Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

munckerik

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van munckerik

@munckerik

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 4
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @munckerik Aa 🙄 . En bedoel Nick niet het ongemout graan eerst koken?

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @munckerik CACi ???

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @munckerik Maar jij kookt het nog he?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @munckerik bij roggemout is altijd beter om de 55 graden langer aan te houden en zelfs de  45 graden stop aan te raden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @munckerik een staps op 67  is heel simpel en werkt prima als je met hoofdzakelijk  gerst  werkt . Bij rogge en haver niet aan te bevelen . Te veel gom stoffen aanwezig

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @munckerik. Het meest simpele schema wat bijna altijd werkt is:  30 min. op 55 gr. 60 min. op 65 gr. 30 min. op 72 gr. werkt bijna altijd of nog simpeler 90 min op 67 gr. als het alleen om…   Read more»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @munckerik eenstap maischen? Bij welke temperatuur?
    Probleem intussen opgelost, een zakje amylase d’r bij, laten doorkoken en voila. Geen verkleuring meer en SG op 1056.
    Nu nog beslissen of ik de mout al dan niet meevergist…

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @munckerik momenteel zit het SG op 1026. Daarom dacht ik verder om te zetten met de amylase…

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @munckerik 4/5 chateau whisky mout en 1/5 roggemout. Geschroot met een gewone schrootmolen, niet te fijn en niet te grof.
    Het jodium verkleurt bijna zwart.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Vervolg op wat eten we vandaag" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @munckerik ik heb het simpel gehouden(mijn manier van koken) forel ingepakt in de folie en dan de oven in. Simpel maar lekker.
     
     Vis.jpeg

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Ss Brewtech Grain Mill & Brew Cube te koop aangeboden VERKOCHT" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @munckerik dat is snel geregeld Erik 😀

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "rendement alcohol uit mout" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @munckerik  aha kijk aan . Het ” brouwzaal rendament ” als benaming kende ik niet maar het is inderdaad al een oud gegeven dat theorie meestal nooit max percentage gehaald wordt . Vervelend is ook dat zoals jij aangaf het…   Read more»

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik antwoordde op het onderwerp "rendement alcohol uit mout" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    Geplaatst door: @robbert @munckerik met eerste kwaliteit mout is theoretisch 800 – 830 gr suikers in praktijk gaat men uit van 70 – 75 %  van de 800 gr suikers  dus 560 a 600 gr . Dus zou 474 mil…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "rendement alcohol uit mout" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @munckerik met eerste kwaliteit mout is theoretisch 800 – 830 gr suikers in praktijk gaat men uit van 70 – 75 %  van de 800 gr suikers  dus 560 a 600 gr . Dus zou 474 mil alcohol zijn . …   Read more»

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Sambuca" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @munckerik Ja dat werkt natuurlijk prima. De donkere skin krijg ik wel default, waarschijnlijk omdat mijn OS ook in dark mode staat.

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Sambuca" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    Geplaatst door: @munckerik @stookje die vind je in deze balk (zie afbeelding), het vergrootglas aan de rechterkant.    Schermafbeelding-2021-07-16-om-14.20.20.png Thanks, ik krijg het forum in de donkere skin te zien, en daar verdwijnt die knop (is wel functioneel als je…   Read more»

  • Profielfoto van Rein

    Rein antwoordde op het onderwerp "wat stoken jullie op dit moment ?" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @munckerik maar als er geen chemisch verschil is wat is dan wel het verschil?Ps het is een beetje een bericht met een knipoog hoor.Ik krijg die berichten over die bomen ook met 6kw aan panelen op het dak. Die heb…   Read more»

  • Profielfoto van Rein

    Rein antwoordde op het onderwerp "wat stoken jullie op dit moment ?" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @munckerik
    Ja maarr…. hoeveel bomen worden er weer teniet gedaan vanwege de Co2 productie van je fermenteer tonnen?

  • Profielfoto van Harryd1969

    Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "De evolutie van het Stookforum" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @munckerik ik heb dat nu ook! Meer mensen last ?

  • Profielfoto van Stefan

    Stefan antwoordde op het onderwerp "Wanneer is je wash klaar?" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @munckerik dan lijkt mij dat de manier voor een tussentijdse check

  • Meer laden
Profielfoto kusleon Profielfoto Nimrax

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 5 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 6 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 6 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 1 week geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens