Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

PatrickT

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van PatrickT

@patrickt

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 4
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    17 dagen verder en net geproefd, eigenlijk was ik meer aan het plannen voor de volgende poging en Robbert wat lastig aan het vallen. Maar soms is het bijsturen van pogingen beter op basis van de voorgaande versies.    De…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Valsspelen met whiskey" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @gerard01 het wordt niet echt een whisky, de drank blijft hol van smaak en je merkt het verschil zeker op. 100 gram is inderdaad een hele hoop chips voor 750 ml, vanuit een leverancier van de chips   Geadviseerde hoeveelheid…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @murmillo ik heb een M44 gist gebruikt want ik ga er een basis alcohol van stoken. Er zit nu 28 liter in de emmer en dat is misschien wat veel want het schuim komt door het waterslot. De CL23 bewaar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist vind forumbericht "Jeneverlijm ;-)" – leuk 1 jaar, 4 maanden geleden

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist vind forumbericht "Jeneverlijm ;-)" – leuk 1 jaar, 4 maanden geleden

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @mccorner ik heb het met m’n bourbon donderdag gehad, geen verbrandde lucht aan het destillaat maar wel op de bodem te zien.   Als we de oude jenevermakers moeten geloven was het ontbrekende stuk water toevoegen zodat het vloeibaarder wordt….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Spiced rum maken zonder stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    Het ligt er even aan hoever je al in het proces bent qua ontwikkeling van een recept, ik maak deze opmerking even omdat je voorstelt rode wijn als voorbehandeling te doen. De meeste spiced rums zijn een combinatie van kruiden…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist vind forumbericht "Alcohol uit graan stoken" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Misschien is er een reden dat ik ze niet samen heb gezien… Grijze massa stopt soms toch te makkelijk heen over dingen.   Waar de gist hoeveelheid die nodig is niet lineair verloopt aan het te brouwen volume, zal de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Dus nog een studie gevonden (wel deels mislukt) maar die bevestigd wel wat ik gelezen had over de samenstelling van wilde gagel, deze plant bevat een drietal componenten wat van een matige tot sterk antibacteriële werking hebben, waarbij de limoneen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Na wat verder zoeken op vieze woorden zoals belasting komt er toch vaker de vermelding naar voren dat gruit, gedurende een bepaalde periode, het een giststarter uit graan is.   De etymologische herkomst in sommige bronnen wijst naar oud Duitse,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Ik zie net in een vertaling van James Cook dat delen van een pijnboom gebruikt werden om van dik moutsap en suiker bier te maken… 

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    De plant is dus waarschijnlijk eendenkroos, gruitgeld om het water bereikbaar te maken voor de brouwers. 
     Beschryving-der-stad-Delft-1720.PNG

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    De Verhandelingen van de Maatschappij der Nederlandsche Letterkunde te Leyden uit 1819 maakt een interessante notitie in het Franstalige stuk. Ik heb wel een collega uit Zwitserland gevraagd het te vertalen maar de woorden “farine d’avoine” betekenen dus meel van…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist posted a new topic "Gruit" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Ik heb soms het probleem dat ik dingen die ik lees niet kan loslaten voordat ik ze begrijp, tijdens het jenever verhaal had ik een zijstapje gemaakt richting gruit om de mogelijkheden te bekijken qua ingrediënten die vroeger voor bier…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist vind forumbericht "Even voorstellen" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @gvrie haha, dat is weer eens een andere introductie, leuk. Welkom op het forum.   En dan ook de oudere versies van bier uit het Noorden? En ben natuurlijk ook nieuwsgierig naar wat je maakt met destillatie.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "T500 koperen pijp + looking glass + tri clamps" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Heren,
     
    Is misschien wat makkelijker om dit via priveberichten te doen, niet iedereen hoeft te weten waar Guust woont 😉 

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @gerardo let wel even op het type mout wat je koopt, bij teveel verwarmen tijdens het eesten (drogen) gaan de enzymen kapot en is er weinig tot geen omzetting van zetmeel naar suikers.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Reflux Still en Pot Still" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Er is een verschil in het gebruik tussen een reflux kolom in de commerciële sector en de hobbyist. De reflux kolom wordt meestal toegeschreven aan Andreas Coffey (voormalig Iers douane beambte) rond 1830 gepatenteerd. Het is eigenlijk een verfijning van…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Murmillo

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • maboc

    Door maboc 14 uur geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 2 dagen geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 5 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 7 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens