-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 9 maanden, 4 weken geleden
Je kunt ze gebruiken zoals ook eikels. Zie topic ” eikels en varkens”
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 10 maanden geleden
@prins ik begrijp dat niet met 100 mil hier en 50 mil daar weggooien. In enkele milliliters kan het verschil al intreden. Als je dan met zulke stappen werkt kan je te veel of trouwens ook te weinig weggooien. Een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 10 maanden geleden
@alchemist ja het veranderd door uitdampen van stofjes in de mirre. Het geeft suggestie ook wat zoeter te worden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 10 maanden geleden
@prins je zal in toekomst strakker gaan scheiden. Beginners proeven het moment. Later merk je ook dat je vooruit gaat denken ” hoe gaat het zich vormen.” Je weet dan welke kant het opgaat in smaak omdat get nog sterk… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Peren Eau de Vie rijpingsvraag" – 10 maanden geleden
@opticase een vat van kastanje hout of op walnoot / hazelnoot doppen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 10 maanden geleden
@stokerke dat is zeker niet verkeerd. Een hoger percentage maakt etherische olie en foezels los en neemt deze mee .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Newton, Darwin en vacuum Distillatie" – 10 maanden geleden
Het os inderdaad niet mogelijk. Het werkt ook sneller dan op standaard verwarmings methode. Materiaal is inderdaad een issue. En je zal ook recepturen flink moeten aanpassen. Omdat je met verlaging van damptemperaturen werkt. Daardoor komen ook de fracties dichter… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 10 maanden geleden
@stokerke wanneer je de drank en pulp overheveld heb je onderin een grauwe laag van dode gistdie laat je achter . De rest kan gewoon mee . Je zal altijd gistresten hebben in de ketel dat kan geen kwaad bij… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 10 maanden geleden
Betere infusie en verzadiging van alcohol
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "kolom bouwen" – 10 maanden geleden
@jagdhornblaser de inhoud van ketel heeft zeker invloed . Zowel voor de opbouw maar ook war betreft minimale vulling. Ook diameter tegenover hoogte verhouding maakt verschil in minimale en maximale vulling. En uiteraard ook waarmee je vult . Een product… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "kolom bouwen" – 10 maanden geleden
@jagdhornblaser als brug themp 75 graden is komt er weinig uit. Min 78,3 nodig op brug om ethyl over te laten komen. Themp kooknat , oppervlakte vloeistof , hals , brug en uitstroom hebben allemaal met elkaar te maken. Zelfs… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "kolom bouwen" – 10 maanden geleden
@prins je zal met wat je van plan bent wel iets uit ketel krijgen maar het gaat niet goed werken. Waarschijnlijk staat de ketel ook te stampen tijdens de overhaal .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "kolom bouwen" – 10 maanden geleden
@prins een dikke meter? Het gaat niet om hoogte. Een kolom moet in verhouding goed zijn . Hoe groot is jou ketel ? Waarschijnlijk ga je door een dergelijke stijghoogte meer hitte onderin ketel nodig hebben. Te veel warmte om… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "kolom bouwen" – 10 maanden geleden
Het hoeft niet moeilijk of mooi te zijn . Met een simpele kolom als dit kun je op een 30 liter ketel mits je een goed beheersbare brander gebruikt 90 ,% halen . Eventueel geforceerd stoken kom je op 95 … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kwakzalvers, " heksen" , druïde drankjes die eigenlijk best lekker zijn ." – 10 maanden geleden
@rumo appel alcohol geeft een wat frisse achtergrond , druiven wat voller fris suggestie van” zoet” ,graan warmer en zachter. Lemonlime zou meer druiven achtergrond op passen . Zelf prefereer ik voor een alcohol tarwe / haver 2:1 …. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kwakzalvers, " heksen" , druïde drankjes die eigenlijk best lekker zijn ." – 10 maanden geleden
Kleine fout Het is 1 en half wortel of wanneer je het hebt gedroogd en gehakseld 80 gram
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kwakzalvers, " heksen" , druïde drankjes die eigenlijk best lekker zijn ." – 10 maanden geleden
ouderwetse mee / mede 2, 1/2 kilo koud geslingerde bloemen honing . 5 liter water 1 citroen 50 gram lavendel 2 kruidnagels. 50 gram verse !! bakkersgist. 5 gram Gistvoedingzout. (DAP) Kook… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kwakzalvers, " heksen" , druïde drankjes die eigenlijk best lekker zijn ." – 10 maanden geleden
Calming potion . 150 gr kamille bloem. 1 1/2 gr akkerdistel wortel ( gedroogd+/- 80 gr ) Zest van 3 citroenen. 15 gram Curaçao schil 6 gr wortel zaad. 1 liter alcohol 88 – 95 % 1 liter water. 950… Meer lezen»
-
Robbert posted a new topic "Kwakzalvers, " heksen" , druïde drankjes die eigenlijk best lekker zijn ." – 10 maanden geleden
De mede is weer in de aandacht maar er zijn even als de mede die heel vroeger als ” genees ” middel / kwakzalvers / druïde/ heksen drankje werd bestempeld ook nog andere leuke recepten die eigenlijk best lekker zijn… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Basis mede" – 10 maanden geleden
@alchemist simpel ouderwetse mee / mede 2, 1/2 kilo koud geslingerde bloemen honing . 5 liter water 1 citroen 50 gram lavendel 2 kruidnagels. 50 gram verse !! bakkersgist. 5 gram Gistvoedingzout. (DAP) Kook het water . Mik de honing … Meer lezen»
- Meer laden