-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 3 weken geleden
Vandaag snelke strip run met boiler ketel van 30 liter
IMG_20241116_1506175472.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Picon" – 7 maanden, 3 weken geleden
@duikertje ja het geeft een andere kleur en bitterheid .. daarnaast is er verschil in hoeveelheid quinine.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 3 weken geleden
Uitgegist
IMG_20241111_171754995.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 7 maanden, 4 weken geleden
@joostbos sg is dichtheid en dat wil niet zeggen dat je alleen hoeveelheid suikers weegt. Diverse andere producten als vezels , zetmeel , starch , olien kunnen afwijking geven op SG
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 8 maanden geleden
@antonuithethogenoorden ik heb wel een engelswiel maar die is niet bij deze ketel gebruikt . Die ketel is een fabrieks ketel van een kennis die is zo gekocht.
Die hoed is 12 inch hoog en boven 5 1/2 inch diameter -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kweeperen test met verschillende ketels" – 8 maanden geleden
Probeer de verwarming van de alembiek te stabiliseren. Een gasbrander met verstelbare drukregelaar win je veel mee. De t 500 koperen alembiek is een concessie om tussen ketels en heeft teveel trek om volledige verzadiging te krijgen wat wel mogelijk… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 8 maanden geleden
@rinus55 sorry masr misschien ben ik na ruim 40 jaar met drank maken een beetje kritiek geworden en valt betreft stuiteren best mee. Odins recept is voor mensen die een matig of gemiddelde smaak ontwikkeling hebben prima. . En anders… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 8 maanden geleden
@steukelmoaze inderdaad het recept is van kneierij van bovenste plank niveau. Met bagger maak je bagger .bakkersgist staat naast smaak van te vergisten producten en geeft nihil eigen smaak . Champagne gist zal wel invloed geven en meer zuur meegeven…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 8 maanden geleden
Als de bakkers gist door kou bijna stilvalt wil niet zeggen dat het dood is. Dubbel pitchen is mogelijk maar hou rekening dat de sterkste de andere omzeep kan helpen . Je wil met 2 type gist werken dus hou… Meer lezen»
-
Stephan vind forumbericht "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – leuk 8 maanden geleden
-
Stephan vind forumbericht "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – leuk 8 maanden geleden
-
Stephan vind forumbericht "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – leuk 8 maanden geleden
-
Stephan vind forumbericht "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – leuk 8 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Korenwijn" – 8 maanden geleden
@kevin koren wijn is een van de basis beginselen van destilleren. Het is niet echt moeilijk. Een simpel granen destilaat meestal van gerst , tarwe en rogge kan heel smaakvol zijn .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – 8 maanden geleden
@stephan er Zijn diverse manieren maar wanneer je een peren wijn maakt en een stoolwijn uit peren mun je de peren vergisten . Deze ruim afstoken. Hier na nogmaals overhalen en de heldere perenwijn in een secondair vat . Het… Meer lezen»
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – 8 maanden geleden
Je kunt kunt ook met secondair station en rectificatie werken. ( Wat de leek allemaal onder thumper schaart ) maar stook dan over een alcohol of een perenwijn . Ik zou adviseren om met de lowwine terug… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – 8 maanden geleden
@stephan kweeperen of peren in het algemeen zijn zowiezo zwak in aroma. Dat betekent ook dat je daarmee rekening miet houden niet alleen hoe vaak je overhaalt maar ook wel soort ketel he gebruikt. ( Systeem) Je kunt een mooie… Meer lezen»
-
Stephan posted a new topic "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – 8 maanden geleden
Hi, Ik ben een enorme fan van het kweeperen destillaat. In Servië wordt het veel gedronken, daar noemen ze het Dunja, maar ook in Tsjechië wordt het gemaakt. Het heeft een hele kenmerkende smaak. Nu stook ik eigenlijk alles altijd… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 8 maanden, 1 week geleden
Gaat op de post .
Ik hoop dat het voldoende is voor jou project.
( Het is in iedergeval voldoende voor 1 liter genepi likeur.)
IMG_20241031_190223741.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste poging" – 8 maanden, 1 week geleden
De verkleuring in het eerste deel kan ook wezen dat jou temperatuur te hoog was of jou ketel te hoog gevuld waardoor stookwijn overkookte . Spugen van de ketel zogezegd. Het is inderdaad makkelijker als je op de brug een… Meer lezen»
- Meer laden