-
Bert1985 antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 5 maanden, 3 weken geleden
@robbert Ik gebruik een rvs potstill op basis van een melkketel De ruwstook loopt op dit moment nog heb ongeveer een 500 ml overgehaald met een gemiddelde temperatuur van 85 graden (gemeten op de brug) Mijn begin Sg was 78 … Meer lezen»
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 5 maanden, 3 weken geleden
@robbert het is het zuur van melkwei, als de ph lager is dan 3,4 moet ik die verhogen om de grauwe zweem te voorkomen?
dank -
Skoelie antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 5 maanden, 3 weken geleden
@robbert Als 5 niet te veel is, zou ik ook graag een keer mee willen kijken/stoken/proeven
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@robbert Goede tips, maar een beetje ver weg. Ik had een paar zakken van Botte Boer van het andere forum.
Die tip van spoelen met azijn is ook wel mooi, maar wordt de mout dan niet te zuur? -
Willy00 antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 5 maanden, 3 weken geleden
@robbert Hoi even een vraag ben zelf pas gestart is er een mogelijkheid dat ik ook mag kommen kijken?
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 4 weken geleden
@robbert
OK, dank je. ik vond alles behalve die eerste maar volgens mij kan daar elke pils mout met hoog diastatisch voor dienen, dus ik bestel gewoon die. nog even de hoeveelheden uitrekenen wnat ik heb een 10 liter Vevor distilleerder.
cheers,
BC -
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Jagers likeur" – 5 maanden, 4 weken geleden
@robbert bedankt voor dit recept weer!
-
Handigehenkie antwoordde op het onderwerp "Jagers likeur" – 5 maanden, 4 weken geleden
@robbert
zou ik zoiets ook kunnen maken zonder opnieuw te stoken? Ik heb op dit moment daar namelijk niet de mogelijkheid voor. Ik ben benieuwd:) -
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 5 maanden, 4 weken geleden
@robbert Als 67C een redelijk gemiddelde is voor de beta- en alfa-amylase volgens bovenstaande grafiek, waarom zijn veel maisch-schema’s dan ook nog voorzien van een (korte) 72C stap?
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden geleden
@robbert
wat raadt je me dan aan: 100% voor peated mout gaan of toch mengen met andere mouten?
dank,
BC -
OptiCase antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 6 maanden geleden
@robbert Ben nu met een aantal Absinthen bezig maar mijn volgende whisky project wordt inderdaad met verse producten. Ik volg je tip.
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden geleden
@robbert alle informatie is toch zinvol. Je zei ook vroeger altijd tegen mij wanneer iedereen mout bij van Rijn en van der Kooy koopt heeft iedereen zelfde doorsnee smaak. Je noemde het een Heineken effect .
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden geleden
@robbert Haha, ik weet wat jij kunt maken. Hetgene is dat voor in het begin of voor degene die niet zelf wilt mouten en eesten is dat geen slechte mout om te gebruiken. Maar de P.P.Ms van het mout… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden geleden
@robbert tijd dat je weer een workshop gaat geven Rob. En geen korte tini filmpje maar een demo zulks als de whiskey filmpjes en dat over mouten en hoe je eest maar ook de verschillende dat de smaakjes anders uitkomen.
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden geleden
@robbert wat raadt je me dan aan: 100% voor peated mout gaan of toch mengen met andere mouten?
dank,
BC -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden geleden
@robbert Pauls Malt Thirsty Thistle heb ik in het verladen vaker gebruikt met 100% stort, heeft nog genoeg diastatisch vermogen om in ieder geval zichzelf om te zetten. Het is trouwens een van mijn favorieten als het aankomt op geturfde… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 6 maanden geleden
@robbert
stel dat je qua rokerigheid richtying een Lagavulin of Ardbeg wil, is het dan nog altijd de verhouding die je aangaf of moet je dan eerder naar 100% peated mout gaan?
Dank!
BC -
Handigehenkie antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 6 maanden geleden
@robbert
hartstikke bedankt voor de leerzame tips! Ik zal vanmiddag nog eens even wat rondneuzen naar receptjes. Ik denk dat het dan wel moet lukken, en anders laat ik wel weer even wat horen:)
-
Tomve antwoordde op het onderwerp "Sg 0.900" – 6 maanden geleden
@robbert bedankt voor het snelle antwoord, wat bedoel je met overhalen?
-
Ronald1963 antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen!" – 6 maanden geleden
@robbert, ach…. Ik ben pas 62, late bloeier zullen we maar zeggen🤣. Die 44 jaar ervaring ga ik ( ben ik bang) niet meer halen….
- Meer laden