-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Korrelig laagje op stookwijn" – 6 maanden, 3 weken geleden
@joostbos ja met zo een keteltje zal je inderdaad beter een zeef en misschien ook de vloeistof door een kaasdoek heen kunnen laten lopen . En klaren is misschien ook wel verstandig omdat het anders gaat aanbranden. Zelf gebruikt ik… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Calvados, appelvergisting-destilaat" – 6 maanden, 3 weken geleden
@jjriet80 vriezen breekt ook celwanden open evenals de kook erover. Maar het heeft geen invloed betreft methyl afstotende enzym .
82 op brug is begin maar oplopen naar rond 88 gr want daar zal meeste smaak overkomen . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 3 weken geleden
@lemmy intra rood brengt toch warmte in war sneller doet verdampen. Ja je kunt ook met kunstmatig verouderen te lang doen of te intensief waardoor juist smaken verloren gaan. Ook al geeft het kunstmatig verouderen een betere smaak je moet… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 3 weken geleden
@lemmy dergelijke likeuren kun je 3 uur eau bain marie zetten op 52 -55 graden en daarna hard afkoelen. ( Pas op dat fies op kruik niet knap ) Of in helder glas en 12 uur een u.v. kanon erop… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 3 weken geleden
@lemmy normaal rijping is enkel maanden . Geforceerde rijping kan in 24 uur al beneficiair wezen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 3 weken geleden
P.s. belangrijk is de honing lang door te koken zodat niet de honing smaak overhand krijgt.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 3 weken geleden
@rumo veel kruiden drankjes uit verleden komen voort uit zogenaamde geneeskrachtige werking . Alcohol was het middel om extracten te maken uit geneeskrachtige kruiden. Absint , beerenbug , Jägermeister/ kruidenbitter , scheeps bitter zijn goede voorbeelden van oude dranken die… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 6 maanden, 3 weken geleden
@psycat houtskool is wat anders dan actief kool .
Actief kool neemt inderdaad ook smaak weg maar niet echt alles.
Jd gebruikt houtskool voor zachter maken van smaak en ook de ” gebrande ” ” as ” smaak wat te krijgen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Korrelig laagje op stookwijn" – 6 maanden, 3 weken geleden
@joostbos ik weet niet met wat voor ketel jij afstookt of dat je kookzak gebruikt of dat je alles door zeef haalt. Dus of een klaring nodig is jan ik zo niet zeggen. Roeren kun je doen. Ja wanneer veel… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Korrelig laagje op stookwijn" – 6 maanden, 3 weken geleden
@joostbos dat is kaam . Dat is een soort schimmel die vormt als er toch teveel zuurstof bij gekomen is.
Ontstaat ook als een vergisting niet echt goed verloopt. Te lang laten staan als vergisting is afgelopen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 3 weken geleden
@concha het zorgt dat de suikers niet kristalliseren. En bij rijpen voor verestering . Immers ook deze drank moet wat na rijpen
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 3 weken geleden
@concha je kunt inderdaad verse tijm gebruiken en takjes maar dan moet ook hoeveelheid iets aangepast.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 3 weken geleden
Oud filmpje ook maar afgestoft .
Misschien idee voor drankje met de kerst bij of na het diner of onder de boom .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 6 maanden, 3 weken geleden
@psycat als de alcohol weinig hop achtige smaken bevat zou je eerst nog een kunnen overhalen met natriumbicarbonaat. Dat is wat minder agressief.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoog percentage" – 6 maanden, 3 weken geleden
@rummy-dummy een extra bodemplaat geeft ook meer wervelingen. Dat kan beneficiair zijn aan werking. Toevoegen van glycerine en /of calcium heeft altijd voordeel bij een eenvoudige ketel. Je zal altijd hoger percentage halen maar ook door de glycerine blijven meer… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ontwerp Help – Smaakinfussie dmv helm" – 6 maanden, 3 weken geleden
@antonuithethogenoorden waarschijnlijk dat deel even gemist . je bent welkom hier . Ik wil best even met jou naar ketel project kijken . De kop van kevin is in goede verhouding tegenover vat inhoud . 22 Geeft meer versnelling in… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Calvados, appelvergisting-destilaat" – 6 maanden, 3 weken geleden
@antonuithethogenoorden pecto II kun je compleet later vervallen wanneer je even de kook erover doet . Hiermee gaan evenzo celwanden stuk verhoogd zeker de opbrengst vernietigd eventuele bacteriën en schimmels die gisting kan remmem en is NIET synthetische gemanipuleerd. Meer… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Calvados, appelvergisting-destilaat" – 6 maanden, 3 weken geleden
@jjriet80 neem vloeistof uit ketel en meet SG of meet op andere wijze of gisting voorbij is . Simpelste in jou geval omdat je appelresten in stookwijn hebt is met een kookzak in ketel stoken. De pulp en al in… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 6 maanden, 3 weken geleden
@psycat alcohol in een kunstof of glazen ketel zetten daar roer je de Soda doorheen. Je zal dan een ph meten van 10 of hoger. Door fosforzuur er door te roeren na 48 uur daalt het ph . Bjj 8… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoog percentage" – 6 maanden, 3 weken geleden
@rummy-dummy door kooksteen of een bolletje koperdraad of van latoen twisters maken en die onderin de lde ketel zal hij iets minder stampen. Dat geluid komt groter luchtbellen. Door ruwe dingen onderin te doen krijg je meer oppervlakte en daardoor… Meer lezen»
- Meer laden