-
Robbert antwoordde op het onderwerp "onderdelen voor alambiek" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@a-spirit technirub zeewolde of rubbermagazijn .staan beide op internet
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@alchemist de JD honey is een blend met sourmash
De melkzuur gist komt uit de previous batch .
Naast honing achteraf toevoegen wordt bij vergisting ook honing toegevoegd aan het sourmash.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@pastoriestoker appels mogen wat traag vergisten . Dat is zelfs beter voor aroma , smaak. Maar Gist houd niet van schommelingen daardoor krijg je meer last van azijnzuur vorming . Maar Temperatuur is ook wel afhankelijk van welk gist je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@geert69 jack Daniels is een bourbon . Even als whiskey vrij simpel te maken . Zie filmpje : https://youtu.be/QwQCy21jyhA En https://youtu.be/19diBeEXYkc Voor honing whiskey kun je simpel toevoegen maar officieel hoor je ook in het beslag min 2 % honing… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 2 jaren, 7 maanden geleden
Na discussie met paar andere leden van dit forum via telefoon en app over de dunder vervangers die ik gebruik over verkrijgbaarheid . Het is in de verhouding volgens een receptuur die door een commerciële producent wordt gebruikt. Deze is… Meer lezen»
-
Robbert vind forumbericht "Recept peren drank" – leuk 2 jaren, 7 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@strauss thermometer van alquitara zit meestal in hals dus geeft hoger aan dan brug temperatuur. 40 % is laag maar niet slecht . Je zal nu veel smaak mee krijgen . waarschijnlijk kun je beter iets warmer water in… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@peet dat moet zo goedkomen dan .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "T500 Reflux goede keuze?" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@tomerus er bestaat geen all in ketel! ! Voor verschillende dranken of alcoholen heb je verschillende type apparaten nodig . T 500 is leuke hobby ketel voor beginners om alcohol te maken voor macereren en mengen en roeren van Essences…. Meer lezen»
-
Robbert vind forumbericht "Asperges likeur" – leuk 2 jaren, 7 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@peet brox van 10 zou een sg van rond 1040 zijn dus nig niet volledig klaar . De belletjes laten zien dat gisting nog actief is Misschien al iets te lang gewacht alvorens vlam test waardoor de co2 laag zo… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Roze gin" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@ndre stookwinkel deventer , brouwmaatje Amsterdam
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@drankdier bij 96 gr komt er zoveel andere vloeistoffen mee dat je op dergelijke percentage alcohol uitkomt .als je de ketel gelijk naar 96 graden jaagt en nog verder weinig hebt opgevangen zou de verhouding alcohol/ water / diverse op… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@drankdier als het equilibrium in ketel goed is zal ook te energie tijdens proces terug kunnen genomen worden omdat de inhoud volume daalt zodat temperatuur continu blijft .maar ook dan zou ruim 90% van de alcohol al overgekomen zijn alvorens… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@drankdier als je alleen suikerbeslag stookt voor alcohol is doorgaan tot 98 geen probleem Stook je een beslag als melasse , graan,fruit om ook smaak over te houden is max 95 graden stookvocht . Dan zou brug temp al na… Meer lezen»
-
Robbert vind forumbericht "bijsturen druivenconcentraat" – leuk 2 jaren, 7 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Voorstelling Ghost" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@ghost welkom hier . Er is hier veel te lezen en leren. Een gezellig forum maar beter is er ook niet. Glas is niets mis mee . eigenlijk de beste manier om te beginnen en inzicht te krijgen is werken… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kruidenlikeur" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@keffie046 met vislijm of met melk klaren.
Soms helpt ook wel even in de vriezer waardoor vetten en oliën meer stollen . Dan kun ye uitfilteren maar je kunt dan ook meer etherische oliën kwijt raken waardoor ook smaak verlies. -
Robbert vind forumbericht "Sous-vide maischen" – leuk 2 jaren, 7 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "bijsturen druivenconcentraat" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@johans het hangt af van het zuur aanwezig wat de reactie is en stijging. Dus je kunt het beste 2 gr per liter bijvoegen en dan even 10 min wachten meten en eventueel nog eens bij voegen als noet voldoende… Meer lezen»
- Meer laden