-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gin" – 8 maanden, 2 weken geleden
@opticase gewoon helder houden is perfect
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na toevoegingen" – 8 maanden, 2 weken geleden
@twisted alcohol percentage is % naar volume. Wanneer je 70% alcohol in 1 liter hebt betekend dat er 700 mil alcohol in zit . Vul je het aan met suiker en water tot 2 liter dan zit er nog steeds… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Cbd/thc tinctuur" – 8 maanden, 3 weken geleden
@allardy blijft weinig yot niets van over .bij verhitten komt de thc vrij . Je kan alleen knetter stoned worden vande damp uit de uitstroom. Terwijl de alcohol wel als vloeistof eruit komt
Je krijgt gewoon waterpijp effect -
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 8 maanden, 3 weken geleden
@gerard01 als je langer macereren gaat krijg je bittere ” modderige” smaak , meer looizuren
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Twee de keer overhalen t500" – 8 maanden, 3 weken geleden
@michellolimoncello voor een neutraal alcohol zal je altijd ten minste 2 x moeten overhalen .dat geld al jaren . Er is geen ketel waar fit niet voor geld. Tenzij je een meerdere stations systeem gebruikt zoals de groter industriële installaties
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 8 maanden, 3 weken geleden
@bert1985 hoogte diameter verhouding heeft temaken met reflux. Stijghoogte en condensatie oppervlakte. 22 kan maar je hebt minder reflux . Maak je langer krijg je meer stijghoogte. Je zou denken dan is reflux ook hoger maar dat klopt niet helemaal…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept speculaasdrankje" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo precies !!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept speculaasdrankje" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo inderdaad dat is de bedoeling even experimenteren om je eigen smaak erin te vinden . Immers de speculaas van de Friese bakker is weer anders dan bij jou of midden van land . Persoonlijk zou ik wat caramel in… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appelsap" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo klopt er zijn hensen die get een prestatie vinden. En bejubelen dan een ketel als die t500. Ergens heb ik laten zien sat het ook met een Alquitara kan.. Oke het is iets lastiger dan een industriële ketel maar… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appelsap" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rummy-dummy tincturen , essences hangt af van type en Fabrikant. Je hoeft niet altijd 96 % alcohol. En zelfs 96 % hoeft niet neutraal van smaak te zijn . . In 4 % kan nog veel bijsmaak zitten. En wanneer… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 8 maanden, 3 weken geleden
@opticase wanneer je sg meet kun he makkelijk weten wat er in zou moeten zitten.
Het verschil tussen start SG en eind SG vermenigvuldig je me 0,13125 en je hebt het alcoholpercentage.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 8 maanden, 3 weken geleden
@bert1985 koper heeft veel betere warmte geleiding , niet alleen in opwarmen maar ook geleidelijk opwarmen rondom . Daarnaast bij temperen reageert temperatuur ook sneller in koper. Rvs houd enorm warmte vast is moeilijker daardoor te temperen . Koper heeft… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 8 maanden, 3 weken geleden
@bert1985 oude foto uit oud stookboekje uit 80er jaren .
En dit werkt gewoon prima. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Troeble Gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
@arjen tijdens hoofd loop wordt de inhoud van ketel minder naarmate je vordert. Dat wil zeggen dat daarin bij zelfde energie temperatuur oploopt . Hogere temperaturen komen zwaardere stoffen ook mee . Dat is nog niet tails dat is nog… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 8 maanden, 3 weken geleden
@opticase maakt niet uit of je nu net een alambiek of t500 werkt . 75 liter van 8 % betekent gewoon dat er een totaal van 6 liter alcohol zou moeten zijn . Of het nu 15 liter van 40%… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "scherpe smaak aan de alcohol" – 8 maanden, 3 weken geleden
@prins he kunt beter natrium bicarbonaat erdoor roeren . 4 gr per liter en daarna opnieuw overhalen. Dan krijg je een betere alcohol. Ga je citroenzuur gebruiken ( 2 gr per liter ) dan haal je het scherpe weg en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "scherpe smaak aan de alcohol" – 8 maanden, 3 weken geleden
@prins zure appels bevatten inderdaad veel zuur . Zuur gaat binden met deel van alcohol en gebruikt ook andere stoffen om binding aan te gaan. Je kunt ook mengen met wijnsteenzuur of citroenzuur voor zelfde effect. Je vervult eigenlijk de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Troeble Gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo het snel omhoog gaan betekent dat je inderdaad snel van jou olien af bent naar ook inderdaad veel van jou lage foezels en vezels. Dus de fijnere aromas ben je meteen kwijt.
Je kunt beter receptuur dan daarop aanpassen . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo hals en brug meting zijn beide nodig. Inderdaad voor beginners die heldere alcohol maken voor wat macereren, en essences mengen en roeren is kun je leuk uit de voeten. Wil je echt gaan voor brandy , whiskey, rum e.d…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Troeble Gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo 86 -88 graden of hoger komen de meeste juist zwaardere oliën mee die neerslaan. Door daaronder te blijven zal blind slaan minder Gauw gebeuren.
- Meer laden