Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Murmillo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Murmillo

@murmillo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Droog" – 3 maanden geleden

    @rummy-dummy white dog noemen ze whiskey alcohol wat nog niet op hout heeft gestaan. Dus het blanke destilaat.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Droog" – 3 maanden geleden

    @kevin klopt . Een te hoog looizuren / tanines  gehalte geeft een droog stroef mondgevoel en vervelende afdronk. 
    Decanteren helpt maar vaak is blenden met een white dog de betere oplossing . 

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Basisrecept rum" – 3 maanden geleden

    @odevie Weet je je start SG? Melasse geeft door zijn hoge viscositeit nooit een 1000 of 0,990 meting. Waarschijnlijk is het gewoon klaar om te verstoken 😉

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 3 maanden geleden

    @prutsstoker paar jaar geleden heb ik een topic neergezet hier “paar voorkomende problemen”.  En topic ”  Klaren , ontgeuren en smaakverbeteren -vervuiling .” Had ik in 2018 geplaatst. 
    Hierin heb ik meerdere veelvuldig gebruikte methodes beschreven. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 3 maanden geleden

    @prutsstoker natriumbicarbonaat is een product wat geur ,kleur en smaak jan reduceren. Hoewel het met een normaal suiker beslag onmogelijk is bijsmaak te hebben gebeurt het bij sommige stokers door toch gebruik van inferieure gist of andere foute producten of…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 3 maanden, 1 week geleden

    @prutsstoker eetlepej per liter .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 3 maanden, 1 week geleden

    Kurk in uiteinde  dan vullen met water waarin natrium bicarbonaat n is opgelost . Uurtje laten staan en dan naspoelen. 
    Je kunt ook eersr even met azijn spoelen en daarna de natriumbicarbonaat erin .  Dan is alles weg . 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 3 maanden, 1 week geleden

    En inderdaad 10 dagen voorbij.  Geen verhoging in co2 meting meer . Dus vergisting voorbij sg ligt tussen 995 en 1000  .  Begin was 1070.
     
     IMG_20250316_175444539.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Op bezoek bij : – x -" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @kevin inderdaad ik was verbaasd maar eigenlijk was het al ( meestal door mij ) te lang uitgesteld.  Maar zoals je weet Kevin, voorheen was je een stook kennis nu meer een vriend en je bent altijd welkom .Voor koffie…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Ketel" – 3 maanden, 3 weken geleden

    Voor de liefhebber heb ik eventueel nog een zelfde soort koffie ketel staan  . 
    J

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Ketel" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @larsje40 op foto zie je onderdelen en oude horeca koffie ketel waarmee ik een stookketel voor iemand heb gemaakt ,( alleen de koeler staat er niet bij  ) Ik heb geen foto van resultaat bij de hand  . Het apparaat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 3 maanden, 3 weken geleden

    Chemisch gemodificeerd moest daar staan 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 3 maanden, 3 weken geleden

    Voordeel is je weet wat tijdsvak is waarin ik kan plannen, optimaal opbrengst en ik weet ook wat smaak profielen  zullen zijn . 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @lemmy inderdaad fatsoenlijk gist . Geen chemisch gemotiveerd. Maar ouderwets en natuurlijk.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 3 maanden, 3 weken geleden

    En nu 10 dagen wachten .
     IMG_20250305_190507205.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 3 maanden, 3 weken geleden

    En de andere
     IMG_20250305_121355428.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 3 maanden, 3 weken geleden

    2 pannetjes 
     IMG_20250305_123048062.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Digitale refractor" – 3 maanden, 4 weken geleden

    Vaak gebruikt ik even snel een glazen dobber  .  Als ik een vrij grof of zwaar beslag hen gebruik ik een atago PAL 2  .   Deze is inderdaad prijzig  . ( Hoewel op ali word hij aangeboden voor zeer lage…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden, 4 weken geleden

    @murmillo de port en de alcohol moeten vooraf voldoende huwen ,  de port is de drager en maakt ook dat smaken in elkaar valen .   ( Schrale suiker alcohol houd ook niet van port dus ook niet gebruiken maar fatsoenlijk…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kleine batch" – 3 maanden, 4 weken geleden

    @psycat dat lijkt zo maar het is tin. Zit alleen aan buitenkant. Binnen gevelst  koper. Dus geen contact met soldeer.  En trouwens de heksenjacht op lood is ook overdreven.  Het is zwaarder dan alcohol damp en komt niet mee met…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 3 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 4 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 4 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 6 dagen geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens