-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraag van een startende stoker over de diameter van de condensbuis" – 1 maand geleden
@tripel32 hoe groot in jou ketel inhoud en wat is pomp debiet.?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Dadels macereren" – 1 maand geleden
@psycat dadels worden zeker wel vaak vermeld . Maar voornamelijk Midden Oosten. O.a. in iran gebruikt om een arak van te stoken. Vergisten gemengd met rozijnen op een traag of spontane gisting . Kaneel , kruidnagel ,citrus , vijgen en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bierlikeur" – 1 maand geleden
Gerste beslag maken als bie en vergisten . Em hierna met hop en citroen afstoken. Eventueel zoeten.
-
Robbert vind forumbericht "Ook even voorstellen Harry" – leuk 1 maand, 1 week geleden
-
Robbert vind forumbericht "Ook even voorstellen Harry" – leuk 1 maand, 1 week geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuwe ketel" – 1 maand, 1 week geleden
@niettemin waarop zetten ? Zo een ding van dat plaatje? Zinloos .
Voor een goede whiskey ketel moet ketel ook een goede flow hebben . Je moet een juiste verzadiging kunnen krijgen . Dan moet je geen schoorsteen achtige trek hebben.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuwe ketel" – 1 maand, 1 week geleden
Als je voor een volle smaak whiskey wil gaan us een z.g.n.whiskey ui . Of alembiek nog steeds de betere keuze. Ook voor een full body rum. Wanneer je hogere alcohol wil stoken voor drank als bijv vodka , taquila… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 maand, 1 week geleden
@mau ongeveer 150 gr innwater gekookt
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 maand, 1 week geleden
@mau aller eerste de stookwijn: STOOKWIJN SUIKER . 2 kilo suiker los je op in 1 liter water van 80 gr waarin 5 gr citroen zuur is opgelost . Hou dit 40 min op deze temperatuur . Hierna voeg je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 maand, 1 week geleden
Beginners gebruiken ook wel meerdere potjes / glaasje waar ze dan een beetje steeds in opvangen en kijken dan als ze klaar zijn wat goed is. Na een paar keer krijg je wel door waar je al de scheiding kaj… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 maand, 1 week geleden
@mau in de eerste overhaal hief je niets weg te gooien. Dat die je in de laatste . Je haalt altijd 2 tot 3 x over al na gelang kwaliteit van het beslag. De hoeveelheid is ook afhankelijk van de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 1 maand, 2 weken geleden
@psycat in bruidstranen en danzig wasser word zowel 22 karaats bladgoud vlokjes gebruikt als eetbaar goudvlokjes . Echt goud heeft geen smaak invloed en passeert gewoon maag en darm . Eetbaar ” goud” heeft wel iets smaak maar je gebruikt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Oeps foutje" – 1 maand, 2 weken geleden
@rdirk als je zoet met siroop heb je inderdaad hoger percentage nodig . Maar door warm Maceraat en zoeten met uitgekookte honing of kandij van rietsuiker kun je met lager percentage ook genepi maken. T is maar net welk werkwijze… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 1 maand, 2 weken geleden
- @moonshiner79 er wordt gesproken over 17 % under proof . Dat zou neerkomen op rond 41,5 % .
- Het beste is een deel verse kruiden gebruiken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 1 maand, 2 weken geleden
Op foto rectificatie potje . Alleen in lijn dus niet met kraan / overstort onder open .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 1 maand, 2 weken geleden
@moonshiner79 de kruiden in de alcohol warm macereren op 55 graden. Hierna overhalen met kruiden in ketel. Daarna nogmaals een deel van de kruiden trekken in destilaat. Uitfilteren en nogmaals overhalen. Iets aanlengen en nogmaals overhalen. Mijn rectificatie potje is … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 1 maand, 2 weken geleden
@moonshiner79 zelf heb ik het beetje als ouderwets gemaakt. Kleine keteltje met alcohol en kruiden daarin opgewarmd met mijn kleine rectificatie potje aan uitstroom met overstort open op mijn secondaire aansluiting op ketel . Na 2 uurtjes temperatuur omhoog en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 1 maand, 3 weken geleden
Gewoon lekker.
IMG-20240312-WA0004.jpeg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 1 maand, 3 weken geleden
@geen-onruststoker stukje huishoudfolie er overheen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 maand, 3 weken geleden
@rudyvanr ik heb 3 fabrieks ketels en , 5 verschillende maten installatie maar ik heb daarbij ook 4 kleine station ” ketels/ keteltjes/ potjes ” die ik op verschillende manieren kan inzetten in mijn opstelling. En natuur de onmisbare glas… Meer lezen»
- Meer laden