Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Murmillo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Murmillo

@murmillo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 3 weken geleden

    Vandaag snelke strip run met boiler ketel van 30 liter
     IMG_20241116_1506175472.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Picon" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @duikertje ja het geeft een andere kleur en bitterheid .. daarnaast is er verschil in hoeveelheid quinine.  
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 3 weken geleden

    Uitgegist
     IMG_20241111_171754995.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 7 maanden, 4 weken geleden

    @joostbos sg is dichtheid en dat wil niet zeggen dat je alleen hoeveelheid suikers weegt.   Diverse andere producten als vezels , zetmeel , starch , olien kunnen afwijking geven op SG

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 8 maanden geleden

    @antonuithethogenoorden ik heb wel een engelswiel maar die is niet bij deze ketel gebruikt . Die ketel is een fabrieks ketel van een kennis die is zo gekocht. 
    Die hoed is 12 inch  hoog en  boven 5 1/2 inch diameter 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kweeperen test met verschillende ketels" – 8 maanden geleden

    Probeer de verwarming van de alembiek te stabiliseren.  Een gasbrander met verstelbare drukregelaar win je veel mee.  De t 500 koperen alembiek is een concessie om tussen ketels  en heeft teveel trek om volledige verzadiging te krijgen wat wel mogelijk…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 8 maanden geleden

    @rinus55  sorry masr misschien ben ik na ruim 40 jaar met drank maken een beetje kritiek geworden en valt  betreft stuiteren best mee. Odins recept is voor mensen die een matig of gemiddelde smaak ontwikkeling hebben prima. .  En anders…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 8 maanden geleden

    @steukelmoaze inderdaad het recept is van  kneierij van bovenste plank niveau.  Met bagger maak je bagger .bakkersgist staat naast smaak van te vergisten producten en geeft nihil eigen smaak . Champagne gist zal wel invloed geven en meer zuur meegeven….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 8 maanden geleden

    Als de bakkers gist door kou bijna stilvalt  wil niet zeggen dat het dood is.  Dubbel pitchen is mogelijk maar hou rekening dat de sterkste  de andere omzeep kan helpen  .   Je wil met 2 type gist werken dus hou…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan vind forumbericht "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – leuk 8 maanden geleden

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan vind forumbericht "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – leuk 8 maanden geleden

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan vind forumbericht "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – leuk 8 maanden geleden

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan vind forumbericht "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – leuk 8 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Korenwijn" – 8 maanden geleden

    @kevin koren wijn is een van de basis beginselen van destilleren. Het is niet echt moeilijk.  Een simpel granen destilaat meestal van gerst , tarwe en rogge kan heel smaakvol zijn .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – 8 maanden geleden

    @stephan er Zijn diverse manieren maar wanneer je een peren wijn maakt en een stoolwijn uit peren mun je de peren vergisten .   Deze ruim afstoken.  Hier na nogmaals overhalen en de heldere perenwijn in een secondair vat .   Het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan antwoordde op het onderwerp "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – 8 maanden geleden

    Je kunt kunt ook met secondair station en rectificatie werken. ( Wat de leek allemaal onder thumper schaart ) maar stook dan over een alcohol of een perenwijn .  Ik zou adviseren om met de lowwine terug…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – 8 maanden geleden

    @stephan kweeperen of peren in het algemeen zijn zowiezo zwak in aroma.  Dat betekent ook dat je daarmee rekening miet houden niet alleen hoe vaak je overhaalt maar ook wel soort ketel he gebruikt. ( Systeem)  Je kunt een mooie…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan posted a new topic "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – 8 maanden geleden

    Hi,  Ik ben een enorme fan van het kweeperen destillaat. In Servië wordt het veel gedronken, daar noemen ze het Dunja, maar ook in Tsjechië wordt het gemaakt. Het heeft een hele kenmerkende smaak. Nu stook ik eigenlijk alles altijd…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 8 maanden, 1 week geleden

    Gaat op de post . 
    Ik hoop dat het voldoende is voor jou project. 
    ( Het is in iedergeval voldoende voor 1 liter genepi likeur.)
     IMG_20241031_190223741.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste poging" – 8 maanden, 1 week geleden

    De verkleuring in het eerste deel kan ook wezen dat jou temperatuur te hoog was of jou ketel te hoog gevuld waardoor stookwijn overkookte  .  Spugen van de ketel zogezegd.  Het is inderdaad makkelijker als je op de brug een…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz rinus55 _DaanBanaan_

Nieuwste topics

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 2 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 4 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 6 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens