Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Murmillo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Murmillo

@murmillo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @lambik  hier een eenvoudig filmpje. : Uhttps://youtu.be/19diBeEXYkc

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    • @lambik  hier een eenvoudig filmpje. : Uhttps://youtu.be/19diBeEXYkc
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Fijnstook filter" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    En

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Fijnstook filter" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    Deze
     IMG_20220120_1844211722.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Fijnstook filter" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @kees22 rectificatie is zowel verhogen van percentage en zuivering van destilaat  In de gin destileerderij in Plymouth en in pontalier    kun je het van dichtbij bekijken . Beschrijvingen vind je overal terug in ook oude Amerikaanse / Ierse naslagwerk.  …   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Fijnstook filter" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @kees22 kam is soort honing raad en ook worden schotels gebruikt .  Nee het is niet oost Europa over hele wereld wordenn rectificatie vaten gebruikt. .  Niet alles valt onder thumper ! Bij o.a. bacardi stookt men over 4 stations…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Fijnstook filter" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @leendert je hebt een beetje het principe  te pakken het zit er wel dichtbij. . . de wand wordt vanbinnen gekoeld en er zitten normaal een paar schalen in  .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Een goedendag" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @wervince tijd is moeilijk te zeggen.  Het verschild van ketel tot ketel. Van opstelling tot opstelling  . Ook hoe is brander verhouding.
    Zelf doe ik een eerste overhaal met 50 liter inhoud ook in 3en half uur .  
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Fijnstook filter" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @ahelmons het is Inderdaad damp . Met goede afregelen zal de damp temperatuur het continu houden . Dus geen terug condensator .

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Likeur 43" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @lambik gewoon zoals ze in een zak zitten. Halve dus 😁

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert liked forum post "sugerwash" – 3 jaren, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hulp gezocht — Appelcider recept oke??" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @moonshiner79 voor cider mag het nog iets zakken. 2,8 is wel het maximale.   Je kunt schelpen of eierschalen toevoegen als soort zuurbuffer waardoor de ph minder of niet verder zal zakken .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert liked forum post "Gist! Help…" – 3 jaren, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hulp gezocht — Appelcider recept oke??" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @moonshiner79 na maischen is meestal een ph gezakt naar  5,2 . 4,8 – 5,2 is een prima uitgangspunt bij een graan beslag. Gemiddelde zal tijdens gisten het nog 1 punt zakken .  Wanneer een gisti g slecht of traag gaat…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @ndre dat is een manier van benaderen inderdaad. ( Off topic ) Er zijn verschillende wegen die naar rome leiden. Maar officieel hoort  cognac op charantaise gestookt.  Een potstill brandy / cognac komt het beste over wanneer Op Dus een enkelvoudige…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @ndre er zijn uitzonderingen. Cognac stook op charantaise gaat de lowwine en feints terug in primaire chauffe .
    En bij het maken van een sourmash gebruik je de restanten van de fermentatie en deel van bakset .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @roxyjai de mais bij de molen is meest franse mais  voor  bakkerijen dus voor o.a. consumptie en hoogwaardig .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hulp gezocht — Appelcider recept oke??" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @moonshiner79  ph heeft te maken met enzym werking , estervorming ,gisting , en voorkomt schimmels.  Voor zetmeel omzetting uit granen is enzymen werken belangrijk en deze hebben een hoog ph nodig van 5,4-5,6  Bij appels is  hoofdzakelijk voor gisting en…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist! Help…" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    Bakkersgist is Inderdaad  droog  3 gram per liter !  En nat zit je op 6 gram per liter. .
    (Bij grote hoeveel heden kun je iets minder gebruiken 200 gr op 100 liter 1500 gr op 1000 liter.  )
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "vevor en koper" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    De keteltjes zijn van een laagwaardig rvs .  Het gebruiken van koper kan evenals het koper zelf ook het rvs aantasten.  Zuren en verschillende metalen kunnen galvanise corrosie veroorzaken . Daarnaast bij een dusdanig kleine ketel zal de werking van…   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 3 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 4 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 4 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 6 dagen geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens