Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "onderdelen voor alambiek" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @a-spirit technirub zeewolde of rubbermagazijn    .staan beide op internet

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @alchemist de JD honey is een blend met sourmash  
    De melkzuur gist komt uit de previous batch .
    Naast honing achteraf toevoegen wordt bij vergisting ook honing toegevoegd aan het sourmash.
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @pastoriestoker appels mogen wat traag vergisten   . Dat is zelfs beter voor aroma , smaak.  Maar Gist houd niet van schommelingen daardoor krijg je meer last van azijnzuur vorming . Maar Temperatuur is ook wel afhankelijk van welk gist je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @geert69  jack Daniels is een bourbon .  Even als whiskey vrij simpel te maken   . Zie filmpje : https://youtu.be/QwQCy21jyhA En https://youtu.be/19diBeEXYkc Voor honing whiskey kun je simpel toevoegen maar officieel hoor je ook in het beslag min 2 % honing…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    Na discussie met paar andere leden van dit forum via telefoon en app over de dunder vervangers die ik gebruik over verkrijgbaarheid . Het is in de verhouding volgens een receptuur die door een commerciële producent wordt gebruikt. Deze is…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Recept peren drank" – leuk 2 jaren, 7 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @strauss thermometer van alquitara zit  meestal in hals dus geeft hoger aan dan brug temperatuur. 40 % is laag maar niet slecht . Je zal nu veel smaak mee krijgen .    waarschijnlijk kun je beter iets warmer water in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @peet dat moet zo goedkomen dan .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "T500 Reflux goede keuze?" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @tomerus er bestaat geen all in ketel! !  Voor verschillende dranken of alcoholen heb je verschillende type apparaten nodig   . T 500 is leuke hobby ketel voor beginners om alcohol te maken voor macereren en mengen en roeren van Essences….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Asperges likeur" – leuk 2 jaren, 7 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @peet brox van 10 zou een sg van rond 1040 zijn  dus nig niet volledig klaar  . De belletjes laten zien dat gisting  nog actief  is Misschien al iets te lang gewacht alvorens vlam test waardoor de co2 laag zo…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Roze gin" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @ndre stookwinkel deventer , brouwmaatje Amsterdam

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @drankdier  bij 96 gr komt er zoveel andere vloeistoffen mee dat je op dergelijke percentage alcohol uitkomt   .als je de ketel gelijk naar 96 graden jaagt en nog verder weinig hebt opgevangen zou de verhouding alcohol/ water / diverse op…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @drankdier als het equilibrium in ketel goed is zal ook te energie tijdens proces terug kunnen genomen worden omdat de inhoud volume daalt zodat temperatuur continu blijft .maar ook dan zou ruim 90% van de alcohol al overgekomen zijn alvorens…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @drankdier als je alleen suikerbeslag stookt voor alcohol  is doorgaan tot 98 geen probleem  Stook je een beslag als melasse , graan,fruit om ook smaak over te houden is max 95  graden stookvocht . Dan zou brug temp al na…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "bijsturen druivenconcentraat" – leuk 2 jaren, 7 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Voorstelling Ghost" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @ghost welkom hier  .  Er is hier veel te lezen en leren.  Een gezellig forum maar beter is er ook niet. Glas is niets mis mee . eigenlijk de beste manier om te beginnen en inzicht te krijgen is werken…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kruidenlikeur" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @keffie046  met vislijm of met melk klaren.
    Soms helpt ook wel even in de vriezer waardoor vetten en oliën meer stollen  . Dan kun ye uitfilteren maar je kunt dan ook meer etherische oliën kwijt raken waardoor ook smaak verlies.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Sous-vide maischen" – leuk 2 jaren, 7 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "bijsturen druivenconcentraat" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @johans  het hangt af van het zuur aanwezig wat de reactie is en stijging. Dus je kunt het beste 2 gr per liter bijvoegen en dan even 10 min wachten meten en eventueel nog eens bij voegen als noet voldoende…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 8 uur geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 3 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 5 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 5 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens