Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Odevie

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Odevie

@odevie

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Johnnieboy

    Johnnieboy antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @odevie geweldig idee. Ga hem zeker mee nemen als ik straks wat meer ga experimenteren. Mijn idee is om een lading alcohol te stoken met de reflux en dan verdunnen met water. Vervolgens dit langs een basket met fruit en kruiden…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Johnnieboy

    Johnnieboy antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @odevie hoe zijn de resultaten?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @odevie je kunt een beslag filteren na maischen en de vloeistof vergisten , je kunt ook op de korrel vergisten en daarna filteren en als vloeistof naar ketel maar ook het hele beslag inclusief korrel en vaste stoffen in ketel…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vlokken in likeur" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @odevie  Spa Blauw en die 5 liter flessen bij de Jumbo meen Montcalm. Die zitten laag en kun je prima gebruiken

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Vlokken in likeur" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @odevie ik heb dat ook wel eens na een paar weken. Ik zet het dan een nachtje in de koelkast en gooi het dan door een koffiefilter. Meestal is 1 maal wel genoeg. Nu verdun ik de likeuren met een…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vlokken in likeur" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @odevie  je kunt ook met eiwit klaren   . Ooit heb ik dit topic gestart daar staan verschillende methoden in om ook dit soort problemen aan te pakken : MeeKlaren , Ontgeuren en Smaak Verbeteren – Vervuiling na klaren kun je…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vlokken in likeur" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @odevie witte vlokken kunnen bestaan uit stollende etherische oliën  , uit kristalliseren van suikers en ook neerslaan van mineralen als je bijvoorbeeld gewoon kraanwater gebruikt . 
    Met Vislijm of caseïne klaren heb je de drank weer helder en vrij van vlokken 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Aardappel vodka van patat" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @odevie schrapen of schillen is wel verstandig. De schil zit vervelende stofjes in die muffe smaak geven  Met enzymen breek je cellen open en knip je de suiker ketens stuk .  koken en vriezen zijn distructief voor cellen en ketens…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Aardappel vodka van patat" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @odevie  Inderdaad je kookt de aardappelen en dan temperatuur laten zaken tot 67 graden met citroen zuur of fosfor zuur ph op 5 ,5 zetten.  ( Aardappel hebben zelf een ph van rond 6,1 en nederlands water zit tussen 6…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Dropshot maken" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @odevie wanneer je begint met 1 liter  45%  en je verliest bij Destilatie slechts enkele milliliters  zal je bij laatst aanvullen weer tot 1 liter zal je op zo goed als 42 % moeten uitkomen . Je kunt ook wachten…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Laatste test voor de eerste echte run" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @odevie Dat is zeker een optie die zeker werkt, maar daar moet je wel de plek voor hebben 😉

  • Profielfoto van Herbie

    Herbie antwoordde op het onderwerp "T-500 steeds minder efficient" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @odevie thanks voor je tip.Ik zal dat zeker proberen met die 50-48 gr, maar het vreemde is dat ik nu niets anders doe dan ik altijd al gedaan heb, en de opbrengst (in %) gaat langzaam maar zeker achteruit…vreemd toch…Wat die…   Read more»

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Baileys" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @odevie Ierse whiskey is een brede term, maar dan gaat men vaak uit van de Irish blend. Dit is zoals het al zegt, een blend van verschillende type Ierse wiskey. Single malt irish whiskey; enkel gerstemout. Vaak 3x gedistilleerd (al…   Read more»

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "Messing koppeling stookwinkel ketel los kopen" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @odevie 
    van de verschillende metalen weet ik hoe dat werkt, wat ik d  af n ook bedoel gaat om messing koppelingen die je bij een installateur kunt kopen.
    Fijne 2e kerstdag..
    Cheers, @ndré😎🥃

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @odevie het blijft altijd beter een drank te laten ‘huwen’ voor gebruik, moet de tijd nemen zodat de drank zichzelf kan stabiliseren zegmaar. Aroma blijft beter plakken als t tijdje al verdund gestaan heeft

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @odevie , O zoals een appelsap concentraat? Als het hier aankomt verdunnen en dan verkopen. Nee, op smaak maken en dan laten rijpen en dan drinken.

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @odevie een pakje honig of knor is ook gemaakt met echte tomaten… bewerking is dan wel anders dan wanneer je thuis een sausje maakt van verse tomaten, maar wilt niet zeggen dat honig of knor geen echte tomaten gebruiken 😛

  • Profielfoto van Wallie777

    Wallie777 antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @odevie bedankt voor het delen van deze methode! Dat maakt het wel makkelijker rekenen voor de volgende keer. Alleen als je 1 liter van 80% mengt op een totaal van 4 liter likeur krijg je toch een likeur van 20%…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @odevie https://youtu.be/t17sZCwr22I

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Opbrengst en hoeveelheid" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @odevie is prima te doen zo toch? Gewoon een deel uitpersen/laten lekken door filtertje en daar dobber bij doen krijg je redelijk beeld. Monstertje is ook maar 100 of 200ml, dus 2 of 3x meten valt mee met wat je…   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto Alquitara Profielfoto Stephan

Registreer nu!

Wie is online?

  • RuMo

Nieuwste topics

  • Gasfles plots leeg

    Door JohanS 10 uur geleden

  • T500 reflux + alambiek en toebehoren

    Door Johnnieboy 2 dagen geleden

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 4 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 7 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens