fermenteer tonnen? -
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "De evolutie van het Stookforum" – 4 jaren geleden
@munckerik ik heb dat nu ook! Meer mensen last ?
-
Stefan antwoordde op het onderwerp "Wanneer is je wash klaar?" – 4 jaren geleden
@munckerik dan lijkt mij dat de manier voor een tussentijdse check
- Meer laden